Mărturii cutremurătoare despre cum își terorizau victimele locotenenții Cămătarilor. Ce rol avea fiul medicului Ciomu în gruparea temuților recuperatori

Mărturii cutremurătoare despre cum își terorizau victimele locotenenții Cămătarilor. Ce rol avea fiul medicului Ciomu în gruparea temuților recuperatori
Marian Sîrbu, zis Box și Florin Șpac sunt acuzați că ar fi organixzat o grupare specializată în recuprări/Sursa/Facebook
Publicat: 03/06/2021, 19:27
Actualizat: 03/06/2021, 20:35

Procurorii DIICOT care au intrumentat dosarul în care mai mulți apropiați ai temutului clan al Cămătarilor au fost reținuți, au arătat că, pentru recuperarea unor datorii, interlopii șantajau oameni de afaceri pe care îi supuneau unor presiuni psihice teribile.

  • La dosar există mărturiile unor victime care au descris modul în care au fost urmărite pas cu pas de diverși oameni periculoși sau au fost amenințate că le vor fi tăiate mâinile.
  • Din această grupare, spun procurorii DIICOT, făcea parte și fiul cel mare al medicului chirurg Naum Ciomu, devenit celebru după ce a amputat, din greșeală, penisul unui pacient.

După ce influența clanului Cămătaru a slăbit, mai mulți dintre foștii oameni de bază ai temutei grupări și-au pus pe picioare propria bandă și s-au apucat de recuperări la nivel înalt. Condus de Marian Sîrbu, zis Box, un fost bodyguard aflat în slujba lui Nuțu și Sile Cămătaru, și de Florin Șpac, fost component al lotului de lupte al CS Dinamo, grupul și-a oferit serviciile pentru recuperarea unor sume mari de bani.

Conform procurorilor, în jurul celor doi s-au adunat mai multe persoane, în special provenite din eșaloanele inferioare ale lumii interlope, dar și din lumea mondenă, așa cum a fost cazul lui Andrei Lazăr Ciomu, care s-au învoit să ducă la bun sfârșit misiunile violente puse la cale de liderii grupării.

În referatul cu propunere de arestare preventivă se menționează că, la data de 13  octombrie 2020, un om de afaceri a venit la Poliția Capitalei, unde s-a plâns de faptul că, în luna iulie, fusese obligat să plătească o sumă de bani unor interlopi, dar și unui bărbat la care avea o datorie neachitată. Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba despre un presupus om de afaceri provenit din Orientul Mijlociu, care avea o datorie importantă la un bărbat. Acesta i-ar fi împrumutat, în anul 2019, 750.000 de euro, bani din care ar fi reușit să recupereze numai 150.000, achitați în mai multe tranșe.

Ulterior, prin intermediul mai multor apropiați din lumea interlopă care obișnuiesc să frecventeze cluburile, acesta a ajuns să ia legătura cu Box și Florin Șpac, care s-ar fi angajat într-o cursă pentru recuperarea întregii datorii.

Victima a povestit procurorilor că a fost urmărită inclusiv în cluburi, de unde primea, pe telefonul mobil, fotogafii pentru a i se demonstra că nu se poate ascunde. În plus, Box și oamenii lui veneau în fața locuinței, de unde îi transmiteau că, dacă nu deschide ușa, vor intra cu forța în locuință.

„La data de 10.07.2020, persoana vătămată, în timp ce se afla într-un club din Mamaia, a primit prin intermediul aplicației WhatsApp mai multe fotografii cu ea în timp ce se afla în incinta unui local, la bar, imagini ce au fost însoțite de un mesaj în limba engleză în care i se spunea că, dacă are nevoie de ajutor, va fi acolo”, se arată în documentul întocmit de procurorii antimafia.

Conform unor surse apropiate anchetei, telefonul de pe care ar fi fost transmise aceste mesaje i-ar aparține lui Florin Șpac.

În cele din urmă, victima a cedat presinilor și ar fi achitat șantajiștilor, în total, 600.000 de euro.

Andrei Ciomu, acuzat că a atacat personalul unui institut de cercetare, alături de Box și Șpac

O altă intervenție coordonată de Marian Sîrbu, alias Box, și de luptătorul Florin Șpac a fost asupra conducerii institutului de cercetare IPROCHIM. Alături de mai mulți complici, aceștia au lansat atacuri împotriva factorilor de decizie ai instituției de stat, pentru a-i determina să accepte, tacit, înființarea unei parcări ilegale în curtea institului, gestionată de reprezentanții unei clinici private care funcționează într-un spațiu închiriat la parter.

Potrivit procurorilor DIICOT, la data de 25 martie 2021, directorul general adjunct al IPROCHIM a depus o plângere la Poliție, în care a reclamat o infracțiune de șantaj, comisă de un grup de interlopi, asupra angajaților institutului.

Anchetatorii au arătat că administratorul clinicii Romgermed, care funcționează în incinta IPROCHIM, într-un spațiu închiriat, ar fi apelat la serviciile grupului organizat condus de Box și de Șpac, pentru a dărâma, în mod abuziv, un gard exterior. Reprezentanții Romgermed ar fi făcut în curtea IPROCHIM o parcare cu plată, considerată ilegală de către proprietar, și aveau nevoie de demolarea gardului exterior pentru a putea permite accesul autoturismelor.

În acest sens, liderii gupării au strâns un grup de interlopi specializați în infracțiuni cu violență, cu ajutorul cătora ar fi intimidat atât conducerea cât și angajații firmei de pază, care, conform anchetatorilor, ar fi fost amenințați că li se vor tăia mâinile.

Surse din anchetă au dezvăluit, pentru Gândul, că persoana care ar fi făcut legătura dintre administratorul Romgermed și grupul infracțional violent ar fi fost chiar Andrei Ciomu, fiul cel mare al medicului Naum Ciomu. Mai mult, Andrei Ciomu ar fi participat, personal, la acțiunile de intimidare, în urma cărora, susțin procurorii, directorul institutului de stat a ales, de teamă, să-și dea demisia.

În același timp, spun anchetatorii, interlopii l-au amenințat pe unul dintre angajații IPROCHIM că îi vor tăia mâna dacă va mai încerca să dirijeze mașinile către parcarea institutului, în defavoarea parcării cu plată.

În 26 mai, procurorii DIICOT au ridicat și au dus la audieri 16 persoane, printre care și pe Andrei Ciomu. Cu toate că interlopii erau acuzați de infracțiuni cu violență și constituire și aderare la un grup infracțional organizat, instanța a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă și a decis că interlopii pot fi cercetați și în stare de libertate, sub control judiciar.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația