EXCLUSIV | Gabriela Szabo, noi ACUZAȚII la adresa lui Nicușor Dan în procesul cu PMB: Răzbunare politică, linșaj administrativ și pe rețelele sociale

EXCLUSIV | Gabriela Szabo, noi ACUZAȚII la adresa lui Nicușor Dan în procesul cu PMB: Răzbunare politică, linșaj administrativ și pe rețelele sociale
Publicat: 07/11/2023, 11:30
Actualizat: 07/11/2023, 11:46

Gabriela Szabo reacționează după  ce a pierdut – în primă instanță – procesul împotriva Primăriei Municipiului București (PMB) și îl acuză pe Nicușor Dan de ”răzbunare politică” și de creionarea unui scenariu prin care s-a dorit ”neutralizarea” ei. Fosta mare atletă a României a contestat decizia concedierii din funcţia de director al CSM Bucureşti.

Tribunalul București, în anul 2022, a anulat dispoziția de detașare semnată de Primarul General Nicușor Dan și dispunând reîncadrarea Gabrielei Szabo în funcția de director al CSM București.

În exclusivitate, Gândul prezintă poziția Gabrielei Szabo după sentința dată, în primă instanță, de judecătorii de la Tribunalul București.

”Nicușor Dan a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze, în lipsa mea din club, un pretins control”

Gabriela Szabo a declarat că ”niciunul dintre punctele menționate de primarul general” – într-o postare pe care o etichetează drept ”electorală” (detalii AICI) – nu pot fi descoperite în decizia prin care i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Fosta atletă explică și ”mutarea” făcută de Nicușor Dan, primarul general reîncadrându-o pe funcție, așa cum au decis magistrații, iar după câteva zile desfăcându-i contractul de muncă. Totul a făcut parte dintr-un scenariu pe care Gabriela Szabo îl descrie ca fiind unul de ”neutralizare” și un ”abuz”.

Astăzi (n.red. – luni, 7 noiembrie) a fost pronunțată solutia în primă instanță în dosarul în care am solicitat anularea dispoziției de desfacere a contractului de muncă din funcția de Director General al C.S.M.B. Tribunalul București a decis că cererea este neîntemeiată și implicit că procedura a fost respectată.

Astfel, procedura disciplinară a fost confirmată din punct de vedere al legalității, deși instanța a avut spre observare documente din care rezultă fără tăgadă acționarea cu final așteptat a unei comisii ce nu și-a însușit prin semnătură raportul final pe care se bazează dispoziția Primarului.

În ceea ce privește obiectul procedurilor de instanță, niciunul dintre punctele menționate de Primarul General într-o nouă postare electorală pe Facebook nu se regăsesc în decizia de desfacere a contractului de muncă.

Astfel, Primarul General, după eșecul dispoziției de detașare a mea la Centrul Metropolitan Dalles, dispoziție anulată de instanță, a dispus reîncadrarea mea, urmată la câteva zile de măsura desfacerii contractului de muncă. Pentru a reuși această neutralizare, a ordonat angajaților săi din propriul Corp de Control să efectueze în lipsa mea din club, în perioada iunie-decembrie 2022, un pretins control (5 echipe succesive de inspectori, refuzul cererilor mele de participare în sensul de a da relații și de a împiedica sustragerea de la prezentare a documentelor de catre noua conducere). Este un abuz!”, a declarat Gabriela Szabo, în exclusivitate pentru Gândul.

”Este fără dubiu răzbunarea politică”

Raportul de Control emis în noiembrie 2022 este rezultatul lipsei de acte, dezvăluie Gabriela Szabo, ”aspect menționat de inspectori, dar în principal al intenției cu care Primarul General, ce dispusese în iunie detasarea mea la Dalles pentru a obține bune rezultate manageriale și acolo (a se parcurge definiția detașării), a acționat in mod neprofesionist, afectând în mod nejustificat imaginea mea bazata pe o cariera onorabila si de necontestat în zeci de ani de activitate onestă”.

Potrivit Gabrielei Szabo, nu poate fi vorba, într-un astfel de context, decât de o ”răzbunare politică” al cărei punct de pornire este chiar Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. În același timp, fost mare atletă a României aduce precizări punctuale și în legătură informațiile prezentate de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Este fără dubiu răzbunarea politică ce caracterizează acțiunea de detașare, apoi de concediere, asigurarea lipsei mele din club timp de 6 luni în care a fost efectuat pretinsul control. Niciuna dintre faptele cu caracter penal menționate în scop electoral sau pentru a vinde senzaționalul nu sunt confirmate.

Din fericire, cariera și rezultatele mele profesionale, ca și ale fiecărei echipe cu care am lucrat, nu pot fi anulate de conducători trecători, mânați nu de dorința de a construi, sau de a uni, ci de a distruge și a anula personalități atunci când acestea dovedesc în privința angajatorului neîndeplinirea nejustificată legal a atribuțiilor.

Hotărârea de astăzi (n.red. – luni, 6 noiembrie) este una nedefinitivă, urmând Curtea de Apel să judece litigiul. Înțelepciunea sau responsabilitatea pretinse funcției nu au biruit nici azi, astfel cum atestă postarea Primarului ca și tonul acesteia.

În ceea ce privește faptele prezentate în postarea de astăzi pe Facebook a Primarului General, fac următoarele precizări succinte:

  • Nu au existat nereguli în desfășurarea activității mele în cadrul C.S.M.B.
  • Premierile acordate în Club în cursul anului 2018 au avut ca bază legala normele financiare aprobate in Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, totul raportat la perfomantele obtinute de catre participantii la activitatea sportiva.
  • Atât sumele încasate, cât și beneficiarii acestora, au avut o bază legală, existând transparență absoluta inclusiv in ceea ce priveste aprobarea referatelor in Consiliul de Administratie al Clubului. Pe de altă parte, decizia de desfacere a contractului de muncă s-a bazat pe cercetarea disciplinară ce a avut în vedere activitatea din ultimele 6 luni anterior momentului la care a fost numită Comisia de cercetare disciplinară de catre același Primar.
  • Reorganizările succesive ale instituției au fost aprobate în Consiliul General al Municipiului București, existând doar obligația de implementare la nivelul clubului. Așadar, nu poate fi vorba despre decizii ale subsemnatei,
  • Litigiile din perioada 2018-2022 au fost rezultat al activității din Club în timpul mandatului conducătorilor anteriori. În acest sens, eu, Gabriela Szabo, am implementat toate dispozitiile Curții de Conturi și a instituțiilor cu atribuții de control.

”Nu este vorba decât de linșaj, atât administrativ, cât și pe rețelele de socializare”

Ținând cont de toate informațiile pe care le-a prezentat, în exclusivitate, Gabriela Szabo acuză un ”linșaj” din partea primarului general Nicușor Dam, atât la nivel administrativ, cât și pe rețelele sociale, acolo unde edilul Capitalei își prezintă punctul de vedere.

O imagine construită în 30 de ani de activitate sportivă poate fi demolată printr-o astfel de atitudine, mai spune Gabriela Szabo, iar ”mesaje ce frizează senzaționalul, publicate în an preelectoral” de Nicușor Dan nu ar trebui să fie luate în seamă de nimeni.

Pornind de la aceste premise, este evident că nu este vorba decât de linșaj, atât administrativ, prin folosirea funcției și calității de angajator, cât și pe rețelele de socializare, inițiat și desfășurat de Primarul General, cu scopul de a distruge imaginea creată în peste 30 de ani de activitate sportivă și managerială.

Există o explicație pentru care același Primar General a dispus achitarea sumelor restante cat și peste, către Clubul Sportiv Municipal după demiterea mea? Singura explicație este intenția Primarului de a crea premisele angajării pe funcții de conducere în club a persoanelor obediente.

Că este vizată Gabriela Szabo ca sportiv de performanță rezultă și din articolele publicate în mediul online ulterior postării Primarului General. Eventuala sesizare a organelor penale a fost anunțată pe aceeași rețea de socializare încă din iunie 2022 de același Primar. Tocmai această anunțare a unor viitoare, posibile denunțuri penale creează premisele pentru jurnaliști de a prelua declarații nefundamentate, menite să afecteze reputația atât de sportiva, cât și de om, a mea, reputație necontestată până în prezent de niciuna dintre instituțiile statului în cadrul cărora am activat, dar nici de organismele internaționale.

Rog public media să urmărească demersurile, solicitând clarificări ce permit acuratețea informației ce se dorește a fi transmisă și să nu dea curs unor articole, mesaje ce frizează senzaționalul publicate în an preelectoral. Am incredere ca, pana la solutionarea acestui caz, adevarul va triumfa”, încheie Gabriela Szabo, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
”Fratele” multi-milionar al Prodancei s-a sinucis la Dubai! El a avut în trecut inclusiv o...
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
VIDEO „Lichidare în masă”: Rușii repetă greșeala de a-și aduna soldații în careu, ucrainenii trimit...
Răpusă de CANCER de pancreas! Durere fără margini
Momentul când agresorul se îndreaptă spre apartamentul prostituatei din Iaşi. Ionuţ a agaţat-o pe Raimonda...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Gabriela Cristea l-a prins în fapt! Tavi Clonda era cu fosta la mall + El...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
Ce s-a întâmplat cu trupul lui Alexei Navalnîi, când a fost scos din închisoare?! Totul...
Rămân cu indexarea de 13,8%! Acești pensionari nu vor primi pensii mai mari după recalcularea...
Calendarul alegerilor din România în 2024. Locale cu Europarlamentare. PSD şi PNL - liste comune...
Cele 4 zodii pentru care astrele s-au aliniat și vor domina lumea! Nimeni nu le...
Ce ÎNSEAMNĂ când ți se OFILESC plantele în casă?
INTRĂ 250 DE LEI pe carduri! A venit anunțul cel mare pentru DOUĂ MILIOANE de...
Florin Ristei este istorie. Naomi Hedman, fosta lui parteneră, s-a afișat cu un alt bărbat
VIDEO | Daniela Crudu, apariție rară la televizior alături de sora ei. Cum arată acum...
BANCUL ZILEI. Rămas văduv, Bulă se recăsătorește cu sora nevestei lui decedate: Bulă, de ce...
Dieta care scade DRAMATIC riscul de apnee în somn