Un pastor aflat în MOARTE cerebrală s-a trezit la viață chiar în momentul în care medicii voiau să îi recolteze organele

Un pastor aflat în MOARTE cerebrală s-a trezit la viață chiar în momentul în care medicii voiau să îi recolteze organele
Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele / Sursa foto: Insider
Publicat: 12/03/2023, 13:59
Actualizat: 12/03/2023, 14:00

Un pastor din Carolina de Nord (SUA), aflat în moarte cerebrală, s-a trezit la viață chiar în momentul în care medicii intențioau să îi recolteze organele.

Soția lui, Megan Marlow, afirmă că soțul ei este în viață astăzi datorită unui miracol de la Dumnezeu.

„Începusem să mă pregătesc de înmormântare”, a spus ea pentru Insider. „Le-am spus copiilor noștri că a plecat”.

Dar Ryan Marlow nu a plecat. S-a întors acasă la soția și la cei trei copii mici, după șase luni de tratament în mai multe spitale și centre medicale, după ce medicii au spus că este în moarte cerebrală și i-au pregătit corpul pentru prelevarea de organe.

O mișcare a degetului său de la un picior a determinat-o pe soția lui, Megan Marlow, să le ceară medicilor să facă mai multe investigații.

„M-am simțit disperată și panicată. Cine sunt eu împotriva acestui grup de medici și asistente?”, s-a întrebat Megan la un moment dat. „Dar știam în inima mea că nu pot trece până la capăt, știind că au făcut deja o greșeală odată.”

Un diagnostic devastator

Ryan, care lucra ca pastor de aproape 17 ani, a mers pentru prima dată la spital în august 2022, plângându-se de simptome de vertij. În urma unei serii de teste, medicii i-au găsit leziuni pe creier, a spus Megan.

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, și-a pierdut din ce în ce mai mult mobilitatea în părți ale corpului până când și-a pierdut în cele din urmă capacitatea de a înghiți, forțând medicii să-l intubeze, potrivit soției sale. Ryan a fost diagnosticat cu listeria pe 26 august.

Deși este o infecție bacteriană gravă, listeria poate fi tratată cu antibiotice. În urma diagnosticului, Megan s-a dus acasă pentru a se odihni și pentru a se pregăti pentru ceea ce presupunea că va fi o recuperare ușoară pentru soțul ei.

Dar în acea noapte, Ryan a suferit un accident vascular cerebral. Când Megan a ajuns la spital în dimineața următoare, a primit o veste devastatoare: Ryan era în moarte clinică. După ce i-au confirmat diagnosticul prin intermediul a trei teste, medicii i-au spus lui Megan că soțul ei a suferit „moarte neurologică” și este „decedat din punct de vedere clinic”. Un medic chiar marcase ora oficială a morții pe certificatul de deces al lui Ryan, a mai spus Megan.

În calitate de donator de organe, Ryan urma să fie ținut în viață de aparate până când s-ar fi găsit un pacient care avea nevoie de transplant. Procedura lui de prelevare a organelor a fost stabilită două zile mai târziu, pe data de 29 august 2022.

Între timp, Megan a început să planifice înmormântarea soțului ei și a avut cea mai „grea” conversație din viața ei în timp ce încerca să le explice celor trei copii ai ei mici de ce tatăl lor nu se întorcea acasă.

„El doar a țipat și a plâns, implorând să nu fie adevărat”, a spus Megan despre fiul ei în vârstă de acum 5 ani, Levi. Fiicele ei gemene aveau doar 2 ani la acea vreme și nu înțelegeau mare lucru.

Apoi, luni, atunci când Ryan era programat pentru a i se preleva organele, Megan a primit un apel incredibil de la spital. S-a dovedit că soțul ei era încă în viață. Cazul lui Ryan este extrem de rar, astfel încât spitalul a chemat un grup de experți pentru a-i analiza starea, iar profesioniștii medicali au descoperit că nu era, de fapt, „decedat din punct de vedere neurologic”.

Megan a aflat apoi de la doctor că singurul lucru pe care această descoperire l-ar schimba va fi ora oficială a morții lui Ryan, care va fi acum înregistrată a doua zi, atunci când acesta va fi extubat după prelevarea organelor.

O descoperire uluitoare

Megan nu a ajuns la spital marți, 27 august – ziua în care soțul ei urma să fie decuplat de la aparate. Pur și simplu nu putea suporta să-l privească cum își dă ultima suflare.

Dar, în cele din urmă, a decis să meargă, având în sentimentul sâcâitor că „trebuia să fie acolo”.

Când Megan a ajuns la spital, a avut alt șoc. Nepoata sa i-a spus că picioarele lui Ryan au început să se miște mai devreme în acea dimineață, în timp ce membrii familiei vizionau videoclipuri cu cei trei copii ai săi cântând și râzând. „Monitoarele de care pastorul era atașat au marcat o ușoară schimbare a bătăilor inimii sale atunci când Ryan a auzit vocile copiilor”, a explicat Megan.

Atunci, soția pastorului a intrat în salon, a scos pe toată lumea afară și i-a spus lui Ryan toate lucrurile pe care voia să i le spună în acele momente: „Dacă ești acolo, este timpul să lupți, pentru că voi cere mai multe teste. O să mă lupt afară, tu trebuie să lupți înăuntru”.

„Eram convinsă că se va trezi”

O scanare CT a arătat că există încă un flux de sânge în creierul lui Ryan, a spus Megan. La urma urmei, soțul ei nu era în moarte cerebrală, ci în comă. Prelevarea de organe a fost întreruptă cu doar câteva minute înainte să înceapă și a început munca de recuperare a lui Ryan.

A stat încă o lună în terapia intensivă, înainte de a fi transferat la o unitate de îngrijire paliative din Tennessee, unde a rămas în comă.
„Eram convinsă că se va trezi”, a spus Megan. — Doar că avea nevoie de mai mult timp.

Ryan s-a trezit în sfârșit pe 6 octombrie. Două luni mai târziu a fost transferat la un centru de dezintoxicare din Georgia, unde a început să învețe din nou să-și folosească partea dreaptă a corpului.

Drumul spre recuperare

După șase luni obositoare, Ryan s-a întors acasă în Carolina de Nord și și-a petrecut ultimele două săptămâni continuând recuperarea, alături de familia sa.

„Levi este atât de bun cu el. Când Ryan se mișcă, spune „bună treabă, tati!””, a spus Megan. „Fetele vor spune „tati, te vom învăța să vorbești din nou”.

Deocamdată, Ryan folosește limbajul semnelor pentru a comunica.

„Este deja un miracol, așa că anticipez multe altele”, a spus ea pentru Insider.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția