Incredibil! Dumitru Buzatu nu este pe drojdie! DNA susține că fostul președinte CJ Vaslui își rezerva din arest „o excursie” cu secretara în Ecuador

Incredibil! Dumitru Buzatu nu este pe drojdie! DNA susține că fostul președinte CJ Vaslui își rezerva din arest „o excursie” cu secretara în Ecuador
Publicat: 15/12/2023, 18:34
Actualizat: 15/12/2023, 18:53

Deși Dumitru Buzatu motiva în momentul în care i-a cerut mită lui Emil Savin-Farmazon că a rămas pe drojdie, DNA susține și probează cu înregistrări că fostul președinte al Consiliului celui mai sărac județ din România, Vaslui, că  el încă mai are fonduri pentru o evadare în Ecuador. ”Sărut mâna! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie”, s-a slugărnicit Buzatu înainte de a intra în posesia unei genți maro burdușită cu 1,25 de milioane de lei, mită pentru deblocarea unor contracte de asfaltări din județ. În urma flagrantului, fost lider PSD a fost plasat în arest, măsura fiind prelungită succesiv.

Conform înregistrărilor DNA, Dumitru Buzatu ar fi avut discuții chiar în timpul arestului preventiv despre posibila influențare a unor martori din dosarul său de mare corupție instrumentat de DNA și planifica inclusiv fuga către Ecuador la momentul eliberării sale. El a fost interceptat chiar și după gratii, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Iași, în momentele în care discuta cu martorii și promitea răzbunare pentru darea sa în vileag anchetatorilor.

Motivele invocate de DNA pentru menținerea lui Buzatu în arest

Prin rechizitoriul prin care a fost deferit justiției procurorii DNA cer menținerea lui Buzatu în arest preventiv și pe parcursul judecății și explică judecătorilor motivele.

În cazul Buzatu se observă că martorii audiați manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele și preferând să-l individualizeze sub diferite funcții pe care le-a ocupat (președintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite). Inculpatul Buzatu Dumitru care se află în custodia CRAP Iași, a luat legătura cu mai mulți martori audiați în prezenta cauză și le-a promis că va afla cine “a montat această șmecherie”, dovedind un puternic sentiment de răzbunare.

Președinte dde județ și de după gratii

Nici mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte a CJ Vaslui din CRAP Iași, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui”, se arată în dosarul aflat în analiza judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui, mai motivează procurorii.

„Asta e făcută intenționat”…„Lasă că rezolv eu cu dânșii”…

„În prezent inculpatul Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracțional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală ”păi bineînțeles că asta este făcută intenționat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar…asta e. Dacă eu n-am fost atent, trebuia să fiu atent, asta-i! Doar știam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta și…”.

Totodată Buzatu Dumitru reiterează faptul că va avea aceeași atitudine și că tragerea la răspundere penală pentru infracțiunea pentru care este cercetat nu-l va schimba „eu voi continua în felul acesta până la sfârșitul vieții mele că nu am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauza că-s mulți nebuni pe lumea asta! În sfârșit!….Dar n-o să mă opresc eu din cauza asta!””, se arată în dosar.

Fostul președinte de CJ este foarte încrezător în influența pe care o are asupra martorilor, asupra factorilor decidenți din administrația locală a județului  Vaslui afirmând că “Lasă că le rezolv eu de la distanță chiar, dar le rezolv eu cu dânșii”,

Destinație, Ecuador!

Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu secretara sa personala din cadrul CJ se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor și factorilor decidenți din administrația locală a județului Vaslui. Totodată Buzatu Dumitru îi propune martorei că în cazul în care va fi eliberat să plece împreună în Ecuador ”Dacă reușesc să…(neinteligibil mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!)”.

Fostul președinte al CJ Vaslui și al organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie. Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei, presupusă mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Citiți și: Filmul integral al anchetei DNA în cazul Buzatu-Farmazon. Ce nume noi apar în dosarul de corupție. Vaslui are un președinte al CJ interimar

Deputatul Popica, ginerele denunțătorului Farmazon, îl plânge pe Buzatu, alături de întreaga familie politică din Vaslui. Câtă jale este în județ

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit