Ministrul Energiei, nemulțumit de furnizorii de energie electrică: „M-am trezit cu o factură de peste 900 de lei în luna ianuarie”

Ministrul Energiei, nemulțumit de furnizorii de energie electrică: „M-am trezit cu o factură de peste 900 de lei în luna ianuarie”
Ministrul Energiei, nemulțumit de furnizorii de energie electrică: „M-am trezit cu o factură de peste 900 de lei în luna ianuarie”. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 06/02/2021, 14:18

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este nemulțumit de furnizorii de energie electrică, mai exact de practica acestora de a le trimite cliențior facturi cu consum estimat.

Potrivit lui Popescu, distribuitorii și furnizorii estimează consumuri prea mari și, astfel, încarcă facturile clienților, luându-le niște bani în avans în mod ilegal, informează Digi24.

Ministrul a declarat că și el a fost în această situație și atrage atenția că dacă aceste practici nu vor înceta, s-ar putea ajunge chiar la modificarea legii energiei.

Popescu: Toți furnizorii fac acest lucru

Ministrul a explicat că a primit o factură de peste 900 de lei pe luna ianuarie, pe care cel mai probabil ar fi plătit-o dacă suma nu ar fi fost chiar așa de mare.

„M-am trezit cu o factură pentru luna ianuarie, care probabil, dacă nu era așa de mare, o plăteam și nici nu sesizam. Nouă milioane și ceva de lei (lei vechi – n.red.)! Și când m-am uitat pe factură, aveam un consum estimat de 1.500 de kW, în condițiile în care în apartament acolo nu mai stă nimeni, băiatul lucrează în telemuncă și nu stă în București, lucrează de acasă, din Severin. Practic, furnizorii împreună cu distribuitorii încarcă facturile românilor prin estimări mai mari în această perioadă de iarnă, urmând ca ulterior, după o lună, două, trei, patru, cinci, în funcție de consumul fiecăruia, să-și recupereze banii. Practic, se finanțează pe banii românilor fără dobândă, după părerea mea complet în afara oricărui cadru legal”, a arătat Virgil Popescu.

Ministrul a adăugat că aceasta este o practică ce caracterizează aproape toți furnizorii.  „Mie mi-au venit reclamații cam de la toți”, a spus ministrul Energiei.

Și Consiliul Concurenței a atras atenția recent în legătură cu această problemă

Și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat recent că practica estimării consumului de energie electrică nu este una sănătoasă.

„Comportamente de genul «îți estimez eu un consum și-ți iau banii în avans și după aceea, după nu știu câte luni, îți dau eu banii înapoi», genul acesta de lucruri probabil că într-o piață normală nu se întâmplă. La telefonie mobilă nu ne face nimeni așa ceva, nu? Firma de telefonie știe că poți să te muți de azi pe mâine, dacă nu ești mulțumit de serviciile ei”, spunea Bogdan Chirițoiu.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
A treia zi de grevă la STB: Angajații și-ar putea pierde locul de muncă. Cei...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Noua ordine mondială! Cine va domina totul? Va deveni cea mai mare putere a lumii
Doliu în România. Vestea cruntă a lovit la ceas de seară. S-a stins un om...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...