Facebook anunță că tratează talibanii ca pe o organizație teroristă și interzice gruparea și conținutul pro-taliban pe toate platformele sale

Facebook anunță că tratează talibanii ca pe o organizație teroristă și interzice gruparea și conținutul pro-taliban pe toate platformele sale
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/08/2021, 11:25

Facebook a anunțat că interzice gruparea talibanilor pe toate platformele pe care le deține, dar și tot conținutul în favoarea acesteia.

Motivul este acela că Facebook îi consideră pe talibani ca fiind o grupare teroristă, informează Adevărul, care citează BBC.

Compania susține că are o echipă dedicată de experți afgani care va monitoriza și înlătura conținutul de acest tip.

Potrivit Facebook, această politică se va aplica tuturor platformelor sale, inclusiv Instagram și WhatsApp.

Totuși, există informații potrivit cărora talibanii folosesc totuși WhatsApp pentru a comunica.

În acest context, Facebook a anunțat că va lua măsuri în cazul în care va identifica conturi pe aplicație care sunt legate de grupare.

Măsura vine în contextul în care mai multe platforme, precum Twitter și YouTube, au fost criticate pentru modul în care au gestionat conținutul pro-talibani.

Talibanii au intrat duminică în Kabul

Talibanii au intrat duminică în capitala afgană Kabul, a anunțat un reprezentant al Ministerului afgan de Interne, iar SUA au început evacuarea diplomaților săi din ambasadă cu elicopterele. Potrivit oficialului din Ministerul de Interne, talibanii au venit în capitală „din toate părțile”.

Talibanii au transmis că se așteaptă la o tranziție pașnică a puterii în următoarele câteva zile, în condițiile în care islamiștii au ajuns în capitala afgană fără a întâmpina rezistență aproape deloc.

Între timp, mii de afgani au format cozi uriașe în fața sucursalelor bancare din Kabul și în fața ambasadelor statelor occidentale, pentru a-și retrage economiile și pentru a solicita vize, iar mii de oameni încearcă să ajungă cu mașinile la aeroport, pentru a putea pleca din țară.

Talibanii au declarat că războiul din Afganistan s-a încheiat, la scurt timp după ce au preluat controlul asupra palatului prezidențial din Kabul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase