PANDEMIE. Spania neagă că ar negocia înființarea unor culoare aeriene speciale pentru turiști. Madridul cere criterii comune la nivel european în domeniul turismului

PANDEMIE. Spania neagă că ar negocia înființarea unor culoare aeriene speciale pentru turiști. Madridul cere criterii comune la nivel european în domeniul turismului
PANDEMIE. Spania neagă că ar negocia înființarea unor coridoare aeriene speciale pentru turiști. Madridul cere criterii comune la nivel european în domeniul turismului. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/06/2020, 15:33

Spania a anunțat că nu a negociat și nici nu negociază cu Marea Britanie înființarea unui culoar aerian special pentru turiștii britanici și că își dorește o abordare unitară la nivel european în ceea ce privește turismul.

Declarația a fost făcută de un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Madrid, în contextul în care un grup de lobby în domeniul turismului din Marea Britanie a informat că mai multe culoare aeriene speciale care să permită mișcarea fără restricții a turiștilor între anumite state europene vor fi deschise începând cu 29 iunie, informează site-ul agenției de presă Reuters.

În condițiile în care sezonul turistic se apropie rapid, modul în care turiștii, în special cei din Marea Britanie, vor putea călători în alte state europene este un element-cheie pentru economiile europene care depind de turism.

Spania, puternic afectată de pandemia de COVID-19, dar care a reușit în ultima perioadă să controleze acest fenomen, a adoptat o atitudine mai strictă decât alte state în privința relaxării restricțiilor și plănuiește să își redeschidă granițele pentru turiștii străini abia pe 1 iulie.

Marea Britanie, țara europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19, a introdus luni o prevedere legală potrivit căreia toate persoanele care sosesc din străinătate vor trebui să intre automat în carantină pentru 14 zile.

Portugalia a anunțat că discută cu autoritățile de la Londra despre posibilitatea înființării unui culoar special care să le permită cetățenilor britanici care se întorc acasă din Portugalia să nu mai fie obligați să intre în carantină.

Spania, însă, nu plănuiește astfel de negocieri.

Madridul propune o abordare comună la nivelul UE

Sursa din cadrul Ministerului de Externe al Spaniei a propus și o redeschidere a granițelor într-o manieră coordonată la nivelul Uniunii Europene.

„Spania a făcut apel la o abordare comună (la nivelul UE, n. red.) privind redeschiderea granițelor. Dacă acest lucru nu se va produce, atunci ne vom stabili propriile criterii. Marea Britanie se află într-o perioadă de tranziție. Aceasta înseamnă că țara va primi același tratament ca țările UE și Schengen în privința redeschiderii granițelor pentru turiști, cu excepția cazului în care vor opta să nu participe, ca urmare a situației epidemiologice”, a spus sursa citată.

Între timp, Spania va permite accesul a 6.000 de turiști din Germania, țară în care pandemia de COVID-19 este sub control, în Insulele Baleare, începând cu data de 15 iunie, cu două săptămâni înaintea redeschiderii frontierelor. Decizia a fost luată pentru a testa modalitățile de repornire a sectorului turistic spaniol.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...