Specialiștii Consiliului Concurenței au făcut inspecții în Olanda, într-o anchetă pe piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation

Specialiștii Consiliului Concurenței au făcut inspecții în Olanda, într-o anchetă pe piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation
Publicat: 29/05/2023, 13:19

Consiliul Concurenței investighează o posibilă încălcare a regulilor de concurență de către Sony piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation.

Consiliul Concurenței a anunțat, luni, 29 mai, că a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor de concurență pe piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation de către Sony Interactive Entertainment Europe Limited și subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited și Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited, denumite împreună Sony.

Potrivi reprezentanților instituției, autoritatea de concurență are indicii că Sony ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața consolelor de jocuri video atât prin vânzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cât și prin interzicerea comercializării codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de către distribuitorii concurenți.

Practicile ar fi dus la creșterea prețurilor pentru

În cadrul acestei investigații, trimișii Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la sediile Sony din Europa pentru a strânge informații și probe. Inspecţiile sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Din informațiile Gândul, este vorba de inspecții la sediul principal din Olanda al companiei.

„Prin aceste practici, s-ar fi redus opțiunile de achiziție a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la creșterea prețurilor pentru jocurile video pentru acest tip de console. Un alt afect al acestor practici îl reprezintă și descurajarea studiourilor din România de a dezvolta jocuri video compatibile cu PlayStation”, au transmis reprezentanții Consiliului Concurenței.

Consolele marca PlayStation ale lui Sony sunt preferate de jucătorii români, potrivit informațiilor publice, în România existând aproximativ 1,3 milioane de utilizatori de jocuri video pe console și 127 de studiouri de dezvoltare a jocurilor video care ar fi afectate de această posibilă practică anticoncurențială a Sony.

Consiliul Concurenței a subliniat că efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor. Conform procedurii, specialiștii analizează în prezent documentele strânse, așteaptă de la companie alte informații relevante și vor transmite rezultatele după finalizarea investigației.

Citiți și:

EXCLUSIV VIDEO | Bogdan Chirițoiu, despre investigația la băncile care cotează ROBOR: ”Deschidem datele în prezența avocaților. Ar fi greșeli de gâgă să nu le respectăm drepturile, judecătorii ar trânti investigația”

EXCLUSIV VIDEO | Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, despre piața energiei: „Folosim toate instrumentele pe care le avem ca să încercăm să ținem lucrurile sub control”

EXCLUSIV VIDEO | Poate România să absoarbă fondurile europene pe care le are la dispoziție? Bogdan Chirițoiu: ”Este bine că acești bani intră în economie, dar trebuie să fim atenți să nu ajungă prea mulți la unele companii”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului