Aproape 5.000 de ucigași așteaptă să scape din pușcăriile românești. Unii sunt la închisoare încă din anii ’90

Aproape 5.000 de ucigași așteaptă să scape din pușcăriile românești. Unii sunt la închisoare încă din anii '90
Aproape 5.000 de criminali sunt închiși în penitenciarele românești/sursa/Mediafax Foto
Publicat: 30/06/2021, 18:36
Actualizat: 30/06/2021, 20:54

Aproape 5.000 de criminali se află închiși în penitenciarele românești, dintre care peste 1.000 sunt ucigași odioși, cu pedepse de peste 20 de ani sau detenție pe viață. În același timp, își așteptă pedepsele și alți „monștri”, cum sunt Gheorghe Dincă, Gheorghe Moroșan sau Vasile Lavric, zis și „mâncătorul de femei”, acuzați că au curmat, în total, cel puțin opt vieți. 

În luna mai, în sistemul penitenciar românesc figurau aproape 5.000 de deținuți condamați pentru omor, dar și pentru jafuri soldate cu moartea victimelor ori pentru lovituri cauzatoare de moarte. Conform Administrației Naționale a Penitenciarelor, după gratii se află în acest momnent 4.815 criminali, dintre care 891 au primit peste 20 de ani, în timp ce 182 sunt condamnați la închisoare pe viață.

Printre acești criminali încă se mai numără cetățeni chinezi, osândiți pe viață după ce și-au înghesuit victimele în geamantane sau le-au fiert, elvețianul Jean Pierre Squeglia, care, în 2005, a masacrat o familie întreagă, Marian Tiuliumeanu, constănțeanul criminal în serie, supranumit și vânătorul de prostituate ori regizorul Sergiu Băhăian, care a ordonat asasinarea a cel puțin patru oameni ai străzii, care fie au fost zidiți, fie au fost aruncați în Dunăre.

Gheorghe Dincă și Vasile Lavric își așteaptă pedepsele

În acelați timp, alți criminali teribili, care au îngrozit societatea cu faptele pentru care sunt acuzați, își așteaptă pedepsele. Este vorba despre „mostrul de la Caracal” Gheorghe Dincă, acuzat că a răpit, de pe stradă, două fete, pe care le-a violat, le-a ucis în bătaie și le-a ars trupurile în butoaie din tablă. În arest se află și Vasile Lavric, un mecanic auto din Rădăuți cunoscut publicului larg drept „mâncătorul de femei”.

Lavric a căpătat această poreclă după ce soția lui a dispărut fără urmă, iat el s-a cuplat cu una dintre surorile femeii. Nu a trecut mult că a dispărut și a aceasta, dar și o soră mai mică de-a celor două victime, despre care Lavris a spus mereu că au plecat în Italia. Reținut într-o primă fază, acesta a fost eliberat din lipsă de probe și s-a recăsătorit. Noua lui nevastă a susținut mereu că bărbatul este nevinovat și că femeile dispărute o duc bine în Italia.

Până la urmă, într-o dimineață, Lavric a luat-o cu el, către un client căruia trebuia să-i transporte mașina pe o platformă. Spre seară, s-a întors singur. La fel ca și în cazul primelor trei, Lavric a spus că și ea a plecat în Italia, unde se distrează cu banii încasați după vânzarea unui teren. De această dată, explicația nu a mai ținut, iar Lavric a fost arestat și trimis în judecată.

Lista ultimilor criminali odioși ajunși după gratii este Gheorghe Moroșan, bărbatul din Onești care, la data de 1 martie a luat doi ostatici pe care, după cinci ore, timp în care i-a ținut cu mâinile legate la spate cu niște coliere din plastic, i-a măcelărit cu un cuțit de mari dimensiuni.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în acest moment există 2739 de deținuți închiși pentru omor, 1577 pentru omor calificat, 649 pentru omor deosebit de grav , 49 pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, iar 206 au ajuns la închisoare pentru omor calificat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Emisiunea de la care Rona Hartner credea că i s-a declanșat boala: 'Acolo am slăbit...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Vedete care împlinesc 60 de ani, dar nu-și arată vârsta GALERIE FOTO
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la testele PISA 2022. Aproximativ jumătate dintre...
Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
Cele mai CIUDATE obiceiuri ale lui Napoleon! Ce FEMEI îi plăceau cel mai mult?
Marea actriță a murit! Durere imensă: Cea mai frumoasă femeie din lume!
Loredana Groza , de la patru chifle pe zi la milioane de euro
Ștefan Bănică, moment emoționant pe scenă, alături de fiica lui, Violeta Bănică. Adolescenta și-a acompaniat...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...