VIDEO | Kamala Harris, obligată să-i reamintească președintelui american Joe Biden că trebuie să vorbească despre tragedia prăbușirii unei clădiri în Florida

VIDEO | Kamala Harris, obligată să-i reamintească președintelui american Joe Biden că trebuie să vorbească despre tragedia prăbușirii unei clădiri în Florida
Vicepreședintele american Kamala Harris și președintele SUA, Joe Biden / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 25/06/2021, 16:06
Actualizat: 25/06/2021, 16:09

Vicepreședintele american Kamala Harris a fost nevoită să-i reamintească președintelui Joe Biden, joi, la Casa Albă, că trebuie să dezbată subiectul prăbușirii unui imobil rezidențial în Florida.

Harris i-a „suflat” lui Biden: „Florida, da”, chiar când șeful statului american se pregătea să încheie o alocuțiune la Casa Albă, pe tema infrastucturii, scrie news.yahoo.com.

Președintele a revenit la microfon și a vorbit succint despre tragedia în care a murit cel puțin un om și alți 100 au fost răniți.

„Am vorbit cu primarul din Miami-Dade, a fost ieri la mine în birou – nu am vorbit despre asta, evident – dar am avut o lungă discuție cu ea azi”, a declarat Biden.

„Am vorbit și cu congresswoman Debbie Wasserman Schultz, care se află în acel district. Am luat legătură cu FEMA (Federal Emergency Management Agency – Agenția Federală de Gestionare a Urgențelor). Sunt gata să acționeze. Inspectează tot ce este nevoie, dar îl aștept pe guvernator să ceară declararea unei stări de urgență, mai ales în situația în care nu știm ce s-ar putea întâmpla cu restul clădirii”, a declarat Biden.

Președintele a adăugat că „suntem pregătiți cu resurse federale imediate, de fapt, am cerut să ajutăm”, menționând că șeful cabinetului său, Ron Klain „a fost implicat puternic încă de la început. Avem Cabinetul implicat, colaborăm cu FEMA, lucrăm la rezolvarea situației”.

„Le transmit celor din Florida, orice ajutor aveți nevoie, guvernul federal îl poate furniza, noi doar așteptăm un semn”, a continuat Biden. „Doar să ne spuneți. O să fim acolo”.

VIDEO. Un bloc de 12 etaje din Miami s-a prăbuşit. Martor: „A fost îngrozitor. Ţipau şi adulţii, şi copiii”

Un bloc de locuit cu 12 etaje de lângă Miami Beach s-a prăbuşit în timpul nopţii trecute. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa. Echipele de salvare caută acum supravieţuitori prinşi sub dărâmături, în condiţiile în care cel puţin 51 de oameni, locatari ai clădirii, sunt încă daţi dispăruţi. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut, relatează CNN.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase