FOTO-VIDEO. Apariție surpriză la DIICOT, în dimineața în care au fost aduși și frații Tate la parchetul anti-mafia. Cine este femeia misterioasă îmbrăcată în burka

Publicat: 25/01/2023, 12:34
Actualizat: 25/01/2023, 13:09

Apariție surpriză la DIICOT, în dimineața în care au fost aduși și frații Tate la parchetul anti-mafia. La sediul central al DIICOT a fost adusă și Liliana Florentina Gîdea, singura femeie radicalizată din România.

Îmbrăcată în haine tradițional musulmane, cunoscute și sub numele de burka, flancată de doi polițiști, Liliana Florentina Gîdea a fost adusă la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru a participa la o percheziție informatică, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

Liliana Florentina Gîdea a fost adusă la DIICOT miercuri de un echipaj de poliție. Ea a fost chemată de procurori pentru a asista la percheziția care se va face în cazul sistemelor informatice care i-au fost reținute de anchetatori.

Florentina Liliana Gîdea, singura femeie radicalizată din România

Florentina Liliana Gîdea este singura femeie radicalizată din România. DIICOT o acuză că se află într-o fază avansată a procesului de auto-radicalizare şi a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu.

În cadrul materialelor accesate/diseminate erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizaţii, precum şi imagini cu luptători ai entităţii teroriste.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, femeia a promovat însemnele şi activităţile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum şi ideologia acesteia, scria Agerpres, în noiembrie 2022.

A mai fost condamnată pentru fapte similare

Liliana Florentina Gîdea a fost trimisă în judecată de DIICOT și în octombrie 2021 și a fost acuzată de răspândire de materiale de propagandă cu tentă teroristă precum și de radicalizare. În acest caz, ea a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Frații Andrew și Tristan Tate, duși miercuri din arest la DIICOT

Femeia a fost adusă la DIICOT miercuri, în același timp în care au fost escortați și suspecții din dosarul Tate.

Frații Andrew și Tristan Tate au fost duși, miercuri dimineață, din arestul Poliției Capitalei la sediul DIICOT, pentru noi acte procedurale în dosarul de trafic de persoane, constituire a unui grup infracțional organizat și viol. Alături de cei doi milionari britanici a fost adusă la DIICOT și una dintre cele două femei arestate împreună cu aceștia, respectiv fosta polițistă de la Secția 7. (Citește mai multe detalii aici…)

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase