Polițistul care accidentat-o mortal pe fetița de 13 ani nu a fost încă audiat. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru

Polițistul care accidentat-o mortal pe fetița de 13 ani nu a fost încă audiat. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru
Şoferul care lovit mortal cu maşina de poliţie o fetiţă
Publicat: 14/01/2022, 13:18
Actualizat: 14/01/2022, 15:44

Constantin Popescu, agentul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița în vârstă de 13 ani, pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului, din Sectorul 1, nu a fost audiat până la această oră.

Surse din anchetă au precizat pentru GÂNDUL că el nu a fost încă audiat de procurori. Nici joi, în ziua în care a avut loc cumplitul accident, și nici vineri, până la această oră.

Imediat după producerea accidentului, el și-a sunat avocata, care a spus organelor de cercetare penală că agentul nu poate fi audiat pentru că are „o stare emoțională precară”.

Practic, el nu a folosit dreptul la tăcere, dar a solicitat să fie audiat când își va reveni din șoc.

Oficialii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unitatea care a deschis dosarul penal în acest caz, au precizat pentru GÂNDUL că vor transmite clarificări în acest caz în cursul zilei de vineri.

Momentul în care maşina de poliţie o loveşte mortal pe fetița de 13 ani, surprins de o cameră de supraveghere

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă și obținute de Gândul, se poate observa că agentul de poliție care conducea autospeciala circula cu viteză.

Conform imaginilor video, fetița de 13 ani a fost lovită din plin și a fost aruncată la câțiva zeci de metri de trecerea de pieteni unde a fost acorșată de agentul poliției.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat că nu știe dacă polițistul se afla în misiune sau nu și toate detaliile referitoare la acest caz vor fi furnizate după finalizarea anchetei.

Nouă apeluri la 112 după ce polițistul le-a lovit cu mașina pe cele două fete. Ce spune STS despre prima persoană care a sunat să anunțe accidentul

Primul apel la 112 după ce o mașina Poliției Capitalei a lovit în plin cele două fete care traversau strada a fost primit de la șoferul care a produs accidentul, apoi, timp de 13 minute, s-a sunat de alte opt ori la numărul unic de urgență, pentru intervenția echipajelor medicale, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul. Una dintre fetele lovite de polițist cu mașina a decedat la scurt timp după accident, iar cealaltă a fost rănită, fiind dusă la spital.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment”, a comunicat STS, pentru Gândul.

Primul apel a fost primit la 112 la ora 13:32:15, de pe telefonul șoferului implicat în accident, ”care s-a recomandat ca fiind polițist”, a precizat STS.

Ulterior, au mai fost primite alte opt apeluri în legătură cu accidentul, la orele 13:33:17, 13:33:30, 13:34:03, 13:35:35, 13:35:41, 13:37:23. 13:38:46 și 13:45:33.

După primul apel la 112, informațiile despre accident au fost transmise Serviciului de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliției și Jandarmeriei, care au trimis echipaje pe strada Laminorului.

”Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, apelul a fost operat, indexat și transferat către Serviciul de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție și Jandarmerie”, se mai arată în răspunsul STS.

Și Poliția Capitalei a transmis că agentul care a fost implicat în accidentul în care o fetiță a fost ucisă și o alta rănită ar fi fost primul care a sunat la 112 pentru a cere sprijin medical.

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat Poliția Capitalei.

Precizarea Poliției vine în contextul în care martori de la locul accidentului au spus că cei care au chemat ambulanța au fost trecătorii, iar polițistul care a dat cu mașina peste cele două fete care traversau strada și-ar fi chemat doar colegii.

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic

Fetița care se afla lângă Raisa în momentul targicului accident are o fractură la gambă și va rămâne internată la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

„Fetița este conștientă, este cooperantă, are o fractură de gambă. Va rămâne internată pentru tratamentul ortopedic și pentru supraveghere”, a declarat pentru Gândul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Unde a lucrat polițistul care lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni, înainte de a se angaja în Poliție

Constantin Popescu a lucrat în Anglia până în 2016, anterior încadrării sale în Poliție.

Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL că agentul este născut în 1991. Înainte de a se angaja în Poliție, el a lucrat în Anglia, până în anul 2016.

În 2017, Constantin Popescu a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne.

Agentul a obținut permisul de conducere în România, în anul 2012. Ulterior, când s-a mutat în Marea Britanie, și-a preschimbat acest act. La revenirea în România, în 2016, nu a mai fost necesară această procedură, în baza acordurilor care funcționează la nivelul Uniunii Europene.

„Bărbatul a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România. În anul 2016, bărbatul și-a preschimbat permisul în Marea Britanie. Având în vedere Convenția de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, a transmis Poliția Capitalei.

Fotografiat în timp ce verifică cu bocancul dacă victima este vie

O imagine șocantă a apărut joi după-amiază, al câteva ore după ce agentul a lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pieteni. El a fost fotografiat de către martori în timp ce încerca să verifice cu bocancul dacă victima este vie. 

Pe fotografie se vede cum poliţistul, care vorbește la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. Aceasta era grav rănită şi sângera puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a relatat o martoră.

Pe fotografie se vede cum poliţistul, care vorbește la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. În apropiere pot fi observaţi. Aceasta era grav rănită şi sângera puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a relatat o martoră.

„După producerea evenimentului rutier, poliţistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, au transmis anchetatorii.

A aprins semnalele luminoase după accident

Polițistul care a produs accidentul ar fi aprins semnalele luminoase după accident, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

În mod oficial, Poliția Capitalei a transmis că autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor”, a transmis Poliția Capitalei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia