Rușii fac un vaccin anti-Covid și pentru pisici, nurci sau iepuri. Acesta se află deja în teste

Rușii fac un vaccin anti-Covid și pentru pisici, nurci sau iepuri. Acesta se află deja în teste
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 14/12/2020, 23:42
Actualizat: 14/12/2020, 23:48

Rusia testează și se apropie de finalizarea studiilor clinice asupra unui vaccin COVID-19 destinat animalelor domestice, precum pisicile, dar este valabil şi pentru nurci sau iepuri.

Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor a început să dezvolte vaccinul în primăvară, după ce autorităţile au stabilit că virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Studiile clinice se vor încheia în ianuarie, iar procesul de aprobare va începe, probabil, la sfârşitul lunii februarie, după cum a declarat pentru Reuters Iulia Melano, asistentă a directorului Autorităţi Federale Sanitar-Veterinare din Rusia, Rosselkhoznadzor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la transmiterea virusului între oameni şi animale.

Rusia a devenit prima ţară care a aprobat un vaccin destinat oamenilor – Sputnik V – în luna august (despre care  spun că este mai eficient decât vaccinul Pfizer-BioNTech) şi se află în proces de administrare a acestuia la nivel naţional. Peste 150.000 de persoane au fost deja vaccinate.

De unde speră Rusia să vină comenzile pentru noul vaccin

Rusia se aşteaptă la solicitări pentru noul vaccin din partea crescătorilor de animale pentru blană din ţară, dar şi din Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la pisici din Rusia, însă populaţia sa de nurci nu a fost afectată, potrivit Rosselkhoznadzor.

Ivan Nesterov, directorul interimar al companiei de stat Russian Sable, a declarat luna trecută pentru postul de televiziune Zvezda că Rusia testează un vaccin şi îşi va vaccina populaţia de nurci odată ce procesul va fi încheiat.

Danemarca a sacrificat 17 milioane de nurci, din cauza Covid-19

Luna trecută, Danemarca a dispus sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci din fermele sale după ce s-a ajuns la concluzia că o tulpină a virusului, care a fost transmisă de la oameni la nurci, a suferit mutaţii şi s-a răspândit înapoi la oameni.

Comerţul mondial cu blănuri, în valoare de peste 22 miliarde de dolari pe an, se resimte după decizia Danemarcei de a ucide milioane de nurci de fermă.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la un deficit de blănuri de nurcă, în contextul în care Danemarca era principalul exportator, preţurile au crescut cu până la 30% în Asia, potrivit Federaţiei Internaţionale a comerţului cu Blănuri (IFF).

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V, propunere pentru AstraZeneca: „Combinați-vă vaccinul cu al nostru pentru a spori eficacitatea”

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca ar putea încerca să crească eficacitatea vaccinului său împotriva coronavirusului, combinându-l cu vaccinul rusesc Sputnik V, a sugerat recent institutul rus de cercetare Gamaleya.

Potrivit cercetătorilor din Rusia, vaccinul Sputnik V are o eficienţă de 92% contra virusului SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor studiului clinic efectuat, în timp ce AstraZeneca a anunţat că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 a arătat o eficacitate de 70% în studiile clinic, dar aceasta ar putea fi extinsă până la 90%.

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Europa. OMS a fost notificată, iar oamenii de știință fac studii amănunțite

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că o nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândeşte ameninţător în anumite zone din Anglia și că cel puţin în 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de acest tip de coronavirus, potrivit BBC.

Potrivit oficialului, nu există „nimic care să sugereze” că noua tulpină ar provoca boli mai grave sau că vaccinurile nu vor avea eficacitate. Acesta a mai precizat că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost notificată și oamenii de știință din Marea Britanie fac studii amănunțite.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...