EXCLUSIVITATE NAȚIONALĂ | GÂNDUL dezvăluie cine pune presiune pe Guvern: MAFIA PĂCĂNELELOR!

Publicat: 03/10/2023, 00:00
Actualizat: 04/10/2023, 11:45

După ce guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu a propus proiectul de lege referitor la scoaterea păcănelelor din orașe, reacțiile adverse din industria jocurilor de noroc nu au întârziat să apară. MAFIA PĂCĂNELELOR, pe care GÂNDUL o va devoala azi, a intrat în acțiune și a activat toate pârghiile pentru a împiedica acest proiect. Dezvăluirile noastre demască o parte dintre cei care se pun de-a piezișul noilor măsuri guvernamentale. Sau poate că e doar o parte a acestui mecanism și rădăcinile sunt mult mai adânci. Noi vom investiga, însă, și vom reveni pe măsură ce ies la iveală noi elemente. Deocamdată, detonăm bomba!

Gândul prezintă astfel, în exclusivitate națională, informații uluitoare despre un scenariu tensionat în care însuși premierul României este supus unei presiuni incredibile de din partea celor care – dacă proiectul de lege va fi transformat în realitate – vor avea de pierdut sume uriașe.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost pus la zid din cauza acestui proiect de lege și, halucinant, este ȘANTAJAT de MAFIA PĂCĂNELELOR din România, iar procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au intrat pe fir pentru a învinge caracatița financiară ale cărei tentacule sunt întinse în toată țara.

  • Un personaj-cheie în scenariu este Dragoș Buriu, supranumit ”Împăratul Păcănelelor”, CEO şi fondator al Newton Software Solution, cel care și-a construit imaginea de ”vizionar în industria jocurilor de noroc și fondator al conceptului Newton”.
  • Tehnologia de ultimă oră asigură Mafiei Păcănelelor din România profituri uriașe, iar evaziunea fiscală este la un nivel incredibil. HIDDEN JACKPOT și NEWTON TOTAL CONTROL, elemente esențiale în frauda de proporții!
  • Nu lipsește din schemă nici Odeta Nestor (fostă șefă a ONJN), cea care și-a văzut iubitul – Tudor Simota – numit la conducerea Oficiului Național al Jocurilor de Noroc, demis de fostul premier Nicolae Ciucă după numai 4 zile de șefie!
  • Odeta Nestor ar fi nimeni alta decât acționara misterioasă din spatele firmelor ”Împăratului Păcănelelor”, Dragoș Buriu, cel care vinde softuri controversate în toată piața de păcănele din România.

Marcel Ciolacu: ”Eu deja aceste presiuni le văd ca pe o formă de șantaj”

Semnalul de alarmă a fost tras chiar de premierul Marcel Ciolacu. Acesta a dezvăluit că, după ce partea de jocuri de noroc a trecut la Guvernul României, pentru a fi eliminate, în colaborare cu Ministerul de Finanțe,”șmecheriile” care distrug destine și îi îmbogățesc pe capii din industria jocurilor de noroc, au fost lansate atacuri în forță. (alte detalii AICI)

Toate presiunile reprezintă, practic, o formă de șantaj la cel mai înalt nivel al structurilor de conducere din România, a conchis Marcel Ciolacu, avertizând că este ”pregătit” și că nu îi este ”frică”, iar infracțiunile și evaziunea fiscală în lumea jocurilor de noroc trebuie stopate rapid.

Am luat partea de jocuri de noroc la Guvern și am analizat împreună cu specialiștii de la Ministerul de Finanțe pentru a elimina șmecheriile astea din România.

Știți cel mai bine nenorocirile pe care le creează. Oamenii, mai ales când au o situație financiară precară, cred că o să se îmbogățească imediat. Am văzut și atacurile celor din industrie și atacuri vor mai fi. Sunt pregătit și nu-mi este frică de nimic din ceea ce am făcut, să vă fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră.

Eu deja aceste presiuni le văd ca pe o formă de șantaj a acestor oameni împotriva noastră.

Marcel Ciolacu

În calitatea mea de prim-ministru solicit statului român să vedem dacă este și o încălcare a legii pentru că nu știu ce Sorin stă la masă cu liderul populiștilor de azi.

Dacă statul român nu observă că există infracțiuni și evaziune fiscală pe acest subiect, atunci nu vom câștiga acest război”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Mafia Păcănelelor, profituri uriașe prin instalarea de ”programe malițioase”

De-a lungul anilor, industria jocurilor de noroc din România s-a dezvoltat la un nivel incredibil. Oamenii cu posibilități financiare reduse sper că vor da ”lovitura vieții” și se vor îmbogăți rapid, iar capii Mafiei Păcănelelor profită de această slăbiciune.

Mai mult, prin instalarea unor ”programe malițioase”, nu numai că îi ”fentează” pe jucători – șansele acestora de câștig diminuându-se corespunzător – dar înșală și statul român, zecile de milioane de euro ajungând în conturile unor ”șmecheri” care, conectați la tehnologia de ultimă generație, au descoperit ”Cornul Abundenței”.

Proiectul de lege inițiat de Guvernul România i-a deranjat teribil pe evazioniști, stricându-le planurile pe termen lung, iar de aici și până la reacții de tip mafiot nu a mai fost decât un pas.

Dragoș Buriu, supranumit ”Împăratul Păcănelelor”, deranjat de noul proiect de lege al Guvernului României, referitor la jocurile de noroc

”Mafia păcănelelor nu a declarat venituri de circa 90 de milioane de euro”

Surse DNA din apropierea anchetei au explicat, în exclusivitate pentru Gândul, cum reușește Mafia Păcănelor din România să acumuleze profituri uriașe, iar dezvăluirile sunt șocante.

Mafia Păcănelelor, o adevărată caracatiță cu tentacule la nivel național, iar procurorii au stabilită că punctul de plecare a al unui ”boom” financiar fără precedent a fost anul 2017. Modificările legislative de la acel moment au impus obligația de interconectare a aparatelor de joc deținute de operatori la terminalul situat la sediu ONJN.

În astfel de condiții, Mafia Păcănelelor s-a adaptat rapid, iar programe informatice frauduloase au devenit ”izvorul” pentru profiturile de zeci de milioane de euro.

”Din informațiile obținute în cursul anchetei, operatorii mari de jocuri de noroc rulează aceste aplicații malițioase pe aparate, ceea ce duce la o fraudă de aproximativ 7,5 milioane de euro lunar, minim 1.000 de euro/zi la fiecare 100 de aparate.

Nu se achită impozitul pe profit, e voba despre 1,2 milioane de euro lunar. Beneficiarii unui astfel de sistem nu au declarat venituri de circa 90 de milioane de euro, iar statul român ar fi trebuit să încaseze, din impozitul pe profit, aproximativ 14,5 milioane de euro”, au declarat sursele Gândul.

”Împăratul Păcănelelor” joacă tare: ”Aplicația HIDDEN JACKPOT simulează acordarea câștigurilor”

Relațiile lui Dragoș Buriu, supranumit ”Împăratul Păcănelelor” – cel care a declarat că 4 miliarde de euro sunt rulate, în România, în gambling -, i-au asigurat acestuia un succes financiar incredibil.

Potrivit surselor Gândul, Buriu a reușit să intre în posesia unor date confidențiale cu ajutorul Odetei Nestor – fost șefă a ONJN -, dar și al lui Tudor Simota, la acea dată director general al Direcției Generale de Supraveghere și Control din cadrul ONJN.

Cu astfel de conexiuni, Buriu a reușit să obțină autorizarea ONJN pentru producția și omologarea dispozitivelor care încorporează programe informatice de conectare/interconectare, iar prin intermediul societății SLOT MONITOR SA București programele informatice ”au fost înzestrate cu aplicații disimulate malițioase”, dezvăluie surse apropiate anchetei desfășurate de procurorii DNA.

”Împăratul Păcănelelor” descinde dintr-un Ferrari SF 90 Spider

Așa s-a ajuns la o rețea infracțională extrem de bine pusă la punct, iar programele informatice malițioase au fost implementate în aparate.

Jackpot 3.0, spre exemplu, include și programul numit HIDDEN JACKPOT, care realizează un control nereglementat, cu scopul de a-l păcăli pe jucător, al sistemului de joc jackpot. Astfel, algoritmul aleatoriu de acordare a premiilor nu mai este respectat, fiind încălcați parametrii care sunt declarați către ONJN.

HIDDEN JACKPOT este activată pentru fiecare aparat de joc de tip slot-machine contra sumei de 500 de euro, iar decizia a fost luată chiar de Dragoș Buriu. Aplicația simulează acordarea unor câștiguri din contul de jackpot, numai că, în realitate, câștigurile nu sunt plătite, iar sumele ajunge la operatorii jocurilor de noroc, statul român rămânând cu buza umflată

Astfel de operațiuni frauduloase foarte greu detectabile de inspectorii ONJN, iar Dragoș Buriu a avut și ideea ca aplicația HIDDEN JACKPOT să nu fie rulată continuu, tocmai pentru a nu apărea suspiciuni. Totodată, aplicația este accesată alternativ, din săli dispersate, tocmai pentru a fi îngreunat controlul”, mai dezvăluie sursele Gândul.

Dragoș Buriu, la volanul unui Bentley Continental GT

”Împăratul Păcănelelor” nu se uită la bani

Din informațiile obținute de Gândul, ”Împăratul Păcănelelor” a deschis mai multe societăți în Malta. Programele dezvoltate de SLOT MONITOR SA sunt implementate ”pe interfețe hardware neautorizate”, avertizează surse din ancheta declanșată de DNA, importate din China de Buriu.

Pentru a fenta statul român, Buriu ar prelua aceste interfețe prin intermediul societăților înființate în Malta, apoi le-ar revinde la nivel național către organizatorii de jocuri de noroc, inclusiv către propriile firme.

Mafia Păcănelelor din România stă, practic, pe grămezi de bani, iar Dragoș Buriu, la împlinirea vârstei de 40 de ani, a dat o mega-petrecere în insula grecească Mykonos, acolo unde a închiriat o vilă, cheltuind pentru distracția sa și a amicilor nu mai puțin de 200.000 de euro.

Dragoș Buriu, mega-petrecere de 200.000 de euro în insula grecească Mykonos

La un moment dat, Dragoș Buriu s-a aruncat, îmbrăcat, în piscină, iar la petrecerea care s-a desfășurat în anul 2022 a fost invitată și Loredana Groza, pentru a înfierbânta, muzical, atmosfera.

Dragoș Buriu, alături de Loredana Groza

Dragoș Buriu – ”Împăratul păcănelelor” – avea toate motivele să se distreze la superlativ, pentru că Tudor Șimota, iubitul Odetei Nestor, fost șefă ONJN, tocmai fusese ”uns” la șefia ONJN.

Odeta Cristinela Nestor a fost președinte al ONJN din anul 2013 până în anul 2017, când a fost eliberată din funcție de Sorin Grindeanu.

”Împăratul Păcănelelor” s-a aruncat îmbrăcat în piscină

Conform informațiilor furnizate de sursele Gândul, relația dintre Dragoș Buriu și Odeta Nestor a fost intermediată, inițial, de unul dintre primii parteneri de afaceri ai ”Împăratului Păcănelelor”, respectiv Petru Rus, cel care coordonează mai multe societăți în județul Bistrița și are la dispoziție 1.200 de aparate slot-machine.

De altfel, Odeta Nestor, înainte de a deveni șefa ONJN, fusese angajata lui Petru Rus, la una dintre firmele acestuia.

E drept că bucuria lui Dragoș Buriu a fost de scurtă durată, pentru că premierul de la vremea respectivă, Nicolae Ciucă, l-a demis pe Simota după doar 4 zile de șefie și a stricat ”jucăria”!

Afacerile ”Împăratului Păcănelelor”

Firma SLOT MONITOR SA – obiect de activitate ”fabricarea jocurilor și a jucăriilor”, potrivit termene.ro – a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 13.823.565 RON.

Asociați în firmă sunt Dragoș Buriu (99900 părți sociale) și Laura-Diana Buriu (100 părți sociale), iar administratorul SLOT MONITOR SA este Daniel Cadu.

Dar ”Împăratul Păcănelelor” a dezvoltat, de-a lungul timpului, o adevărată rețea de firme, fiind un afacerist ”cu succesul la purtător”.

Sursa – termene.ro

NEWTON TOTAL CONTROL, dispozitivul care ”execută operațiuni frauduloase” și păcălește ONJN

Sursele Gândul apropiate anchetei derulate de DNA au mai dezvăluit – în exclusivitate – că Mafia Păcănelelor utilizează și un dispozitiv-minune care păcălește ONJN.

Dispozitivul NEWTON TOTAL CONTROL are rolul de a conecta aparatele de joc tip slot-machine într-un sistem informatic centralizator, interconectat la terminalul ONJN.

Numai că Mafia Păcănelelor a descoperit o altă ”soluție” prin care statul român este înșelat cu zeci de milioane de euro. În acest dispozitiv – NEWTON TOTAL CONTROL – a fost inserată o aplicație care ar trebui să gestioneze încasările lunare.

Aici e găselnița. Fără ca ONJN să bage de seamă, această aplicație execută alte operațiuni frauduloase. Există o opțiune și, dacă este deselectată, operatorul de jocuri de noroc accesează chiar programul prin care activitatea sa este monitorizată de ONJN.

Astfel, este blocată comunicarea în timp real a situației încasărilor realizate, sunt aplicate corecții indecșilor contoarelor aparatelor, iar corecțiile nu mai apar în istoric.

Mai mult, datele colectate de la organizatorii de jocuri de noroc nu mai ajund, 100%, la ONJN, astfel că situația financiară din teren nu poate fi gestionată în totalitate. Din nou, statul român este păcălit”, au mai transmis sursele Gândul, în exclusivitate.

În ultimă instanță, tabloul general este unul înfiorător, zeci de milioane de euro, care ar trebui să ajungă la bugetul de stat, devenind ”salteaua cu bani” a liderilor Mafiei Păcănelelor din România.

Înspăimântați la gândul că și-a putea pierde ”găina cu ouă de aur”, aceștia nu renunță și recurg, acum, la atacuri furibunde și la șantaj, la cel mai înalt nivel, iar Gândul va prezenta și alte informații spectaculoase, în exclusivitate.


Citește și:

EXCLUSIV | Tânăra sportivă de culoare discriminată în Irlanda, îmbrăcată în ie! Cristian Jura (CNCD): ”Cât poate costa visul spulberat al unui copil?”

EXCLUSIV | Motivul incredibil pentru care temutul Clămparu a ratat o vizită intimă la pușcărie! Cum l-a „sabotat” gradul de instruire pe Cap de Porc

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

EXCLUSIV | Nicușor Dan vrea să întoarcă Bucureștiul în anii ’50! Avocat: ”Conduce ofensiva proprietății publice împotriva proprietății private”

EXCLUSIV | Educație sexuală la grădiniță? Psihologul criminalist Tudorel Butoi și sex terapeutul Zoltan Nagy avertizează: ”Altă imbecilitate!”

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Victor Ciutacu l-a făcut praf pe Tolontan. „Nu am de ce să îl regret. Este....”
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Venezuela se pregătește de invazie. Maduro mobilizează armata și anunță anexarea unui teritoriu cât Grecia...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Românii au luat credite pentru facturi, lemne sau porcul de Crăciun. Cât plătesc rata pentru...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Cine cedează dacă ambii șoferi au prioritate pe un drum îngust?
Cine este criminalul care a îngrozit România?! El l-ar fi decapitat pe bărbatul din Olt...
Redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, Bogdan Stamatoiu, în stare gravă după ce a fost implicat...
Părintele Cleopa a avut parte de o vizită ciudată la bordei
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
EXCLUSIV. Tolontan se răzbună pe Ringier! Planul diabolic pus la cale după ce a fost...
Revoluția CUANTICĂ este AICI! Anunțul făcut ASTĂZI de cel mai puternic OM din lume
PUNCTUL DE PENSIE se schimbă radical! Vestea a venit direct de la CASA DE PENSII
Andreea Bănică, traumatizată. A fost bătută constant
Tradiții și superstiții de Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți românii în data...
BANCUL ZILEI. Bulă: Iubito, uită-te ce vreme frumoasă este afară și tu stai în bucătărie...