BCR Asigurări de Viață: Sprijinim acțiunea DIICOT. Niciun membru al conducerii nu a fost vizat

BCR Asigurări de Viață: Sprijinim acțiunea DIICOT. Niciun membru al conducerii nu a fost vizat
Publicat: 09/07/2013, 17:35
Actualizat: 23/03/2019, 07:31

BCR Asigurări de Viață a predat DIICOT Târgu Mureș înscrisuri și informații în cadrul investigației, sprijină această acțiune și cooperează cu reprezentanții instituției, a anunțat asigurătorul, care precizează că „niciun membru al conducerii societății nu a fost vizat de acțiunea desfășurată”, potrivit Mediafax.

„În cursul zilei de marți, 9 iulie, BCR Asigurări de Viață a răspuns solicitărilor DIICOT Târgu Mureș de predare a unor inscrisuri și informații în cadrul unei acțiuni de investigație pe care această instituție o desfășoară. Din documentele prezentate de DIICOT până la acest moment, rezultă că societății noastre nu i se aduc învinuiri. Societatea și-a exprimat sprijinul și cooperarea deplină pentru investigația derulată de DIICOT. (…) Arătăm, de asemenea, că niciun membru al conducerii societății nu a fost vizat de acțiunea desfășurată”, se arată într-un comunicat al BCR Asigurări de Viață.

De asemenea, se mai spune în comunicat, compania prezumă faptul că modul de lucru al angajaților și partenerilor săi contractuali este deplin legal până la proba contrarie, motiv pentru care își exprimă sprijinul și față de aceștia.

Un număr de 166 de percheziții au avut loc, marți, în București și în 26 de județe, la locuințe și la sediile a 112 firme, precum și la sediile unor filiale ale BCR Asigurări de Viață, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la șase milioane de euro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, nouă filiale ale BCR Asigurări de Viață au fost percheziționate, marți, de procurorii DIICOT și de polițiști, fiind ridicați, în baza unor mandate de aducere, 21 de funcționari, dintre care cinci cu funcții de conducere, respectiv un director din București și patru directori zonali.

Perchezițiile se desfășoară în Capitală și în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița, Brăila, Bihor, Caraș, Cluj, Constanța, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea, fiind realizate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la B.C.C.O Târgu Mureș, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Procurorii fac cercetări față de persoane cu atribuții de conducere și angajați ai BCR Asigurări de Viață, precum și față de reprezentanți ai unor societăți comerciale, care sunt suspectați că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor importante beneficii financiare, prin sustragerea de la plata taxelor și a impozitelor aferente unor drepturi salariale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii fac cercetări față de persoane cu atribuții de conducere și angajați ai unei societăți de asigurări, precum și față de reprezentanți ai unor societăți comerciale, care sunt suspectați că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor importante beneficii financiare, prin sustragerea de la plata taxelor și a impozitelor aferente unor drepturi salariale.

Conform sursei citate, modul de operare este unul inedit, constând în acordarea disimulată a unei părți din drepturile salariale lunare, inițial prin încheierea de către angajator a unei polițe formale de asigurare de viață colectivă cu operatorul de asigurări, achitarea contravalorii polițelor de asigurare de către angajator, respectiv a primelor lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii), urmate imediat, în cursul aceleiași zile sau în ziua următoare, de „răscumpărarea clauzei suplimentare” și, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de către asigurător direct în conturile angajaților – beneficiarii de fapt ai respectivelor contracte de asigurare, care primeau aceste plăți ca fiind parte din veniturile salariale.

După reținerea unui comision de aproximativ 10% din valoarea primei, primele de asigurare erau returnate în conturile angajaților, cu o frecvență lunară, sub formă de răscumpărare, aceasta reprezentând de fapt o formă mascată de plată a drepturilor salariale și în același timp o modalitate de sustragere de la plata contribuțiilor aferente salariilor acordate.

Astfel, prin această metodă, salariații primeau o parte din indemnizația lunară cu eludarea plății taxelor aferente acestor drepturi salariale, costul pentru angajator reprezentându-l doar comisionul de 10% către asigurator.

BCR Asigurări de Viață este unul dintre primii trei jucători pe piața de profil după nivelul primelor subscrise în 2012, care au atins 425,2 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

Compania este membră a grupului financiar Vienna Insurance Group (Austria), care mai deține pe piața locală Asirom și Omniasig (fosta BCR Asigurări).

Acționarii asigurătorului român sunt Vienna Insurance Group AG – 91,31%, Banca Comercială Română – 5,41% și mai multe persoane fizice – 3,28%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat...
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al economiei când...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un tablou de Monet, vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație
×