Scrisoarea unui soldat care lupta în Al Doilea Război Mondial a ajuns la destinație după 76 de ani

Scrisoarea unui soldat care lupta în Al Doilea Război Mondial a ajuns la destinație după 76 de ani
Publicat: 07/01/2022, 17:06

O scrisoare trimisă de un soldat american staționat în Germania a ajuns la destinație după 76 de ani.

Sgt John Gonsalves avea 22 de ani când i-a scris mamei sale, în decembrie 1945, din Woburn, imediat după terminarea oficială a celui de-al Doilea Război Mondial.

Scrisoarea a rămas, însă, nedeschisă vreme de peste 75 de ani, iar apoi a fost găsită într-o unitate de distribuție a Serviciului Poștal din Pittsburgh, notează The Guardian.

„Dragă mamă, am primit o altă scrisoare de la tine astăzi și m-am bucurat să aud că totul este în regulă”, se arată în scrisoare. „În ceea ce mă privește, sunt bine și totul merge bine. Dar în ceea ce privește mâncarea, este destul de proastă de cele mai multe ori.”

La final, scrisoarea era semnată: „Iubire și sărutări, fiul tău Johnny. Ne vedem curând, sper.”

Fostul soldat a murit în 2015, iar mama lui nu mai trăiește nici ea. Serviciul poștal a trimis, însă, plicul la văduva bărbatului, Angelina, pe care soldatul a cunoscut-o la cinci ani după ce a trimis scrisoarea.

Pe lângă plicul vechi de câteva decenii, angajații fimei de curierat au trimis și o scrisoare proprie în care au scris: „Livrarea acesteia a fost de cea mai mare importanță pentru noi”.

După ce familia Gonsalves a primit scrisoarea, a sunat la firmă și le-a mulțumit.

„Imaginează-ți asta! Șaptezeci și șase de ani!”, a spus Angelina Gonsalves. „Doar că nu îmi venea să cred. Scrisul lui de mână și tot. A fost atât de uimitor.”

Angelina Gonsalves, în vârstă de 89 de ani, a afirmat despre soțul ei că parcă anul acesta: „s-a întors la mine”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult