Atac armat în fața unui cazinou din Las Vegas! Două persoane înjunghiate mortal, alte șase au ajuns la spital! | VIDEO

Atac armat în fața unui cazinou din Las Vegas! Două persoane înjunghiate mortal, alte șase au ajuns la spital! | VIDEO
Atac armat în fața unui cazinou din Las Vegas! Două persoane înjunghiate mortal, alte șase au ajuns la spital! | VIDEO / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 07/10/2022, 09:49

Noi momente de teroare în America. La Las Vegas, în fața unui cazinou, un bărbat a atacat cu un cuțit, la întâmplare, persoanele întâlnite pe stradă. Doi morți și șase răniți, au raportat bilanțul polițiștii care investighează cazul.

Incidentul s-a petrecut joi, în timpul zilei, pe Strip, cel mai aglomerat și cunoscut bulevard din Las Vegas.

A lovit cu un cuțit cu lamă lungă

Din câte povestesc martorii, un bărbat ce s-a prezentat drept bucătar a mers spre un grup de dansatoare de cabaret, solicitându-le să facă o poză împreună. Refuzat, el a lovit cu cuțitul într-una dintre femei, omorând-o pe loc. „A lovit fără avertisment, a înjunghiat-o chiar acolo, pe trotuar, fără să fie provocat”, a spus şeriful Joe Lombardo în cadrul unei conferinţe de presă.

Ulterior, bărbatul s-a repezit asupra altor persoane care erau în zonă și a lovit fără milă, la întâmplare, în oricine i-a ieșit în cale. „Două persoane au decedat pe loc, alte trei sunt în stare critică la spital”, a precizat James LaRochelle, purtătorul de cuvânt al poliției din Las Vegas.

Mai multe persoane care se găseau pe bulevard l-au urmărit pe atacator, care în cele din urmă a fost prins și arestat de un agent de poliţie. Bărbatul, un latin în vârstă de 30 de ani, nu este rezident în Las Vegas.

În America, atacurile pe stradă cu arme albe sunt extrem de rare deoarece țara permite portul de arme de foc. Tot în Las Vegas a avut loc, cu cinci ani în urmă, unul dintre cele mai teribile masacre din istoria SUA. În 2017, și tot luna octombrie, 58 de persoane au fost omorâte și câteva sute, rănite, de Stephen Paddock, un bărbat de 60 de ani. El a tras peste 1.000 de gloanțe de la etajul 32 al cazinoului Mandalay Bay, luând la țintă mulțimea care asista la un concert în aer liber de muzică country.

Înconjurat de polițiști, Paddock s-a sinucis și nu a mai ajuns să răspundă pentru fapta sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase