Doi tineri, soț și soție, au avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale după ce au fost atacați de un câine. Avocat: „Poliția a sfătuit-o pe tânăra sfâșiată să meargă la mare”

Doi tineri, soț și soție, au avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale după ce au fost atacați de un câine. Avocat: „Poliția a sfătuit-o pe tânăra sfâșiată să meargă la mare”
Câine rasa Amstaff
Publicat: 24/10/2022, 15:32
Actualizat: 24/10/2022, 15:39

Doi tineri, soț și soție, au avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale după ce au fost atacați de un câine Amstaff, care a reușit să scape dintr-o curte. Povestea a fost făcută publică de avocatul Adrian Cuculis, care afirmă că dosarul în care se fac cercetări în acest caz „este în adormire de șase luni”.

„Problema câinilor periculoși: necunoașterea sau ignorarea legii de către proprietarii de asemenea animale, lipsa de reacție promptă a autorităților au dus la rănirea gravă prin mușcătură de câine a doi tineri, soț și soție, din București”, a semnalat, luni, avocatul Adrian Cuculis.

Cei doi au avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale și au rămas cu urme pe corp, după ce au fost mușcați de un câine Amstaff.

Patrupedul a reușit să iasă din curtea stăpânului său și i-a atacat pe cei doi tineri.

„Dosarul este în adormire de șase luni și poliția o sfătuia pe tânăra sfâșiată să meargă în vacanță să stea la soare că nu e nicio problem”, a adăugat avocatul Cuculis.

O femeie din Timiș a fost sfârtecată de cinci câini ciobănești. “Cineva a dus-o în casă, unde a lăsat-o să moară”

O femeie în vârstă de 78 de ani din Drinova, comuna Bârna, a ajuns la spitalul din Lugoj, în stare gravă, după ce a fost sfârtecată de câini. Totul s-a petrecut în grădina bătrânei, de unde s-a dus să scoată oile unor vecini, după cum ne-a relatat nepoata victimei.

„Ea este acum la spitalul din Lugoj, la chirurgie, unde a dus-o fiul ei, după ce a găsit-o în casă, într-o baltă de sânge. I-a povestit că a ieșit după oile unor vecini, că au intrat în grădină la mere și la pere, și atunci au mușcat-o cinci câini. A leșinat, și cineva a dus-o în casă, unde a lăsat-o să moară. A găsit-o fiul ei și a sunat la 112. Ea nu își mai amintește cine a dus-o, că a leșinat. Dar au lasat-o acolo să moară, nu au sunat nici măcar după ambulanță”, spune Maria Cuth, nepoata victimei.

Aceasta susține că polițiștii nici măcar nu au venit la fața locului, deși cazul era destul de grav.

„A venit doar ambulanța, polițiștii nu au venit, au venit doar la spital. Ne-am dus noi la sediul Poliției Lugoj, de acolo ne-au trimis la Gavojdia. Nouă ne eteamă că se va mușamaliza cazul, că i-au luat declarație când era aproape inconștientă și ea nici nu știe ce a spus acolo. Vor să scoată că nu sunt câinii vecinului. La noi, în sat, s-a mai mușamalizat un caz din ăsta, tot așa mușcat de câinii ăștia, până la urmă au zis că s-au înțeles și nu s-a mai întâmplat nimic”, mai afirmă nepoata.

(Citește continuarea aici…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase