TRAGIC. Mărturiile tulburătoare ale unui supraviețuitor al accidentului aviatic din Pakistan: Vedeam numai foc în jur și tot ce puteam auzi erau doar țipetele! – FOTO/VIDEO

Redactor:
Gandul

Unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic  tragic din Pakistan de vineri, 22 mai, a mărturisit tot ceea ce putea vedea în jurul său „era focul”.

Pasagerul Muhammad Zubair este unul dintre cel puțin doi pasageri care au supraviețuit tragicului accident aviatic care a avut loc în cursul zilei de vineri, 22 mai, în orașul pakistanez Karachi, relatează BBC.

Autoritățile din domeniul Sănătății din provincia Sidh au anunțat că până în prezent 97 de persoane au decedat în urma accidentului a cărui cauză nu a fost stabilită încă.

Supraviețuitorul accidentului tragic: „Auzeam țipete din toate direcțiile. Și copii și adulți”

Însă un oficial care lucrează pentru aviația civilă a declarat pentru Reuters că trenul de aterizarea nu sar fi lăsat. De asemenea, în imaginile postate pe social media, se văd urme mari de arsură în zona motoarelor iar trenul de aterizare nu se poate observa.

Accidentul aviatic a venit la doar câteva zile după ce Pakistanul a deschis granițele pentru zborurile comerciale ca măsură de relaxare a restricțiilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Cum a reușit Muhammad Zubair să scape?

Avionul ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional Jinnah din Karachi în jurul orei locale 14:30. Muhammad Zubair, care a suferit doar răni minore, a povestit că a existat o tentativă de aterizare, însă la 10-15 minute avionul s-a prăbușit.

„Nimeni nu și-a dat seamă că avionul urmează să se prăbușească. Manevrau avionul destul de ușor”, a povestit acesta.

Ulterior, acesta și-a pierdut cunoștința după ce avionul s-a prăbușit.

„Auzeam țipete din toate direcțiile. Și copii și adulți. În jurul meu vedeam doar focul. Nu puteam vedea pe nimeni – doar le puteam auzi țipetele”, a relatat acesta despre momentele îngrozitoare.

„Mi-a dezfăcut centura și am văzut o lumină – m-am îndreptat spre ea. A trebuit să sar în jos vreo 3 metri pentru a fi în siguranță”, a mai precizat supraviețuitorul.

Aeronava zbura de la Lahore și ar fi urmat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Jinnah, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Pakistan, informează BBC.

Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, un nor dens de fum negru s-a format la locul prăbușirii avionului.

„Avionul s-a prăbușit la Karachi. Încercăm să confirmăm numărul persoanelor de la bord, dar din primele informații în aeronavă se aflau 99 de pasageri și opt membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, un purtător de cuvânt al Autorității Aeronautice din Pakistan, în cursul zilei de vineri.

Inchide