Remus Rădoi, interlopul la care a apelat Poliția Olt în cazul Caracal, a fost pus sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Remus Rădoi, interlopul la care a apelat Poliția Olt în cazul Caracal, a fost pus sub control judiciar pentru evaziune fiscală
Sursă Foto: Youtube, captură
Publicat: 29/08/2020, 08:18
Actualizat: 06/04/2021, 16:16

Remus Rădoi, patronul unei firme de pază implicat în cazul Caracal, a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, pentru evaziune fiscală. Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Remus Rădoi şi Ionuţ Tîrnă, din comuna Redea, judeţul Olt, au fost reţinuţi, joi după-amiază, pentru evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate.

Rădoi a fost implicat în cazul Caracal

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate. În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale specializată în activităţi de pază şi protecţie, în perioada ianuarie 2016-august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale, de la mai multe societăţi furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei”, a informat IPJ Dolj.

Potrivit sursei citate, în perioada 2018-2019, cei doi ar fi folosit resursele financiare ale societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, pentru a favoriza o altă societate pe care o administrau, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei.

Remus Rădoi, cunoscut din cazul Caracal, administra două firme de pază la care ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe pentru găsirea Alexandrei Măceşanu.

Remus Rădoi a depus plângere pe numele lui Alexandru Cumpănașu, în anul 2019

La finalul anului 2019, Remus Rădoi depunea o plângere împotriva lui Alexandru Cumpănașu, în care îi cerea acestuia ca unchiul Alexandrei să fie cercetat pentru inducerea în eroare a anchetatorilor pentru a obține capital electoral și tăinuirea de informații.