Imaginile cu palestinieni în chiloți și legați la ochi nu sevesc la nimic Israelului. Cel mult 15% din cei filmați sunt membri Hamas

Imaginile cu palestinieni în chiloți și legați la ochi nu sevesc la nimic Israelului. Cel mult 15% din cei filmați sunt membri Hamas
Publicat: 11/12/2023, 15:59

Apariția fotografiilor cu prizonieri palestinieni presupuși membri Hamas dezbrăcați provoacă mai degrabă prejudicii de imagine Israelului. Tel Aviv a declarat, duminică, că doreşte să prevină distribuirea în continuare de imagini cu prizonieri palestinieni în Fâşia Gaza dezbrăcaţi până la lenjerie intimă, în unele cazuri legaţi la ochi şi unul de altul, în urma indignării provocate de circulaţia acestor imagini pe social media, relatează luni agenţia DPA.

Ziarul Times of Israel a relatat că Tzachi Hanegbi, consilierul pentru securitate naţională, a spus că suspecţii trebuie percheziţionaţi pentru a se asigura că nu poartă arme sau explozibili. Cu toate acestea, Hanegbi a declarat canalului televiziunii publice Kan că răspândirea de imagini online cu aceştia „nu serveşte la nimic”.

Cenzură pe front

El a spus că nu va mai avea loc o altă distribuire de astfel de imagini. Fotografiile au ridicat îngrijorări cu privire la procedurile de arestare ale Israelului în Fâşia Gaza şi întrebări asupra posibilelor încălcări ale drepturilor sau tratamente degradante, a scris Times of Israel. De asemenea, potrivit ziarului israelian, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Daniel Hagari, a spus că fotografiile umilitoare nu au fost distribuite de biroul său şi că trupele ar urma să schimbe procedura de arestare în cazuri în care aceasta nu a fost urmată în mod corespunzător.

Citând reprezentanţi nenumiţi ai forţelor de securitate, ziarul Haaretz a relatat la rândul său că, din câteva sute de palestinieni reţinuţi până acum, doar în jur de 10-15% aparţineau mişcării militante palestiniene Hamas sau unor organizaţii afiliate acesteia.

Armata israeliană a subliniat că arestările au fost făcute în conformitate cu dreptul internaţional şi că numai cei suspectaţi de terorism au fost reţinuţi.

Potrivit canalului de ştiri pan-arab Al Jazeera cu sediul la Doha în Qatar, Israelul „a pus în scenă un videoclip ce pretinde să arate predarea soldaţilor Hamas”.

Înregistrările de pe reţelele sociale arată câteva zeci de bărbaţi dezbrăcaţi până la lenjeria intimă. Potrivit presei israeliene, ei sunt luptători Hamas arestaţi în tabăra de refugiaţi Jabalia.

Potrivit Al Jazeera duminică, o privire mai atentă la acest videoclip dezvăluie că „a fost pus în scenă”. „Nu are sens ca soldaţii israelieni, când descoperă un luptător înarmat, să aştepte (ca acesta) să se dezbrace şi să-i alinieze pe toţi, să se pregătească să filmeze şi apoi să ordone printr-un difuzor acelei persoane să-i predea arma”.

Potrivit acestei surse, armata israeliană a luat cu forţa bărbaţii şi băieţii palestinieni după ce i-a separat de familiile lor în şcoli administrate de Naţiunile Unite, care servesc drept adăposturi pentru strămutaţii din nordul Gazei. Unii dintre bărbaţi au fost identificaţi ca lucrători ONU, angajaţi umanitari şi cel puţin un jurnalist. „Bărbatul care a fost pus să ţină pistolul se crede că este un comerciant”, adaugă canalul pan-arab.

Citiți și: Autoritatea Palestiniană discută cu SUA despre guvernarea Fâșiei Gaza împreună cu Hamas /Netanyahu: ”Nu va mai exista niciun grup Hamas”

EXCLUSIV | Israelienii trăiesc și mai intens HANUKA după masacrul Hamas. Mărturii emoționante: „Lumina lor nu va putea fi stinsă! Îi așteptăm acasă!”

VIDEO | Imagini cu armata israeliană pătrunzând în tunelurile Hamas din Gaza/ Traseul trecea prin sufrageria unei locuințe

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului