Din 7 iunie, Spania deschide granițele pentru persoanele vaccinate. Madridul acceptă și imunizarea cu vaccinurile chinezești

Din 7 iunie, Spania deschide granițele pentru persoanele vaccinate. Madridul acceptă și imunizarea cu vaccinurile chinezești
Din 7 iunie, Spania deschide granițele pentru persoanele vaccinate / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 05/06/2021, 11:57

Decizie pentru revenirea la normalitate luată de Spania. Începând de luni, 7 iunie, se deschid granițele pentru persoanele vaccinate. Madridul anunță că primește și turiști imunizați cu Sinovac, serul produs în China.

Astfel, de săptămâna viitoare, oricine atestă că s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum şi cu Sinopharm şi Sinovac, va putea intra fără restricţii în Spania.

Potrivit agenției EFE, singura condiție pusă este să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică, în cazul serului Janssen).

Ce țări rămân interzise la intrare în Spania

Totuși, de noile reglementări nu se pot bucura persoanele care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia. În aceste ţări continuă să existe o răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului.

  • Chiar dacă nu sunt încă aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

Sâmbătă, 5 iunie, miniștrii Sănătății și cel de Interne vor publica un ordin care reglementează relaxarea restricţiilor pentru intrarea în Spania. Măsura a fost luată deoarece guvernul de la Madrid vrea să relanseze turismul, o sursă importantă de venituri pentru Spania. Numai în primele patru luni ale acestui an, ibericii au pierdut peste 20 de milioane de turişti.

Tot de săptămâna viitoare, Spania va începe implementarea de probă a certificatului sanitar european. Pașaportul Covid ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase