Războiul PUZ-urilor de sector | Nicușor Dan anunță o victorie, dar este adus la REALITATE: „Minciună sfruntată, trăiește pe altă planetă!”

Războiul PUZ-urilor de sector | Nicușor Dan anunță o victorie, dar este adus la REALITATE: „Minciună sfruntată, trăiește pe altă planetă!”
Publicat: 28/03/2024, 12:28
Actualizat: 28/03/2024, 12:30

În anul 2020, Nicușor Dan a câștigat alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei și, ulterior, a inițiat un proces de suspendare a Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) de sector. Inițial, magistrații au respins cererile de suspendare și anulare a hotarârilor Consiliului General al Municipiului București (CGMB) prin care s-a dispus suspendarea PUZ-urilor de sector.

Ulterior, pentru sectoarele 3, 5 și 6, PUZ-urile de sector au fost anulate definitiv în instanță, iar PUZ-urile pentru sectoarele 2 și 4 au rămas într-un stand-by prelungit.

Etichetat drept un „adversar al urbanismului în Capitală”, Nicușor Dan a declarat, în repetate rânduri, că luptă împotriva „mafiei imobiliare”, că protejează „spațiile verzi” ale Bucureștiului și a refuzat, cu obstinație, să emită autorizații de construire și certificate de urbanism.

Joi, 28 martie 2024, în timpul unei conferințe de presă, primarul general al Capitalei a declarat că sunt anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6, iar cele de la sectoarele 2 și 4 vor fi, de luni (1 aprilie 2024), suspendate. „O afacere de corupție”, a spus Nicușor Dan, referindu-se la PUZ-urile de sector.

”Noi am avut şase PUZ-uri de sector, câte unul pentru fiecare sector, în momentul acesta, avem anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi cele de la Sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, amândouă. (…) PUZ-urile de sector este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Adică PUZ-urile de la sectoarele 3, 4, 5, 6 au adus foloase necuvenite de câteva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 şi 2, foloase necuvenite de miliarde de euro, pentru că sunt zonele de nord”, a declarat edilul Capitalei.

Av. Radu Dinulescu: „Sectorul 1 NU a avut un PUZ coordonator de sector”

Comentând această declarație făcută de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, avocatul Radu Dinulescu a precizat – în exclusivitate pentru Gândul – că edilul Capitalei se află într-o eroare de la bun început, ba chiar îl acuză pe acesta că s-a folosit, în timpul acestei declarații, de o „minciună sfruntată”.

PUZ-ul Sectorului 2 este suspendat de instanța de fond, dar se judecă recursul, iar PUZ-ul Sectorului 4 se judecă pe nulitatea lui în al doilea ciclu procesual, dar nu este suspendat.

Nicușor Dan vorbește despre PUZ-ul Sectorului 1, numai că Sectorul 1 NU a avut un PUZ coordonator de sector. Este o minciună sfruntată, Nicușor Dan trăiește pe altă planetă.

El a reușit anularea definitivă a PUZ-urilor sectoarelor 3,5 și 6, dar în condițiile în care ele au fost judecate doar în fond și, apoi, s-au retras recursurile, în momentul în care Nicușor Dan și actuala garnitură de primari de sector au venit în funcție”, spune avocatul Radu Dinulescu.

„Niște regulamente de urbanism pot reprezenta, în accepțiunea primarului general, «foloase necuvenite»”

Avocatul Radu Dinulescu a explicat că primarul general al Capitalei continuă să facă declarații care nu sunt acoperite de realitate și, mai mult, încurcă și sintagme din Codul Penal în aceste afirmații publice.

Înțeleg din exprimarea tipic… nicușoristă niște regulamente de urbanism, aprobate prin PUZ sau PUG, deci niște legi locale (pentru regulamentele de urbanism sunt acte administrative normative) pot reprezenta, prin simpla intrare a lor în efectivitate, în accepțiunea primarului general, «foloase necuvenite».

Presupun pseudo-primarul general se referă la exprimarea din Codul Penal, în înțelesul noțiunii de folos necuvenit prevăzut în definirea infracțiunilor de corupție. Sau așa cel puțin se înțelege din exprimarea de clasa a 5-a pe care o folosește ca slogan de campanie electorală.

Deci, toți cetățenii Bucureștiului care respectă niște prevederi normative și obțin dreptul de a construi în baza acestor regulamente și a legilor statului român (case, magazine, fabrici și uzine, școli, spitale, șosele, parcuri etc ), ca și totalitatea cetățenilor orașului care achiziționează sau utilizează aceste construcții (apartamente noi, parcuri bine întreținute, merg pe șosele mai late și mai moderne, cumpără în magazine construite în baza PUZ-urilor etc.), sunt nici mai mult nici mai puțin «mafioți imobiliari» și au «foloase necuvenite» rezultate din votarea acestor norme”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.

„Nicușor Dan a ajuns întâmplător și fără nici o calitate conducător al unui oraș pe care nu-l înțelege”

Din păcate, mai spune avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul, Nicușor Dan demonstrează că, practic, nu poate înțelege orașul pe care îl conduce de 4 ani, poziționându-se „împotriva curentului de dezvoltare accelerate și de îmbunatățire a nivelului de trai”.

Atunci, conform primarului-candidat, suntem cu toții rechini imobiliari, avem cu toții de câștigat un folos necuvenit din modernizarea orașului în raport de vremurile în care trăim, iar singurul împotriva curentului de dezvoltare accelerate și de îmbunatățire a nivelului de trai este chiar cel care afirmă prostiile astea, Nicușor Dan.

Nicușor Dan a ajuns întâmplător și fără nici o calitate conducător administrativ/executiv al unui oraș pe care nu-l înțelege, de a cărui istorie nu este legat și care gândește anacronic și comunistoid, în același timp”, a mai spus avocatul Radu Dinulescu.

Formula prin care Nicușor Dan blochează orice încercare de reglementare urbanistică: ”Privește cu ochii trecutului”

După ce Nicușor Dan a declanșat procedura prin care Planurile Urbanistice Zonale de sector (PUZ) au fost suspendate, Capitala a intrat într-un adevărat război al declarațiilor și al reacțiilor adverse, vorbindu-se despre blocaj economic și social al Bucureștiului, investițiile aflate în derulare  – sute de milioane de euro, în multe dintre cazuri fiind vorba despre fonduri europene – fiind în pericol de a fi stopate. (alte informații AICI)

În astfel de condiții, avertizează specialiștii, urbanismul din București, la acest moment, se află în faza paradoxală în care există doar în teorie, dar lipsește cu desăvârșire, motivul fiind o ”formulă” prin care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, blochează cu o perseverență demnă de o cauză mai bună orice încercare de reglementare urbanistică.

„Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al orașului nostru cu încă 10-20 de ani. Am ajuns undeva prin 1930. Urbanismul este o știință a viitorului, este o știință de planificare pentru viitor a unei localități. Nicușor Dan privește urbanismul cu ochii trecutului, el își dorește ca Bucureștiul să rămână încremenit, undeva între anii 1920 – 1930. Și o să ajungem, probabil, în 1830, atunci când Bucureștiul era plin de pârloage, plin de buruieni, și probabil că asta numește primarul general al Capitalei spațiu verde amenajat”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul. (alte detalii surprinzătoare AICI)


Citește și:

Interceptări DNA. Cum a vrut un avocat din Ialomița să „rezolve” un dosar de tentativă de omor. „La CAB ne interesează, la Tribunal e lapte bătut!”

Culisele vastei operațiuni “Roșia Montană”, de la implicarea lui George Soros împotriva proiectului până la jocul pe bursă al lui Cătălin Drulă

Nicușor Dan, unul dintre marii VINOVAȚI din dosarul „Roșia Montană”. Dovezile ZDROBITOARE

Procurorul militar care i-a „albit” pe șefii ISU Prahova vrea să îl trimită la MUNCĂ pe un condamnat cu coloana vertebrală deformată, INAPT medical

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator