Îngropat la 579 de zile după ce a murit. Motivul ȘOCANT pentru care familia l-a ținut aproape 2 ani la morgă

Îngropat la 579 de zile după ce a murit. Motivul ȘOCANT pentru care familia l-a ținut aproape 2 ani la morgă
Îngropat la 579 de zile după ce a murit / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/03/2023, 11:53

Un pastor din Africa de Sud a fost îngropat la 579 de zile după ce a murit. În tot acest timp, familia l-a ținut la morgă în speranța că va învia.

Siva Moodley s-a stins din viață în august 2021, la vârsta de 53 de ani, după o boală grea.

Rudele au refuzat să revendice cadavrul

Nici după doi ani de la deces familia nu a vrut să-l înmormânteze și a fost nevoie de o decizie a Înaltei Curți din Johannesburg pentru a se ajunge aici. Concret, casa funerară s-a adresat instanțelor de judecată deoarece rudele bărbatului au refuzat să revendice cadavrul și nici nu și-au dat acordul pentru ca trupul să fie îngropat ori incinerat.

Astfel, timp de aproape 600 de zile, casa funerară a fost nevoită să țină trupul decedat al pastorului la morgă, într-un frigider.

Potrivit News24, în ziua morții lui Siva Moodley, rudele l-au întrebat pe unul dintre angajații firmei de pompe funebre cât timp poate fi ținut cadavrul în casă până să înceapă procesul de descompunere. În cele din urmă, trupul pastorului a fost dus la morgă și de atunci casa funerară a tot încercat să convingă familia să permită incinerarea sau îngroparea acestuia.

Din câte se pare, la un moment dat, soția pastorului ar fi transmis firmei de pompe funebre că Siva Moodley nu trebuie înmormântat fiindcă va învia. Din acel moment, familia a refuzat să semneze orice act care să ateste moartea bărbatului, iar rudele au început să se roage pentru reînvierea acestuia.

Pastorul Siva Moodley fondase „Miracle Center”, organizație în care predica despre oamenii care pot să se vindece de surzenie, orbire și alte boli. Pe site-ul său, Moodley spunea că, în 2003, Caid Bailey ar fi prima persoană care a „înviat” la ceremoniile organizate de el. La fel, pastorul a mai povestit că în 2013 un bebeluș care a murit la naștere a fost readus la viață după ce s-a rugat pentru el.

La înmormântarea pastorului au participat între 40 și 50 de persoane, dar nu și soția și cei doi copii ai săi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase