Grecia: Ce riscă profesorii care nu se vaccinează anti-COVID

Grecia: Ce riscă profesorii care nu se vaccinează anti-COVID
Publicat: 03/08/2021, 08:35

Profesorii din Grecia care refuză vaccinarea anti-COVID-19 sau nu vor să se testeze înainte de a se întoarce la cursuri ar putea primi sancțiuni grave, cum ar fi reducerea salariului sau suspendarea fără salarii până la imunizare.

Profesorii și elevii care au vârst cuprinse între 16 şi 18 ani au primit teste pentru COVID-19, întrucât autorităţile din Grecia au redeschis, luni, liceele pentru elevii din anii terminali.

Noile reglementări elaborate de Ministerul Educaţiei pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât în şcoli, cât în universităţi, se adresează tuturor administratorilor şi educatorilor, angajaţi permanent şi temporar, a anunțat publicația Kathimerini.

Pe lângă reducerile salariale, personalul din învăţământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcţie, iar plata o va mai primi când se vaccinează, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate.

De asemenea, atât angajaţii cu contract permanent, cât si cei cu contract temporar s-ar putea confrunta cu pierderea punctelor din sistemul funcţionarilor publici, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare şi de angajare.

Citește și…

Grecia, lovită de cel mai puternic val de căldură din ultimii 30 de ani. Autoritățile se tem că rețelele electrice ar putea ceda

Grecia este lovită de cel mai puternic val de căldură înregistrat din 1987 și până în prezent, a atras atenția luni premierul țării, Kyriakos Mitsotakis.

Perioada caniculară a început joi în Grecia, iar vârful ar urma să fie atins luni și marți, zile în care temperaturile vor ajunge și la 45 de grade Celsius, informează HotNews, care citează France Presse.

Țara a mai fost afectată de un val de caniculă similar în 1987. Atunci, peste o mie de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate.