Hackerii americani ar pregăti un „război cibernetic” de amploare împotriva regimului de la Phenian. Toți spionii au fost chemați din alte misiuni

Hackerii americani ar pregăti un „război cibernetic de amploare împotriva regimului de la Phenian. Toți spionii au fost chemați din alte misiuni
Publicat: 20/02/2018, 15:09

Casa Albă ar putea miza pe o cruciadă cibernetică împotriva Phenianului, în locul războiului convențională, scrie The Telegraph. Un asalt cibernetic asupra infrastructurii de comunicații a Phenianului ar duce la pierderea controlului asupra logisticii militare, războiul fiind unul fără pierderi de vieți omenești. De asemenea, hackerii ar putea risipi din îngrijorările legate de un atac convențional cu rachete al SUA, care ar determina o contraofensivă din partea lui Kim Jong-Un.

Citând surse din serviciile americane de inteligență, Foreign Policy a scris că „există un freamăt fără precedent în cadrul agențiilor responsabile cu spionajul și războiul cibernetic”, îndreptate împotriva regimului de la Phenian.

În ultimele șase luni, SUA au pus bazele pentru atacuri cibernetice, canalizate prin Coreea de Sud și Japonia, unde americanii au efective militare masive. Pregătirile au inclus instalarea de fibră optică și înființarea unor baze la distanță, de unde hackerii vor avea acces la internetul nord-coreean.

Un alt oficial a declarat pentru FP că o mare parte din aparatul de spionaj și de ofensivă cibernetică a SUA va fi orientat spre Coreea de Nord.

Americanii fac uz de toate resursele, precum analiza semnalelor, cartografierea și inteligența geospațială. Analiștii cu expertiză în alte arii de activitate – precum războiul contra drogurilor sau monitorizarea situației politice din Africa – vor fi folosiți în misiunea contra regimului lui Kim Jong-Un.

Alți experți sugerează că SUA ar putea trage un „foc de avertisment” din cauza înclinării Phenianului spre activități precum influențarea piețelor de monede virtuale pentru a-și rotunji conturile. În ianuarie – susțin autoritățile, care trebuie să și dovedească asta – hackerii nord-coreeni ar fi furat 430 milioane euro din conturile unui operator Coincheck din Tokyo.

Phenianul nu are acces la sistemul bancar internațional din cauza sancțiunilor internațional și a găsit o vulnerabilitate prin care ar putea plăti cu monedă virtuală dezvoltarea armelor nucleare și a rachetelor.

Coreea de Nord ar avea o armată de 6.000 de hackeri, care s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice asupra băncilor sud-coreene și a centralelor nucleare, în ultimii ani.

La rândul său, Rex Tillerson, secretarul de stat al cabinetului Trump, a declarat că „este receptiv” la semnele potrivit cărora Coreea de Nord ar fi dispusă să aibă negocieri.

„Meseria mea ca diplomat-șef este să mă asigur că nord-coreenii știu că avem canalele deschise”, a spus Tillerson la CBS.

„Eu ascult. Nu transmit mesaje înapoi, deoarece nu cred că am ce să spun în acest moment. Așadar, sunt receptiv și aștept să vorbim”, a declarat Tillerson, adresându-se regimului de la Phenian.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului