Lovitură pentru Rusia! Nu va putea folosi numele, steagul și imnul la competițiile sportive

Lovitură pentru Rusia! Nu va putea folosi numele, steagul și imnul la competițiile sportive
Lovitură pentru Rusia! Nu va putea folosi numele, steagul și imnul la competițiile sportive
Publicat: 18/12/2020, 10:32

Rusia fusese suspendată patru ani din toate competițiile. Curtea de Arbitraj Sportiv a înjumătățit pedeapsa. Rușii nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokio 2021 și Cupa Mondială din Qatar.

Rusia fusese suspendată, în 2019, din toate competițiile vreme de patru ani, din cauza dopajului sportivilor săi, scrie Mediafax.

Agenția Mondială Antidoping luase această decizie după acuzațiile dovedite adevărate din timpul JO de la Sochi.

Curtea de Arbitraj Sportiv a redus pedeapsa aplicată Rusiei, în 2017, de la patru ani la doi ani. Acest lucru nu trebuie să fie însă o legitimare a comportamentului sportivilor și forului rus Rusada.

Acesta a trimis probe „modificate” către AMA, fapt ce a atras suspendarea inițială.

Craig Reedie, președintele Agenției Mondiale Antidoping, a spus: „Pentru prea mult timp dopingul în Rusia a fost trecut cu vederea. Rusiei i-a fost acordată fiecare ocazie să facă ordine în casă, şi să se alăture luptei antidoping, pentru binele sportivilor ei şi pentru integritatea sportului. Din pacate, a ales altă cale.”

CAS și-a explicat decizia prin grija față de generația viitoare de atleți ruși, care merită să ia parte la „competiții curate”.

Rusia NU o să poată folosi numele, steagul și imnul la competiții până în anul 2022!

Adică la JO de la Tokio 2021, JO din același an, JO Pekin 2022, precum și la CM de fotbal Qatar 2022.

În urmă cu doi ani, la JO din Pionchang, 168 de atleți ruși au concurat sub steagul Jocurilor Olimpice.

Acuzații grave la adresa Rusiei, făcute publice într-un raport: Peste 1.000 de atleți ruși, implicați în dopajul susținut de stat

2018: Peste 1.000 de atleți ruși care au participat la Jocurile Olimpice de vară și iarnă și Jocurile Paralimpice au beneficiat de pe urma unei conspirații instituționale pentru a ascunde teste antidoping pozitive, potrivit raportului McLaren dat publicității vineri de către Agenția Mondială Antidoping.

Raportul întocmit de către avocatul canadian Richard McLaren oferă mai multe detalii privind dopajul la scară înaltă susținut de statul rus. Dezvăluirile fac referire la un sistem de acoperire a cazurilor de dopaj, care a funcționat pe durata Jocurilor Olimpice de vară din 2012 (Londra), Campionatul Mondial de Atletism din 2013 (Moscova) și Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 (Soci).

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase