IMAGINI ȘOCANTE. Mărturisirile bărbatului care a oferit adăpost pentru 80 de protestatari din SUA: „Alergau ca să se salveze. Mi s-a părut normal să-i ajut” – VIDEO

IMAGINI ȘOCANTE. Mărturisirile bărbatului care a oferit adăpost pentru 80 de protestatari din SUA: „Alergau ca să se salveze. Mi s-a părut normal să-i ajut” - VIDEO
Mărturisirile bărbatului care a oferit adăpost pentru 80 de protestatari din SUA „Alergau ca să se salveze. Mi s-a părut normal să-i ajut” / Sursă FOTO: captură BBC - colaj
Publicat: 03/06/2020, 09:19
Actualizat: 03/06/2020, 15:41

Protestele față de nedreptățile din justiția americană determinate de arestarea controversată care a dus la moartea lui George Floyd iau amploare pe zi ce trece în Statele Unite ale Americii. Astfel, un bărbat din Washington DC a protejat 80 de protestatari, oferindu-le adăpost în casa lui în timpul unei intervenții făcute de autorități.

Rahul Dubey și-a deschis ușile pentru cei 80 de oameni și chiar le-a permis să rămână să doarmă celor care voiau să facă asta, relatează BBC.

„Am auzit țipete și oameni care cereau ajutor. Alergau să se salveze. Mi s-a părut normal să-i ajut”, a povestit bărbatul care locuiește pe o stradă blocată de polițiști.

Bărbatul care i-a ajutat pe cei 80 de protestatari oferindu-le adăpost: „Mi-au redat speranța!”

Unul dintre protestari chiar l-a întrebat dacă se pot odihni în locuința acestuia.

În imagini se poate vedea cum Rahul Dubey a deschis ușa casei, iar zeci de oameni intră unul după altul în timp ce pe stradă alții sunt gazați sau loviți cu bastoanele.

„Incredibil, sunt zeci de oameni care intră în casa aceea”, se aude pe fundal vocea uneia dintre persoanele care a filmat momentele de compasiune.

„Pe parcursul nopții, erau oameni în fiecare loc din casă. Toți erau necunoscuți. A fost minunat. Nu se cunoșteau, nu erau un grup de oameni apropiați. Erau oameni de diferite rase, culturi, orientări sexuale etc. Era America. Mi-au redat speranța”, a declarat bărbatul.

Mai multe persoane care au auzit despre gestul lui Rahul Dubey au lăsat în fața casei acestuia mai multe pancarde și bilete de mulțumire față de gestul lui și implicarea pe care a avut-o în cadrul protestului. Unii dintre ei chiar s-au oferit să îl ajute să facă curățenie în casă.

De exemplu, Reggie Gillumo, un artist care se ocupă și de curățenie, a mărturisit că a aflat despre gestul bărbatului de la mama lui.

„Mi-a atins sufletul gestul lui față de comunitatea din care fac parte”, a mărturisit acesta.

Momentele au avut loc după ce strada pe care locuiește bărbatul a fost închisă de polițiști la ambele intrări, iar zeci de oameni au rămas blocați în timp ce aceștia au intrat printre protestatari.

Potrivit declarațiilor oficiale, polițiștii au făcut aproape 200 de arestări în acea zonă și au declarat că își vor revizui modul în care acționează.

„Rămâne un eşec şocant”

Cazul George Floyd aduce în scenă și voci din politică despre care nu se mai știa nimic de ceva vreme. Fostul preşedinte George W. Bush a cerut Americii să îşi analizeze fără concesii „eşecurile tragice”, menţionând nedreptatea rasială ce subminează societatea civilă.

„Rămâne un eşec şocant faptul că mulţi afro-americani, în special tineri, sunt hărţuiţi şi ameninţaţi în propria ţară”, a scris George W. Bush într-un comunicat generat de criza provocată în societatea americană de moartea afro-americanului George Floyd, sufocat sub genunchiul unui poliţist alb din Minneapolis.

Proteste față de violența polițiștilor au loc și în capitala țării, Washington D.C. După ce săptămâna aceasta au avut loc confruntări violente în apropierea Casei Albe, Poliția a decis să monteze garduri în jurul Lafayette Park. Gardurile sunt păzite de un număr mare de polițiști pentru a evita noi confruntări.

Din când în când, mai mulți protestatari au încercat să dărâme gardurile, dar au fost împiedicați de către ceilalți manifestanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...