VIDEO – FBI a descins la reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida / Reacția fostului președinte al SUA

VIDEO - FBI a descins la reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida / Reacția fostului președinte al SUA
Donald Trump / Sursă Foto: Shutterstock - Ilustrativ
Publicat: 09/08/2022, 08:17
Actualizat: 09/08/2022, 08:19

Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au descins la reşedinţa fostului preşedinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, în statul american Florida, anunţă fostul lider de la Casa Albă, iar, conform unor surse judiciare, ancheta vizează deţinerea ilegală de documente clasificate.

„După ce am colaborat şi am cooperat cu agenţiile guvernamentale relevante, acest raid neanunţat în casa mea nu era necesar şi nici adecvat. Acestea sunt vremuri întunecate pentru naţiunea noastră, în condiţiile în care frumoasa mea casă din Mar-A-Lago, în Palm Beach, Florida, este în prezent asediată, vizată de un raid şi ocupată de un grup mare de agenţi FBI.

Nu i s-a mai întâmplat aşa ceva până acum unui preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Donald Trump, citat de agenţia The Associated Press, transmite Mediafax.

Acţiunea, pe care FBI şi Departamentul Justiţiei nu au confirmat-o oficial deocamdată, marchează o escaladare dramatică în monitorizarea lui Donald Trump de către autorităţi şi intervine în contextul în care se pregăteşte pentru a candida din nou pentru funcţia de preşedinte. Percheziţia nu înseamnă neapărat că Donald Trump este suspectat de vreo faptă penală sau că va fi pus sub acuzare. În acest sens, oficialii federali vor trebui să prezinte dovezi că a fost comisă o infracţiune.

Un oficial judiciar a declarat, sub protecţia anonimatului, că agenţii FBI au verificat dacă Donald Trump avea documente prezidenţiale suplimentare în reşedinţă sau documente clasificate din timpul mandatului prezidenţial. Agenţii FBI au verificat cel puţin un seif din reşedinţă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult