Șeful Pentagonului, testat pozitiv pentru COVID-19. Lloyd Austin este vaccinat, inclusiv cu doza de rapel

Șeful Pentagonului, testat pozitiv pentru COVID-19. Lloyd Austin este vaccinat, inclusiv cu doza de rapel
Șeful Pentagonului, Lloyd Austin. Foto: Profimedia
Publicat: 03/01/2022, 07:15

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 duminică, cu simptome uşoare, dar va continua să îşi exercite prerogativele în timpul carantinei de cinci zile pe care o va petrece acasă.

Lloyd Austin, care este vaccinat anti-COVID, inclusiv cu doza de rapel, a declarat că s-a întâlnit ultima dată cu preşedintele Joe Biden pe 21 decembrie, cu mai mult de o săptămână înainte de a începe să aibă simptomele virusului, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Lloyd Austin: Simptome ușoare datorită vaccinului

„Aşa cum mi-a explicat medicul meu, statutul meu de (persoană) complet vaccinată şi rapelul primit la începutul lunii octombrie au făcut ca infectarea să fie mult mai uşoară decât ar fi fost în caz contrar”, a adăugat Lloyd Austin.

Şeful Pentagonului a mai declarat că a solicitat să fie testat duminică, după ce a avut simptome în timp ce se afla în vacanţă, la domiciliu.

Aproape 350.000 de cazuri de COVID în SUA, sâmbătă

Răspândirea rapidă a variantei foarte transmisibile Omicron a condus la o creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Statele Unite ale Americii au înregistrat cel puţin 346.869 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus sâmbătă, iar numărul deceselor din cauza COVID-19 a crescut cu cel puţin 377, până la 828.562.

„În măsura posibilului, plănuiesc să particip virtual săptămâna viitoare la acele întâlniri şi discuţii cheie necesare pentru conştientizarea situaţională şi luarea deciziilor. Voi menţine toate prerogativele”, a spus Lloyd Austin.

Oficialul a mai adăugat că adjuncta sa, Kathleen Hicks, îl va reprezenta în unele situații.

Lloyd Austin, în vizită oficială în România

Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, a efectuat o vizită oficială în România, în luna octombrie a anului trecut.

Acesta a subliniat atunci importanța parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite. El a adus și un omagiu militarilor români care și-au pierdut viața în Afganistan.

„Domnul ministru și cu mine tocmai am avut o discuție foarte productivă pe o gamă largă de subiecte. Continuăm să dezvoltăm o relație bazată pe încredere și respect reciproc, dar și pe voința politică de a ne promova obiectivele comune în domeniul Apărării. Așa cum a afirmat președintele Biden la summit-ul de la București din luna mai, această Administrație s-a angajat să întărească legăturile noastre euro-atlantice și să asigure securitatea Flancului Estic.

Mi-am dorit foarte mult să vizitez România înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre NATO. România este un exemplu important al angajamentului Alianței în direcția asumării responsabilităților, modernizării în domeniul Apărării și contribuției la misiunile NATO din Europa și din alte zone. Mi-am dorit, de asemenea, să prezint un omagiu militarilor români care și-au îndeplinit misiunie alături de noi în Afganistan în ultimii 20 de ani, inclusiv celor 27 de militari români care și-au pierdut viața în acel teatru de operațiuni. Domnule ministru, mulțumirile mele personale pentru că ați luptat atât în Afganistan, cât și în Irak, cred că este un exemplu extraordinar pe care și alții trebuie să îl urmeze. Ca veteran al războiului din Afganistan, sunt deosebit de recunoscător pentru ceea ce ați făcut. Gândurile mele se îndreaptă spre acei militari căzuți la datorie și spre familiile lor”, a spus oficialul american.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase