MIȘCAREA ANTI-MASCĂ. Scandal de proporții într-un supermarket! A intrat fără mască de protecție și a făcut o criză de nervi: M-a hărțuit pentru că nu purtam mască! A încălcat legea – VIDEO

MIȘCAREA ANTI-MASCĂ. Scandal de proporții într-un supermarket! A intrat fără mască de protecție și a făcut o criză de nervi: M-a hărțuit pentru că nu purtam mască! A încălcat legea - VIDEO
Încă un județ din România a hotărât că purtarea măștii va deveni obligatorie în spațiile deschise   / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 01/07/2020, 13:49

O femeie care se afla la cumpărături într-un supermarket a făcut un adevărat scandal întrucât i s-a atras atenția cu nu are voie în spații închise fără mască.

În imaginile postate pe pagina de Facebook NowThis Politics se poate observa cum tânăra aruncă produsele din coșul de cumpărături în timp ce țipă tot felul de injurii la personalul din supermarket.

„Nu mă interesează de Dallas, proștilor și nici de prostiile voastre! Puneți toate acestea înapoi! Nu mă interesează! Am o mască!”

Scenele au fost filmate în Statele Unite ale Americii care încă se confruntă cu pandemia de coronavirus, fiind unul dintre cele mai afectate state din întreaga lume – peste 2.700.000 de cazuri confirmate și aproximativ 130.000 de decese provocate de SARS-CoV-2.

Cazul tinerei nu este unul singular. O altă femeie a avut o reacție violentă atunci când i s-a solicitat să își pună masca: „Ești o nenorocită! Sunteți niște porci democrați cu toții. Acel bărbat m-a hărțuit, pentru că nu purtam mască. Am o problemă de respirație. Doctorul meu nu mă lasă să port mască. Așa că toți cei care mă hărțuiesc pentru a purta mască încalcă o lege federală. Înțelegeți? Filmează!”.

Totuși, se pare că doctorii recomandă purtarea măștii, mai ales în spațiile închise precum supermarketurile, unde oricum o persoană nu petrece foarte mult timp.

În Statele unite ale Americii foarte mulți cetățeni sunt împotriva purtării măștii în spații închise, deși în multe state este o măsură obligatorie (ex. Dallas).

În imagini se poate observa cum nu doar autoritățile le solicită celor care nu poartă mască să iasă din magazin sau să își pună una, ci și ceilalți cetățeni, dând dovadă de solidaritate în lupta împotriva COVID-19.

Un studiu recent arată că dacă 80% din cetățenii SUA ar purta mască, rata de infectare ar scădea cu 8%.

Campanie anti-purtarea măștii și în România

Un consultant de imagine pentru bărbați îi îndeamnă pe români, într-un videoclip, să nu mai poarte măști de protecție, deși România încă este lovită puternic de coronavirus, numai în ultimele 24 de ore fiind confirmate alte 269 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Cezar Ionașcu, care este și autor al ghidului „Manual de utilizare a sorţii sau viaţa post-pandemie”, potrivit profilului său de Linkedin, a publicat un videoclip în care îndeamnă pe români să renunţe la purtarea măștilor de protecţie împotriva coronavirusului.

De asemenea, acesta susține la sfârșitul videoclipului că „soluţia împotriva noului virus nu este „să te protejezi, ci să te împuterniceşti”.

În videoclipul promovot de consultantul de imagine apar și diferite persoane care susțin: „Sunt un erou şi fără mască!”, „Pot să respir liber”, „Vreau să comunic”, „Sunt în siguranţă în această lume”.

Reacții la cazul consultantului care le cere românilor să renunțe la mască! Borțun: „Ori te protejezi, ori ești prost” / Cuculis: „Este ilegal. Contează de la cine vine informația” / Vîlnei: „Poliția Capitalei face verificări”

Dumitru Borțun, președintele Juriului de Onoare al Asociației Române de Relații Publice, Adrian Cuculis, avocat și Florin Vîlnei, președintele Federației Sindicatelor din Poliție Sed Lex, au vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre clipul de instigare la nepurtarea măștii, promovat de consultantul de imagine Cezar Ionașcu.

Dumitru Borțun: „Neîncrederea la români vine pe un fond mai larg…”

„Situația e mai gravă, e la nivel mondial. În 1992 un jurnalist american scria despre epoca post-adevăr pentru prima dată ,spunând un lucru foarte grav. Noi ca popor liber am acceptat să trăim în epoca post-adevăr, nu ne mai interesează opinia specialiștilor într-un domeniu. Fiecare acceptă ca adevărat ceea ce corespunde cu emoțiile, așteptările lui”, a punctat Dumitru Borțun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”