Primarul din Ștefăneștii de Jos, săltat de DIICOT, în dosarul în care este acuzat că a abuzat sexual o fată de 13 ani. Edilul ar fi fost dat pe mâna anchetatorilor de șoferul unei primărițe

Primarul din Ștefăneștii de Jos, săltat de DIICOT, în dosarul în care este acuzat că a abuzat sexual o fată de 13 ani. Edilul ar fi fost dat pe mâna anchetatorilor de șoferul unei primărițe
Publicat: 11/02/2022, 14:46
Actualizat: 11/02/2022, 15:14

Robert Ștefan, primarul din Ștefăneștii de Jos, suspectat că a violat o fată de 13 ani, a fost ridicat, vineri, de DIICOT, potrivit unor surse.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că, edilul din Ștefăneștii de Jos ar fi fost dat pe mâna autorităților de șoferul primăriței din Dascălu, care ar fi aflat, întâmplător, că acesta ar fi abuzat sexual o copilă de 13 ani, pe care ar fi lăsat-o și însărcinată. Bărbatul a cumpărat niște scutece și ar fi mers acasă la fetița respectivă, pe care a filmat-o cu telefonul mobil în timp ce a povestit calvarul pe care l-a trăit.

Potrivit anchetatorilor, la dosar ar exista interceptări în care soția primarului ar fi spus, în iunie anul trecut, imediat după ce acesta a fost reținut, că bărbatul ei va fi eliberat pe motiv că „au dat ei cui trebuie suma de 40.000 de euro”.

Cu toate că nu s-a probat vreo infacțiune de dare și luare de mită, după expirarea ordonanței de reținere, procurorii ilfoveni care au instrumentat dosarul au decis să nu ceară arestarea preventivă a edilului și să-l pună în libertate.

Ce spune DIICOT

La data de 11.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală desfășoară activități într-o cauză vizând un număr de 5 suspecți cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017-2018, suspecții au traficat și exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei”, potrivit DIICOT.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare. Acțiunea a beneficiat de sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Sectorului 2 – Serviciul Investigații Criminale, Poliția Ilfov – Serviciul Investigații Criminale, B.C.C.O. București – S.C.C.O. Ilfov și jandarmilor din cadrul B.S.I.J. – Brigada Speciala de Intervenție ” Vlad Țepeș”, se mai arată în domunicatul DIICOT.

În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală, potrivit procurorilor.

Cine este primarul acuzat de viol

Edilul Robert Ștefan este bănuit că ar fi violat o fetiță de 12 ani, în perioada 2017-2019.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că în primăvara lui 2018, într-o seară în care primarul Ștefan se afla la o petrecere organizată pe malul lacului pe care îl administrează în Dascălu, doi cunoscuți au adus o fetiță care era bătută și fusese deja violată. Cu toate că era foarte speriată și plângea, primarul ar fi siluit-o, la rândul lui, iar chinurile fetei s-ar fi repetat de mai multe ori.

Ștefan Ionel Robert a candidat pentru cel de-al doilea mandat de primar în comuna Ștefăneștii de Jos, din partea PNL.

În 2016 a ajuns la conducerea primăriei, iar la alegerile locale din 2020 primarul Ionel Robert Ștefan a fost implicat intr-un  incident în secția de votare. Primarul ar fi apucat de gât și l-ar fi lovit bărbatul aflat în secția de votare, potrivit Hotnews.

Ce avere are edilul

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din noiembrie 2020, primarul Ștefan Ionel Robert are 18 terenuri agricole cu suprafețe între 1.500 metri pătrați și peste 2 hectare, un lac de 31 de hectare luat în conesiune, 6 terenuri intravilane, cu suprafețe între 318 metri pătrați și 2.280 mp.

El are și două case cu suprafețe de 100 și 200 de metri pătrați, cinci mașini și un ATV. A mai trecut în declarația de avere un ceas Cartier de 5.000 de euro, un Rolex de 6000 de euro și alte bijuterii în valoare de 6.000 de euro. De asemenea, în 2020 el a vândut trei terenuri, pentru care a încasat în total 220.000 de euro. În declarația de avere fugurează și un credit de 20.000 de euro contractat în 2019 și scadent 2024. Pe lângă salariul de primar, el a trecut în declarația de avere veniturile soției sale – 71.000 de lei de la Consiliul Județean.

În declarația de interese, primarul a scris că este membru în două asociații de vânătoare și asociat la firma MV Almira SRL, cu obiect principal de activitate „acvacultura în ape dulci”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii