Suspiciuni de ”blat” pentru un post de conducere! Directorul general al Poliției Locale de la 2, acuzat că și-a numit comisia de examinare care l-a declarat câștigător: „Să intervină ANFP!”

Suspiciuni de ”blat” pentru un post de conducere! Directorul general al Poliției Locale de la 2, acuzat că și-a numit comisia de examinare care l-a declarat câștigător: „Să intervină ANFP!”
Publicat: 05/04/2024, 09:00

Planează acuzații grave la adresa conducerii Poliției Locale a Sectorului 2, iar Gândul a prezentat, în exclusivitate, un prim episod în care directorul general Adrian Angheluș, directorul general adjunct Liviu Ciobanu și directorul Direcției Juridice, Claudiu Țupulan, s-au aflat în centrul atenției. Seria dezvăluirilor continuă, iar semnele de întrebare rămân, încă, fără răspuns.

Gândul a dezvăluit (toate detaliile AICI) – că directorii Liviu Ciobanu și Claudiu Țupulan – care exercită temporar funcțiile, așa cum este, de altfel, și cazul directorului general Adrian Angheluș -, au beneficiat de un „upgrade” în ceea ce privește birourile în care își desfășoară activitatea, fiind încheiat, în acest sens, un contract cu firma Mob Design din București, care produce mobilier la comandă.

Cum Ordonanța de Urgență a Guvernului României (OUG) nr. 34/12 mai 2023 specifică foarte clar, că „autorităților și instituțiilor publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, inclusiv activităților finanțate integral din venituri proprii înființate pe lângă acestea, li se interzice achiziționarea, preluarea în leasing sau închirierea de: b) mobilier și aparatură birotică (…), în scopul dotării spațiilor cu destinația de birou”, sursele Gândul au dezvăluit modalitatea prin care prevederile acestei OUG ar fi fost „fentate”, iar totul a fost „ascuns” în spatele unor așa-zise „reparații de mobilier”.

  • Mai mult, administratorul Mob Design Prod SRL, Petre Petre, este nașul lui Liviu Ciobanu, directorul general adjunct al Poliției Locale a Sectorului 2, încă un semn de întrebare apărând în scenariu, în legătură cu o astfel de relație contractuală.
  • Pentru ca totul să fie și mai interesant, fiica lui Petre Petre, administratorul Mob Design – Alexandra Ghiță -, a fost angajată la Poliția Locală a Sectorului 2 atunci când Liviu Ciobanu, finul lui Petre Petre, conducea Direcția de Ordine Publică a Poliției Locale S2.

Gândul prezintă noi informații în exlusivitate, de data aceasta despre un concurs pentru ocuparea funcției de director executiv la Direcția Juridică a Poliției Locale a Sectorului 2, existând suspiciuni că acest examen a fost bine „pregătit” înainte de a se desfășura.

Poliția Locală S2 publică anunţul privind „organizarea concursului de promovare pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere vacante”

Anunțul pentru concursul de promovare pe funcție publică de conducere – Director executiv la Direcția Juridică din cadrul Poliției Locale Sector 2 – a fost publicat pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).

În anunț s-a precizat că proba scrisă a concursului urma să aibă loc în data de 17 octombrie 2023, la ora 10:00, cu mențiunea că în cadrul acestui concurs se desfășoară „proba suplimentară de testare a cunoștințelor PC”, iar perioada de depunere a dosarelor era 15.09 – 04.10.2023.

Totodată, în același anunț au fost prezentate și criteriile necesare pentru ocuparea acestui post de conducere, dar și bibliografia necesară pentru concurs.

1. Studii:

  • Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă – Domenii de studiu: Ştiinţe sociale (Domeniul fundamental), Ştiinţe juridice (Ramura de ştiinţă), Drept (Domeniul de licenţă)
  • Studii universitare de master absolvite cu diplomă în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă, conform dipozitiilor art. 57 alin. (2) din Legea învăţământului superior nr. 199/2023;
  • Să fie numiţi într-o funcţie publică de clasa I;
  • Să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile legii

2. Vechimea minimă în specialitatea studiilor – 7 ani.
3. Durată timp de muncă – 8h/zi – 40h/saptamână.

4. Competenţe IT:

  • Cunoştinţe Operare, MS Office, în cadrul probei suplimentare, nivel mediu;
  • Cunoştinţe Operare, Informaţie şi comunicare – Internet, în cadrul probei suplimentare, nivel mediu.

„Adrian Angheluș nu s-a suspendat din funcția de director general decât în ziua examenului”

Numai că, potrivit surselor Gândul, acest concurs s-ar fi transformat, pur și simplu, într-o adevărată scenetă bine regizată în urma căreia directorul general Adrian Angheluș a avut câștig de cauză.

În consecință, se solicită intervenția Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru a fi verificată legalitatea modului de organizare al concursului de ocupare a funcției de director juridic, funcție pe care a fost admis Adrian Angheluș.

Oamenii aceștia s-au obișnuit să se comporte ca și cum Poliția Sector 2 ar fi proprietatea lorDirectorul general Adrian Angheluș – exercitare temporară a funcției, așa cum este precizat și pe site-ul Poliției Sectorului 2 al Capitalei – ocupă, în schemă, funcția de director juridic. S-a prezentat la acel concurs din luna octombrie 2023, organizat pentru ocuparea funcției de conducere la Direcția Juridică, vacantă la acel moment.

„Acel concurs a fost, pur și simplu, ilegal. Iar Agenția Națională a Funcționarilor Publici – ANFP – ar trebui să intervină în tot acest scenariu. Director general Adrian Angheluș și-a numit comisia și nu s-a suspendat din funcția de director general, așa cum ar fi fost legal”.

Surse Gândul

Și-a numit propria comisie de examinare și, atenție, s-a suspendat chiar în ziua concursului. Ceea ce este ilegal. Înseamnă că a numit comisia de concurs din postura de director general, nu avea voie să facă așa ceva. Legalitatea acestui concurs trebuie verificată neapărat de ANFP.

Adică te prezinți la examen în fața comisiei pe care chiar tu ai numit-o, te suspenzi chiar în ziua examenului și, firește, treci cu bine acel examen, ești declarat câștigător. Despre ce vorbim aici?”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Directorul general Adrian Angheluș, acuzat că și-a „aranjat” propriul examen.

Directorul general Adrian Angheluș și-a cumpărat un Mercedes în leasing

Potrivit declarației de avere din anul 2023, directorul general al Poliției Sector 2 – Adrian Angheluș, care exercită temporar această funcție – a încasat, în anul 2022,  un salariu anual de 132.000 RON la Direcția Generală de Poliție A Municipiului București.

În aceeași declarație de avere din anul 2023, Adrian Angheluș a specificat și că a contractat, în anul 2020, un împrumut în valoare de 40.000 euro de la o persoană fizică, împrumut scadent în 2030.

Directorul general al Poliției Locale a Sectorului 2 este posesorul unui Mercedes, an de fabricație 2023, cumpărat în leasing.

La capitolul „Case și terenuri”, Adrian Angheluș a specificat în declarația de avere depusă în luna august a anului 2023, că deține:

  • Un teren intravilan, dobândit în anul 2012, de 210 m pătrați – în București; cotă parte 1/2.
  • Un teren intravilan, dobândit în anul 2009, de 364 metri pătrați – tot în București; cotă parte 1/2.
  • O casă de locuit, în București, dobândită în anul 2013 – 300 metri pătrați; cotă parte 1/2;
  • Un apartament, în București, cumpărat în anul 2019 – 64 metri pătrați; titular.

Directorul general Adrian Angheluș a mai precizat în declarația de avere că nu deține „conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv carduri de credit” a căror valoare însumată să depășească 5.000 de euro.


Citește și:

Descoperire senzațională! Încă două manuscrise INEDITE ale filozofului Emil Cioran, aduse în România: „Este fantastic, nu au fost publicate până azi!”

Allen Coliban, primarul Brașovului, acuzat că a transformat instituția în „MAIDANUL USR”. Viceprimarul Rusu: „Își varsă năduful și ura acumulată”

Bomba de la Rompetrol. Nepotul președintelui kazah, reclamat de angajați chiar unchiului său/Ce COMISION ar primi Ilias Kuldzhanov pe tona de petrol

Nicușor Dan, supărat pe presă! A cerut STRĂMUTAREA unui litigiu și RECUZAREA completului în speța „Autorizații construire S2” / Decizia CAB

Războiul PUZ-urilor de sector | Nicușor Dan anunță o victorie, dar este adus la REALITATE: „Minciună sfruntată, trăiește pe altă planetă!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb