Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021. Dumitru Costin, lider BNS: „Din informaţiile de care noi dispunem…”

Redactor:
Mihai Georgescu
Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021. Dumitru Costin, lider BNS: „Din informaţiile de care noi dispunem…”
Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021. Dumitru Costin, lider BNS: „Din informaţiile de care noi dispunem...” / Mediafax Foto / Bogdan Iordache

Liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a afirmat duminică, într-o conferință de presă, că viitorul Guvern vrea să înghețe salariul minim pe economie de anul viitor la valoarea din 2020.

Dumitru Costin a afirmat că sindicatele au propus o creștere a salariului minim la 2.400 lei de la 1 ianuarie.

„Vă reamintesc că am avut o şedinţă de CNT, vă reamintesc că Ministerul Muncii a făcut de vreo două luni şi jumătate un grup tehnic de lucru la Ministerul Muncii cu mecanismul salariului minim. La CNT-ul ăla noi ne-am comunicat punctul de vedere, toată partea sindicală, 2400 de lei brut de la 1 ianuarie, partea patronală a fost împărţită în trei – zona IMM-urilor a propus o creştere de la 1 ianuarie la 2300 de lei, celelalte organizaţii patronale au oscilat şi au spus că propun un moratoriu între trei şi şase luni de zile, lăsăm să vedem ce se mai întâmplă şi discutăm peste trei luni sau şase luni. Guvernul nu a precizat nimic în acest sens”, a transmis liderul BNS, potrivit stiripesurse.ro.

„Intenția este de a îngheța salariul minim pe economie”

Costin a spus că, din informațiile pe care le deține, Executivul va îngheța salariul minim pe economie la valoarea din acest an.

„Luni, săptămâna asta trebuia să avem un Consiliu Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care nu a mai avut loc, am primit o comunicare scrisă, ni s-a spus că primul ministru, domnul Ciucă, are un program foarte încărcat şi nu îşi mai permite să participe la acest CNT. Din informaţiile de care noi dispunem la această oră se pare că cel care e nominalizat să formeze Guvernul, viitorul prim-ministru nominalizat, domnul Cîţu, doreşte să îşi asume decizia politică şi pe sub uşi, prin crăpăturile de uşi am aflat că intenţia este de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a afirmat Dumitru Costin.

Acesta a mai spus că valoarea salariului minim pentru 2021 a fost calculată după formula care a determinat salariul minim din acest an.

„Hai să discutăm și despre productivitatea muncii…”

„În perioadele bune discutăm şi de productivitate. Zic angajatorii, doar inflaţie, discutăm şi despre productivitate, că nu avem creştere de productivitate. Trebuie să vă reamintesc că formula de calcul care a determinat salariul minim din 2020, care a fost propusă de acelaşi guvern, cu acelaşi sprijin politic, lua în calcul atât inflaţia, cât şi creşterea de productivitate. Confederaţiile sindicale au lucrat exact pe aceeaşi formulă de calcul, în care am luat şi inflaţia şi productivitatea. Acum unul din partenerii sociali, patronatele, zic să discutăm doar de inflaţie, dă-o încolo de productivitate, nu mai discutăm de ea. Hai să discutăm şi de productivitatea muncii, ne place să o mestecăm doar când ne convine nouă? Noi am lucrat cu materialul clientului, adică cu formula guvernamentală, cu aia am determinat salariul minim, pe cifre şi date care ne sunt confirmate în scris cei de la Statistică”, a mai transmis liderul BNS.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
FOTO, Prodanca, apariție interzisă într-un costum de baie ireal de mic! Doar Reghe ar trebui...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a pozat în vacanță și a primit mii de like-uri! Cea mai...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Ce au făcut autoritățile pentru familiile din carterul Andronache, după moartea celor două fetițe. 'S-au...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Grupa de sânge care te face mai sensibil în fața infectării cu SARS-CoV-2
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
Ce se întâmplă cu școlile după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Reacția ministrului...
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide