Serviciile secrete din SUA spun totul despre OZN-uri. Dezvăluiri incredibile într-un raport al Guvernului american

Serviciile secrete din SUA spun totul despre OZN-uri. Dezvăluiri incredibile într-un raport al Guvernului american
Serviciile secrete din SUA spun totul despre OZN-uri. Dezvăluiri incredibile într-un raport al Guvernului american / Sursa FOTO: news18.com
Publicat: 04/06/2021, 10:43

Serviciile secrete americane arată că nu au găsit nicio dovadă care să ateste că fenomenele aeriene neidentificate observate în ultimele decenii ar fi nave extraterestre. Totuși, într-un raport trimis Guvernului SUA, „intelligence-ul” american arată că observările acestor fenomene rămân neexplicate. De asemenea, raportul relevă faptul că toate incidentele documentate din 2000 încoace nu au legătură cu Pentagonul – nici vreo tehnologie avansată a US Army nu a fost, nici vreun exercițiu militar, subliniază New York Times.

Un grup de lucru al Pentagonului a analizat toate aceste fenomene. Multe dintre cele 120 de observaţii revizuite în dosarul trimis Guvernului SUA au fost raportate de personalul marinei militare americane.

Americanii îi bănuiesc pe ruși

Pe de altă parte, potrivit New York Times, oficialii serviciilor secrete cred că astfel de incidente aeriene pot fi explicate și prin experimentarea unei tehnologii militare avansate de către o putere rivală. Sub protecția anonimatului, un șef din Pentagon a informat în raport că există îngrijorare în rândul „intelligence-ului” american că Rusia sau China ar putea experimenta tehnologii hipersonice.

  • Congresul SUA va primit o versiune neclasificată a acestui raport până la 25 iunie. Ulterior, concluzii vor fi prezentate pe larg, mai scrie cotidianul american.

Ce este UAP și cine conduce acest program secret

Chiar și fără o confirmare oficială, ambiguitatea raportului în cauză arată că SUA nu exclud definitiv teoriile care susțin existența OZN-urilor. Tocmai de aceea Guvernul a înființat Programul Unidentified Aerial Phenomena (UAP) Task Force, ca urmare a observaţiilor făcute de piloţii militari americani referitoare la existența unor obiecte zburătoare neidentificate, care prezintă viteze şi manevrabilitate ce aparent sfidează limitele fizici și nu par a proveni dintr-o tehnologie cunoscută.

Grupul de lucru este condus de amiralii din marina americană. A fost înfiinţat anul trecut pentru „a-şi îmbunătăţi înţelegerea şi a obţine informaţii despre natura şi originile incursiunilor UAP în zonele noastre de antrenament şi spaţiul aerian desemnat”, conform declarației lui Sue Gough, purtător de cuvânt al Pentagonului. Ea a declarat că astfel de incidente sunt îngrijorătoare din cauza implicaţiilor privind siguranţa şi securitatea naţională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase