Frumoasa Natalia Vodianova, ambasador ONU! Ce calități are celebrul top model (Galerie FOTO)

Publicat: 25/02/2021, 11:36

Frumoasa Natalia Vodianova, unul dintre cele mai apreciate modele, a ajuns ambasador ONU! Ea a fost numită ambasador al bunăvoinţei pe problematica sănătăţii sexuală şi reproductive, având drept misiune lupta împotriva prejudecăţilor legate de corpul femeilor.

„Relaţia societăţii cu ciclul menstrual şi sănătatea femeilor a fost tabu de mult prea mult timp”, a declarat Natalia Vodianova într-o conferință de presă.

Natalia Vodianova, mesaj de susținere pentru femeile din toată lumea

„Este responsabilitatea noastră să redefinim cultural ceea ce este considerat normal. Ciclul menstrual este o funcţie normală a corpului. În calitate de ambasador UNFPA (Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie) al bunăvoinţei, vreau să acţionez pentru a construi o lume în care nu va mai fi nevoie să îl explicăm”, a argumentat fotomodelul care, în prezent, locuieşte la Paris. UNFPA şi Natalia Vodianova vor colabora pentru a împuternici femeile şi fetele, abordând prejudecăţile şi tabuurile legate de corpul şi sănătatea lor care conduc la discriminări şi excluziuni peste tot în lume. „Este o ironie tragică faptul că ceva atât de universal ca ciclul menstrual să confere fetelor un sentiment atât de puternic de izolare. Societăţile prosperă atunci când fiicele lor sunt împlinite, independente şi libere să aleagă”, a deplâns situaţia actuală directoarea UNFPA, Natalia Kanem.

Natalia Vodianova se alătură altor vedete ajunse ambasadoare ONU ale bunăvoinţei, ca actriţa americană Ashley Judd şi prinţesa daneză Mary Donaldson. Natalia Vodianova a defilat pentru case de modă cunoscute, precum Tory Burch, Balmain sau Stella McCartney.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase