Listă cu posibile ținte ale teroriștilor, găsită în ascunzătoarea lui Abdeslam

Redactor:
Raluca Manga
Listă cu posibile ținte ale teroriștilor, găsită în ascunzătoarea lui Abdeslam
O listă cu posibile ținte de atac din Franța a fost găsită în memoria unui calculator din apartamentul unde s-a ascuns Salah Abdeslam, printre acestea numărându-se cartierul parizian La Defense, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg și aeroportul Toulouse-Blagnac.

Salah Abdeslam, singurul terorist în viață care a participat la atacurile de la Paris, schițase o listă cu locuri din Franța unde intenționa să comită noi atacuri, potrivit BFMTV, citat de Le Figaro.

Printre aceste locuri se numărau cartierul parizian La Defense, care a fost vizat și de Abdelhamid Abaaoud, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg și aeroportul Toulouse-Blagnac.

Potrivit BFMTV, un fișier găsit în memoria computerului și denumit „Salah” conținea în afară de această listă, înregistrări video cu atentatele de la Paris din noiembrie 2015, cu Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse și Montauban din martie 2012, sau imagini de propagandă ale Stat Islamic.

Printre metodele de atac descrise în document se numără cele cu dronă, montarea unor bombe la bordul avioanelor sau atacuri armate.

Aceste locuri au fost deja menționate în luna ianuarie într-un document al serviciului militar francez de informații, ce conținea lista cu șapte posibile ținte ale teroriștilor. Este posibil ca Abdeslam să se fi inspirat din acel document.

Inchide