„Regele Cazinourilor” a murit la 87 de ani! Cum a devenit miliardar băiatul sărman care vindea ziare în intersecție

„Regele Cazinourilor” a murit la 87 de ani! Cum a devenit miliardar băiatul sărman care vindea ziare în intersecție
„Regele Cazinourilor” a murit la 87 de ani! Cum a devenit miliardar băiatul sărman care vindea ziare în intersecție / Foto: Wikipedia.org U.S. Ambassador to Israel David Friedman, former U.S. Ambassador to the United Nations Nikki Haley and Special Representative for International Negotiations Jason Greenblatt participate in the Israel Hayom Forum for Israel-U.S. Relations in Jerusalem.
Publicat: 13/01/2021, 10:41

Sheldon Adelson, fondatorul companiei de cazinouri Las Vegas Sands, a murit la 87 de ani. Acesta era cunoscut drept un susținător al conservatorilor și al Israelului.

Sheldon Adelson l-a susținut pe Donald Trump și a fost un apropiat al lui Benjamin Netanyahu, transmite BBC.

Decesul său la 87 de ani a fost cauzat de boala non-Hodgkin, a anunțat Las Vegas Sands.

Moartea mogulului cazinourilor a fost deplânsă chiar de George W. Bush, care l-a considerat pe Sheldon Adelson „un prieten”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Adelson și a doua sa soție, Miriam, născută în Israel, „și-au adus aportul decisiv la întărirea poporului și statului evreu”.

25 milioane de dolari pentru Donald Trump

Adelson s-a născut în 1933 la Boston, fiind fiul unor imigranți evrei, de origine modestă. Tatăl lui a lucrat ca șofer de taxi, în timp ce micul Sheldon vindea ziare la colț de stradă.

Sheldon Adelson a abandonat facultatea și a înființat zeci de companii.

În 1970, pe când căuta spațiu pentru a organiza o mare conferință în domeniul IT, Adelson a cumpărat hotelul Sands.

Miliardarul a înființat ziarul gratuit Israel Hayom din Tel Aviv ș ia deținut revista Las Vegas Review-Journal.

A donat sute de milioane de dolari republicanilor, inclusiv 25 milioane de dolari președintelui Donald Trump.

Cu toate acestea, Adelson s-a declarat împotriva magnaților care vor să influențeze cursul alegerilor în SUA. În 2012, miliardarul a „investit” aproape 100 milioane de dolari într-o încercare de a opri realegerea lui Barack Obama la Casa Albă.

ANCHETĂ. Cazinoul Marina Bay Sands din Singapore, deținut de miliardarul american Sheldon Adelson, se confruntă cu acuzații de spălare de bani

Cazinoul din Singapore al miliardarului Sheldon Adelson, Las Vegas Sands, a fost examinat de Departamentul de Justiție al SUA cu privire la  reglementările anti-spălare de bani și  modul în care a gestionat conturile jucătorilor de top.

În ianuarie, Departamentul de Justiție a emis o citație, solicitând un interviu sau documente privind „facilitarea spălării banilor” și orice abuz de control financiar intern, notează SCMP.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult