EXCLUSIV VIDEO | Crima comisă de Alex a șocat oamenii din comuna Calopăr, unde a crescut ucigașul lui Melis. Primar: ”Nu știm ce-a fost în capul lui”

Publicat: 29/06/2023, 11:21
Actualizat: 29/06/2023, 15:01

Comuna Calopăr din județul Dolj se află încă în stare de șoc după ce un băiat de 17 ani, elev la Colegiul Militar din Craiova, a ucis cu sânge rece, în Grădina Botanică, o fată de 14 ani și l-a rănit grav pe prietenul ei în vârstă de 19 ani.

Melisa și Emanuel Bădică erau în Grădina Botanică, marți după-amiază, când l-au întâlnit pe Mario Alexandru Fojică. Acesta s-ar fi uitat cu insistență la fată, iar prietenul ei l-ar fi atenționat că nu este bine ce face. (mai multe detalii AICI)

Imediat, s-a dezlănțuit iadul. Mario Alexandru Fojică a scos din ghiozdan un cuțit, l-a înjunghiat pe Emanuel Bădică, rănindu-l grav, apoi a înjunghiat-o de mai multe ori, mortal, pe fata de 14 ani. Un trecător a sunat la numărul de urgență 112 după ce a descoperit, pe alee, trupurile tinerilor înjunghiați. (alte informații AICI)

Mario Alexandru Fojică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, fiind acuzat de crimă și tentativă de omor. (detalii AICI).

Reporterii Gândul au mers în comuna de origine a tânărului de 17 ani, la Calopăr, în județul Dolj, acolo unde încă nimeni nu-și poate explica motivele care l-au transformat pe acesta într-un criminal, așa cum reiese și din declarațiile obținute în exclusivitate.

”Era un copil respectuos, saluta, nu-l știam recalcitrant…”

Locuitorii comunei Calopăr – ”petec doljean de glie, frumos ca orice altă așezare a acestei țări, atât de mult iubită și prețuită de fiecare din locuitorii ei”, așa cum se precizează pe site-ul Primăriei – au fost șocați de crima comisă de tânărul de 17 ani, pe care îl vedeau atunci când venea în vacanțe de la Craiova, unde stătea la internatul Colegiului Militar.

Nu au încă, nicio explicație pentru această tragedie, cu atât mai mult cu cât Mario Alexandru Fojică părea un adolescent liniștit, iar tatăl său lucrează chiar la Poliția din Calopăr de peste două decenii.

Daniel Bobin, primarul comunei, a spus, pentru Gândul, că băiatul venea doar în vacanțe în comună, pentru că în timpul anului școlar stătea la internat în Craiova. Primarul îl descrie pe Alexandru ca fiind un copil respectuos, care nu crease niciodată probleme, tocmai de aceea a fost un șoc vestea că a comis o crimă cu sânge rece.

”Tatăl copilului lucrează la Poliție în Calopăr de circa douăzeci și ceva de ani, sunt de la Goicea. Au părut niște oameni liniștiți, n-au făcut probleme. Copilul, atât cât îl știu, când vine în vacanțe, că stă la internat în Craiova, nu pot să știu mai multe despre el, era un copil respectuos, saluta.

Ne-a șocat și pe noi fapta făcută de el, nu-l știam un copil recalcitrant, nervos… Părinții s-au stabilit aici, în comună, au cumpărat o casă de câțiva ani și cam atâta știu despre ei, ca și idee. Un copil chiar liniștit, a fost un șoc pentru toți, nu știm ce s-a întâmplat, ce a fost în capul lui, dacă a cunoscut victimele, dacă nu le-a cunoscut, nu știm de ce s-a ajuns aici”, a mai spus primarul Daniel Bobin, pentru Gândul.

”Este un eveniment șocant pentru întreaga comunitate, pentru întreaga Românie”

O vecină a familiei lui Mario Alexandru Fojică spune că nu îl cunoștea bine pe Alexandru, dar ținând cont de comportamentul părinților acestuia, ar fi trebuit să fie un copil educat.

Femeia spune că este șocant ceea ce s-a întâmplat în Grădina Botanică din Craiova, o tragedie care a afectat nu doar satul în care Alexandru a copilărit, ci și întreaga țară.

”Familia este una destul de liniștită, respectuoasă. Pe băiat nu îl cunosc, chiar n-am nicio idee ce fel de copil este. Dar, teoretic, ar trebui să fie tot un copil educat, nu știu ce s-a întâmplat. Chiar nu cunosc amănunte. Dar de situația în sine am rămas șocată, de faptul că se poate întâmpla în public așa ceva. Chiar nu știam că este din zonă și nu m-aș fi așteptat la așa ceva, cunoscându-i familia. Cred că ar trebui să fie un copil educat.

Nu cunosc amănunte de genul ăsta (n.red. – băiatul ar fi vrut să fugă de acasă cu mai mult timp în urmă), n-am de unde să știu, nu-l cunosc. Sigur că-i șocant, pentru oricine și în orice situație, nu numai că este din comună, este un eveniment șocant pentru întreaga comunitate, pentru întreaga Românie, până la urmă, mai ales că s-au pierdut niște vieți, înțeleg că și tânărul care a fost înjunghiat e într-o stare critică, de tânără nu mai vorbesc”, a spus, pentru Gândul, o femeia care locuiește în același sat cu familia lui Alexandru.

” Credeți-mă că tremura carnea pe mine, am auzit la pâine…”

O altă femeie din comună spune că a aflat în timp ce era la un magazin să cumpere pâine despre această tragedie și nu își poate da seama ce l-a determinat pe tânărul de 17 ani să devină un criminal.

O familie respectuoasă, un copil respectuos. Și totuși, dincolo de această imagine, Mario Alexandru Fojică a ucis o fată de 14 ani, iar prietenul acesteia, de 19 ani, se zbate între viață și moarte.

”Eu îi știu de oameni cumsecade, de oameni buni, și copilul era cuminte, dar eu nu știu ce s-a întâmplat. Dacă aș ști, aș spune cu tot sufletul. Era cuminte, era respectuos, n-am nicio problemă… Și părinții, nicio problemă n-am avut din partea lor. Nu știu de ce s-a întâmplat treaba asta.

Credeți-mă că tremura carnea pe mine, am auzit la pâine… Nu știu ce e în familia lor, ca fiecare. Venea în vacanțe, stătea cu noi de taină (n.red. – de vorbă). Nu știu dacă avea vreo prietenă. O fi avut el ceva, copiii de zi nu mai sunt cum eram noi”, a spus, pentru Gândul, femeia care locuiește aproape de familia lui Alexandru, în comuna Calopăr.

Avocat: ”După aceea s-a dus după fată, pentru că îi era frică să nu spună fata ce a văzut”

Înainte de judecarea cererii de arestare preventivă, avocatul elevului a spus că acesta și-a recunoscut faptele și a povestit cum a ajuns să îi atace cu cuțitul pe fata de 14 ani și pe băiatul de 19 ani cu care aceasta era în Grădina Botanică.

”A mai dat o tură, s-a convins că e o fată și un băiat, s-a uitat la fată, insistent, fata la el, celălalt băiat i-a spus că nu are voie, i-a dat doi pumni, unul în falcă, unul în stomac, și el atunci a avut un exces de furie, a deschis rucsacul și a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, l-a doborât, după aceea s-a dus după fată, pentru că îi era frică să nu spună fata ce a văzut. Asta a fost motivația lui”, a spus Florin Ciocoiu, avocatul ucigașului.

Potrivit avocatului Florin Ciocoiu, Mario Alexandru Fojică a declarat că acel cuțit era ”uitat de un an într-un ghiozdan”. După ce i-a înjunghiat pe cei doi, adolescentul a fugit pe poarta din spate a Grădinii Botanice din Craiova, fiind ulterior prins de polițiști.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Ciprian Pian, arestat preventiv după ce și-ar fi sechestrat amanta în portbagaj. Bărbatul este cercetat și pentru pornografie infantilă

EXCLUSIV | Ce au găsit anchetatorii în trecutul elevului care și-a înjunghiat profesoara de japoneză. Băiatul trăia în mai multe lumi imaginare

EXCLUSIV | Cum își torturau victimele liderii mafiei surdomuților din România. Bieții oameni sufereau în tăcere

EXCLUSIV | Cazul femeii care era să moară după ce și-a redus stomacul în Turcia, anchetat de polițiștii români

EXCLUSIV | Temutul Bebino din Berceni, condamnat la 10 de ani de închisoare pentru un atac de tip mafiot. Rivalii acestuia nu au întârziat să profite

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Reguli noi pentru cei care stau la bloc. Legea se va aplica până în 2027
Greșeala care îți face mașina praf. Mulți șoferi nu-și dau seama
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Arcul de Triumf din București, iluminat în albastru de Ziua Europei