Mai ceva ca la ATI Sibiu: țara în care copiii sunt legați de paturi în spitale! Reacția autorităților a stârnit furia oamenilor

Mai ceva ca la ATI Sibiu: țara în care copiii sunt legați de paturi în spitale! Reacția autorităților a stârnit furia oamenilor
Mai ceva ca la ATI Sibiu: țara în care copiii sunt legați de paturi în spitale! Reacția autorităților a stârnit furia oamenilor / Sursa FOTO: rawpixel.com
Publicat: 18/03/2021, 11:55

Mai ceva ca la ATI Sibiu: țara în care copiii sunt legați de paturi în spitale! Se întâmplă în Hong Kong, acolo unde autorităţile sanitare şi-au asumat această practică. În unele cazuri, sunt legați de paturi chiar și bebelușii! Au apărut deja numeroase critici cu privire la consecinţele psihologice ale unor astfel de măsuri.

Hong Kong, fostă colonie britanică trecută sub controlul Chinei, este unul dintre cele mai populate oraşe din lume.

Mai ceva ca la ATI Sibiu: țara în care copiii sunt legați de paturi în spitale! Măsuri incredibile luate

Cu toate acestea, autoritățile au reuşit, în linii mari, să stăpânească pandemia Covid-19. În decurs de un an, Hong Kongul a totalizat doar 11.000 de cazuri de contaminare şi 200 de decese.

Mulți pun, însă, aceste cifre pe seama preţului plătit de locuitori. Hong Kongul a aplicat unele dintre cele mai drastice restricții de pe glob! O persoană testată pozitiv cu noul coronavirus este imediat spitalizată în unităţi de izolare. Asta, indiferent dacă prezintă sau nu simptome! În plus, persoanele considerate contacte apropiate sunt trimise pentru două săptămâni în tabere de carantină. Nu în ultimul rând, oricine intră pe teritoriul Hong Kongului trebuie să stea timp de trei săptămâni în carantină. Nu oriunde, în hoteluri desemnate în mod special pentru acest lucru, dar totul pe propria cheltuială!

Populația, tot mai nemulțumită. Protestele din 2019 revin în actualitate?

În ultimele săptămâni, indignarea a început să crească în rândul oamenilor. Cei mai mulți declară că nu mai suportă restricţiile, unele care par să fi devenit permanente. Pe reţelele de socializare, furia sporeşte din cauza practicii ce constă în separarea copiilor de părinţii lor în unităţile de izolare. Unii oameni relatează despre mame cărora nu li s-a mai permis să-şi alăpteze copiii. Mai mult, au existat cazuri despre bebeluşi legaţi de paturi pentru a-i ţine imobilizaţi!

„La modul general, spitalul ia în calcul aplicarea de mijloace de imobilizare fizică asupra pacienţilor de la pediatrie doar pentru securitatea şi binele lor”, a reacționat autoritatea sanitară din Hong Kong. „Pentru astfel de cazuri, este cerut consimţământul prealabil al părinţilor sau tutorilor”, se adaugă în comunicat. Totuși, se pare că lucrurile nu stau nici pe departe în felul acesta. Din contră, multe cazuri vorbesc despre părinţi izolaţi în locuri diferite faţă de copiii lor. Ei încearcă să-i liniştească pe cât posibil prin legătura telefonică internă din spital.

Dezvăluiri uluitoare din secțiile ATI. Ce se întâmplă la Sibiu și Târgu Mureș

O serie de dezvăluiri uluitoare cu privire la tratamentul aplicat pacienților din secțiile ATI a provocat rumoare și în România. Un medic din Sibiu a povestit cum pacienții sunt „sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi”. Între timp, au apărut și alte mărturisiri, cum este cea făcută de Benedek Imre, profesor universitar și unul dintre cei mai mari cardiologi pe care îi are România. El a povestit la Antena 3 trauma trăită de fratele său, Benedek Istvan, cel care a fost coordonatorul Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean din Târgu Mureș. Marele profesor universitar a decedat la 1 septembrie 2020, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

„Fratele meu a fost legat de pat! Familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza pentru că este, sentimental, foarte greu de acceptat. Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală, de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe”, a dezvăluit Benedek Imre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”