Judecătorul Ana Maria Chirilă din Suceava, consilierul traficanților de DROGURI, trimisă în judecată. Ce potop de acuzații au fost formulate

Judecătorul Ana Maria Chirilă din Suceava, consilierul traficanților de DROGURI, trimisă în judecată. Ce potop de acuzații au fost formulate
Judecătoarea Ana Maria Chirilă
Publicat: 31/01/2024, 19:17
Actualizat: 31/01/2024, 19:21

Judecătorul Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Luare de mită, trafic de droguri și furnizare de informații pentru traficanții de stupefiante sunt principalele acuzații. Alți doi complici au fost trimși în judecată în acelaşi dosar.

Ana Maria Chirilă a fost acuzată că devenise, de-a lungul timpului, un „membru al rețelei infracționale” și că, pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea cu „generozitate” prietenilor interlopi, transmitea acestora și când trebuie să-și schimbe telefoanele, tocmai pentru a nu fi interceptați.

Judecător și consilier al traficanților de droguri

Una dintre infracţiuni este folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului.

“În fapt, în perioada 11–14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT– Serviciul teritorial Suceava (dosar aflat la urmărire penală), privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate (numărul mandatelor de percheziţie solicitate de organele de urmărire penală, locaţiile pentru care s-au solicitat autorizaţii, principalele persoane vizate de aceste măsuri). Potrivit rechizitoriului, inculpata – înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziţie – a pus aceste informaţii la dispoziţia inculpatului de la punctul III şi, prin intermediul acestuia, la dispoziţia inculpatului de la punctul II”, au precizat procurorii.

Informații de la DIICOT în plic pentru complici

Judecătoarea a mai fost trimisă în judecată şi pentru o altă infracţiune de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului.

“În fapt, în perioada aprilie–septembrie 2023, în calitate de judecător de drepturi şi libertăţi într-un dosar al DIICOT– Serviciul teritorial Suceava, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală efectuate, măsurile de supraveghere tehnică solicitate/autorizate, materialele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică. Aceste informaţii, în mod direct şi respectiv prin intermediul altor persoane, inculpata le-a pus la dispoziţia a două persoane (între care şi inculpatul de la punctul III) , ajungând astfel şi la alte persoane interesate, urmărind în această modalitate, pe de o parte, obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, iar pe de altă parte îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a unei persoane”, a precizat sursa citată.

Mită în zorzoane de lux

Ana Maria Chirilă va fi judecată şi pentru luare de mită, fiind acuzată că, perioada 2021– 2023, în mod repetat, a primit direct de la o altă persoană inculpată în dosar, precum şi de la o alta, mai multe foloase necuvenite (bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie ş.a.) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT – Serviciul teritorial Suceava şi prin care inculpatula fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Droguri la discreție

Judecătoarea a fost trimisă în judecată şi pentru deţinere de droguri pentru consum, în formă continuată (6 acte materiale săvârşite).

“În fapt, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada august – octombrie 2023, inculpata a deţinut în locuinţa sa cantităţi droguri de mare risc în vederea consumului propriu, din care a consumat în mod repetat atât singură cât şi împreună cu o altă persoană”, au explicat procurorii.

Judecătoarea din Suceava a mai fost trimisă în judecată şi pentru comiterea infracţiunilor de punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (5 acte materiale) şi pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată (două acte materiale).

“În fapt, inculpata a pus la dispoziţia unei persoane fizice o sumă de bani, comandându-i achiziţionarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achiziţionate urmare a comenzii sale, consumând împreună cu acesta în locuinţa sa”, mai precizează comunicatul Parchetului.

Citiți și: Noi date din ancheta judecătoarei din Suceava: Priza COCAINĂ și se iubea cu un traficant de droguri / Are trei copii minori dintr-o relație anterioară

Acuzată că se droga, lua mită și era „CONSIGLIERE” pentru traficanți, judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava rămâne după gratii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic