LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 383: Fost comandant al trupelor NATO, afirmații ȘOCANTE: „Războiul din Ucraina, un aperitiv. Va urma felul principal – prăbușirea Rusiei!”

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 383: Fost comandant al trupelor NATO, afirmații ȘOCANTE: „Războiul din Ucraina, un aperitiv. Va urma felul principal - prăbușirea Rusiei!”
Un general francez anunță dezintegrarea Rusiei / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 13/03/2023, 10:18
Actualizat: 14/03/2023, 10:18

Ziua 383 de război în Ucraina. Un fost comandant-adjunct al forțelor NATO din Europa, generalul francez Michel Yakovleff, face o serie de afirmații șocante. El afirmă că războiul din Ucraina este doar începutul, „un aperitiv”, iar „felul principal” îl reprezintă „prăbușirea Rusiei”.

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 383

Update 2: Grupul Wagner recrutează „carne de tun” în școlile rusești

Grupul Wagner recrutează mercenari în școlile din Rusia pentru a-i trimite drept ”carne de tun” pe frontul din Ucraina, după ce a pierdut 30.000 de oameni în războiul declanșat de Putin.

Grupul militar privat Wagner a deschis șase centre de recrutare în școli din Rusia, în speranța de a atrage tineri ”impresionabili”, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Business Insider.

Armata privată finanțată de Evgheni Prigojin, cunoscut ca ”bucătarul lui Putin”, a pierdut până acum 30.000 de mercenar pe frontul din Ucraina. Gruparea este văzută, de altfel, de majoritatea experților drept o furnizoare de ”carne de tun” pentru războiul rus.

Cea mai mare parte din cei 30.000 de mercenari morți sau răniți erau infractori recrutați de armata privată a lui Putin din pușcăriile rusești, care s-au alăturat grupării Wagner cu speranța că vor supraviețui celor 6 luni pe front de care aveau nevoie pentru a fi apoi eliberați, conform Știrile Pro Tv.

Update 1: Ucrainenii au respins duminică 102 atacuri

Forțele ucrainene au respins 102 atacuri în ultima zi, potrivit ultimei actualizări a Statului Major al forțelor armate ale Ucrainei, informează luni The Guardian.

În cea mai recentă actualizare, Statul Major al forțelor armate ucrainene a precizat că forțele ruse au continuat operațiunile ofensive în regiunile din direcțiile Lymansky, Bakhmutsky, Avdiivskyi, Marinskyi și Shakhtarskyi.

Conform aceleiași surse, în jurul orașelor Kupyans și Lymansk, forțele ruse au continuat să încerce să străpungă apărarea ucraineană prin asalturi în mai multe zone și bombardamente de artilerie.

Potrivit actualizării, forțele ruse „continuă să jefuiască teritoriile capturate temporar”.

Recent, ocupanții au început să scoată din centrul educațional și de formare al centralei nucleare din Zaporojia echipamente educaționale, care erau folosite pentru a îmbunătăți calificările personalului, transmite Mediafax.

Afirmații bombastice făcute de ofițerul NATO

Un fost comandant-adjunct al forțelor NATO din Europa, generalul francez Michel Yakovleff, face o serie de afirmații șocante. El afirmă că războiul din Ucraina este doar începutul, „un aperitiv”, iar „felul principal” îl reprezintă „prăbușirea Rusiei”.

În viitorul apropiat, remarcă Michel Yakovleff, Federația Rusă se va dezintegra.

Mai mult, despre acest lucru se vorbea cu mult înainte să înceapă conflictul din Ucraina, susține generalul francez. De fapt, războiul ăsta doar va accelera dezintegrarea Rusiei lui Vladimir Putin, care poate fi mult mai sângeroasă decât cea a URSS.

Altfel, vorbind despre situația din prezent, ofițerul NATO face o serie de afirmații bombastice, cum ar fi că Rusia s-a transformat într-o țară de lumea a treia, ajunsă pe calea dezindustrializarii și care supraviețuiește doar din extracție și vânzare de materii prime. Iar în ceea ce privește forța Armatei Roșii, „s-a dovedit că este o echipă despre care toată lumea credea că joacă în Liga Campionilor, dar este din liga a treia. În cel mai bun caz, va trece în liga a doua, dar nimic nu strălucește pentru ea în liga superioară”.

Războiul cu Ucraina este un aperitiv, va urma meniul principal – prăbușirea Rusiei. Ucraina este doar declanșatorul unor evenimente istorice pe care le vom vedea mai târziu” – generalul francez Michel Yakovleff

În opinia ofițerului NATO, în prezent, Ucraina are cea mai bună armată din Europa: „Armata ucraineană, după părerea mea, este cea mai bună armată din Europa de astăzi”.

Referitor la o posibilă victorie a Rusiei în războiul din Ucraina, generalul francez încă o vede posibilă, dar arată: „Pentru ca rușii să câștige pe câmpul de luptă, ei trebuie să demonstreze nivelul necesar de profesionalism militar – selecția țintelor de atac, logistică, coordonarea focului, calitatea echipamentului și interacțiunea trupelor. Dar nu au arătat-o ​​încă. De asemenea, rușii au nevoie de greșelile operaționale și tactice ale ucrainenilor”.

Celelalte scenarii luate în calcul ar fi victoria categorică a Ucrainei (ceea ce presupune eliberarea întregului teritoriu) și „blocarea” ambelor armate la pozițiile pe care deja le-au cucerit.

„Pentru a câștiga pacea, este necesar ca toți rușii să înțeleagă că nu au obținut nimic din război. Ucraina trebuie să recâştige Donbasul şi Crimeea, toate teritoriile sale până la ultimul kilometru” – generalul francez Michel Yakovleff

Ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele zile

Război în Ucraina, ziua 382: Ministrul de Externe Kuleba cere Germaniei accelerarea livrărilor de muniţie şi antrenarea piloţilor ucraineni / Ucraina: Peste 500 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi recent în Bahmut

Război în Ucraina, ziua 380: Rusia are suficiente resurse pentru a continua războiul în Ucraina ÎNCĂ 2 ANI, afirmă oficialii lituanieni / SUA vor să ajute Kievul cu 6 miliarde de dolari în 2024

Război în Ucraina, ziua 379: Alerte de raid aerian în toată Ucraina / Ruşii au lansat 81 de rachete în câteva ore. Mai mulți oameni au murit

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului