Giorgia Meloni îi îndeamnă pe spanioli să voteze și ei extrema dreaptă

Giorgia Meloni îi îndeamnă pe spanioli să voteze și ei extrema dreaptă
Giorgia Meloni îi îndeamnă pe spanioli să voteze și ei extrema dreaptă / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 29/09/2022, 21:05

Lidera partidului de extremă dreapta Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile din Italia, şi-a exprimat speranţa că „Spania va trece şi ea la dreapta”. Noul premier de la Roma a făcut această remarcă la adresa liderului partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, printr-un mesaj postat pe Twitter.

Abascal a fost unul dintre primii care a felicitat-o luni Giorgia Meloni.

Giorgia Meloni: „Sperăm că Spania va trece şi ea la dreapta!”

Potrivit lui Santiago Abascal, Meloni „a arătat calea spre o Europă mândră şi liberă a naţiunilor suverane”. În același timp, Jose Manuel Albares, ministrul spaniol socialist de Externe, a declarat că „populismele sfârşesc întotdeauna printr-o catastrofă”.

Joi, 29 septembrie, viitoarea şefă a guvernului italian i-a mulţumit lui Abascal pentru prietenia sa. „Ştii cât a trebuit să muncim pentru a ajunge la acest rezultat. Acum suntem deja la lucru pentru a înfrunta problemele italienilor, într-un mod concret tipic conservatorilor”, a scris Giorgia Meloni în spaniolă, o limbă pe care ea o vorbeşte fluent.

„Sperăm că Spania va trece şi ea la dreapta!” – Giorgia Meloni

În iunie, Giorgia Meloni (45 de ani) a grăit astfel în faţa unor votanți ai partidului Vox: „Da familiei naturale, nu lobby-ului LGBT! Da identităţii sexuale, nu ideologiei de gen! Da cultului vieţii, nu abisului morţii! Da valorilor universale ale Crucii, nu violenţei islamiste! Da frontierelor sigure, nu imigraţiei în masă! Da suveranităţii poporului, nu birocraţiei de la Bruxelles!”.

Giorgia Meloni a început negocieri cu partenerii săi de coaliţie, partidul Liga al lui Matteo Salvini, şi partidul conservator Forza Italia (Silvio Berlusconi), pentru un guvern a cărui formare să se încheie până la sfârşitul lui octombrie. Această coaliţie dominată de extrema dreaptă dispune de majoritate absolută, atât în Camera Deputaţilor cât şi în Senat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase