UPDATE | ANI: Șeful CJ Timiș, în conflict de interese. E suspectat că și-a folosit funcția pentru a favoriza anumite persoane și de fals în declarații / Alin Nica: „Au fost scoase din context părți din activitatea mea, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic”

UPDATE | ANI: Șeful CJ Timiș, în conflict de interese. E suspectat că și-a folosit funcția pentru a favoriza anumite persoane și de fals în declarații / Alin Nica: „Au fost scoase din context părți din activitatea mea, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic”
Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Adrian Nica / Sursa foto: Facebook Prin Banat
Publicat: 25/01/2023, 12:30
Actualizat: 25/01/2023, 12:46

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Adrian Nica, a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

UPDATE. Alin Nica: „Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90”

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a reacționat, miercuri, după ce Agenția Națională de Integritate l-a acuzat de conflict de interese.

„Am fost reclamat la ANI pentru că, în timpul mandatului de primar la Dudeștii Noi, am aprobat construirea unei biserici ortodoxe în localitate. Reclamația vizează un presupus conflict penal, de aceea, nefiind de competența ANI, plângerea a fost redirecționată către Parchet sub forma unei sesizări.

Acuzația de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox. Desigur că situația este absurdă, dar înțeleg că ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată.

Se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susțin Biserica deoarece a mai fost reclamată la ANI și calitatea mea de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi. Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet.
Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90. Dar nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice deoarece știu că cetățenii sunt mai informați și mai deștepți decât cred cei care fabrică astfel de mizerii.

Punctual, au fost scoase din context părți din activitatea mea profesională, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic. Toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci, în spatele can-can-ului reclamațiilor, stau neclintite implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales”, a scris Nica, pe Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Conform ANI, în perioada în care a fost primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), „a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Mai mult, Alin Nica a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, notează inspectorii de integritate despre șeful CJ Timiș.

Alin Adrian Nica, suspectat de fals în declarații

Agenția Națională de Integritate (ANI) afirmă și că Alin Nica ar fi comis și infracțiunea de fals în declarații, pentru că în declarațiile de interese din 2021 și 2022 ar fi declarat deținerea unei calități din care a demisionat. Mai mult, a omis să treacă venituri obținute în 2019 în cadrul unei firme private în declarația de avere din 2020.

„De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Adrian Nica a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, conform unui comunicat al ANI, transmis GÂNDUL, miercuri.

Consilier al Gabrielei Firea, în incompatibilitate

Conform aceleiași informări transmisă de ANI, Simona-Valentina Butacu, actualmente consilier al ministrului Familiei, Gabriela Firea, a fost în incompatibilitate între 2016 și 2020.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 noiembrie 2016 – 03 august 2020, întrucât a exercitat simultan calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sîrbu” – București și funcția de vicepreședinte în cadrul unui organ de conducere al unui partid politic, încălcând astfel prevederile art. 187,  alin. (13) și art. 178, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 95/2006”, conform ANI.

În prezent, Simona-Valentina Butacu lucrează în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse și este consilierul ministrului Gabriela Firea, conform CV-ului acesteia.

Simona-Valentina Butacu / Sursa foto: ANES
Simona-Valentina Butacu / Sursa foto: ANES
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Secunda care i-a salvat viața lui Trump: Fostul președinte întoarce capul spre un lunetist...
Actor celebru, găsit mort în mașină! Starul de doar 46 de ani, răpus de caniculă...
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani,...
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly...
VIDEO&FOTO Cele mai spectaculoase ținute de la „nunta anului”. Fiul celui mai bogat om din...
Halucinant! Ce ar fi făcut prietenul Mariei Diana, când a atacat-o ursul. Un martor a...
Cele mai sexy femei din lume! Dieta MINUNE pe care o ține ocupanta primului loc!...
A fost identificat atacatorul lui Donald Trump. Cine este tânărul care a încercat să-l asasineze...
Momentul când bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Trump e ÎMPUȘCAT de un lunetist
Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
UPDATE: Atacatorul de la mitingul lui Trump, identificat / Trump, văzut ieşind din avion după...
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
Reguli pentru absolut TOȚI ANGAJAȚII din România. Trebuie respectate în mod OBLIGATORIU
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc...
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a...
Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă...
Cine sunt părinții mirilor de la nunta secolului din India
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
„Cometele întunecate” ar putea reprezenta 60% dintre obiectele cosmice din apropierea Pământului
×