Cele 5 electrocasnice din bucătărie care consumă cel mai puțin curent

Cele 5 electrocasnice din bucătărie care consumă cel mai puțin curent
SURSA FOTO: electroclub.ro
Publicat: 14/04/2022, 11:53

Aparatele electrocasnice consumă energie, dar folosirea lor – pe lângă că reduce efortul gospodinelor în bucărie – poate uneori chiar să reducă facturile la utilități. Important este mai ales să fie cumpărate modele „verzi”, fabricate din materiale și cu tehnologii care asigură un consum redus de curent.

Aparatele de băcătarie ajută la reducera efortului și a timpului petrecut aici, dar și la micșorarea facturii.

Electrocasnicele potrivite pot ajuta la economii de mai mult de 40% la factura de energie electrică și au și avantajul de a fi și prietenoase cu mediul înconjurător , potrivit acasa.ro

Cele mai eficiente electrocasnice de bucătarie

Mașina de spălat vase este un ajutor de nădejde, mai ales în gospodării unde se gătește destul de intens. Sunt disponibile pe piață mai multe modele de mașini de spălat vase și, mai nou, au fost incluse și în programul „Rabla pentru electrocasnice”. Pentru a face economii atât la factura de curent, cât și la detergenți, este indicată achizitionarea unor modele moderne, mai economice, așa cum este indicat pe etichetele „verzi”. Mai mult, acestea mașini dozează foarte bine cantitatea de apă folosită și sunt mult mai eficiente decât spălatul tradițional.

Filtru de cafea nu trebuie să lipsească din bucătăria unui consumator „înrăit”. Acest aparat electrocasnic este cea mai facilă și eficientă metodă de a prepara o cafea în câteva minute, fără a consuma gaz. Mai mult, se poate prepara o cantitate mai mare, pentru toată ziua.

Pentru încălzirea mâncării, cuptor cu microunde este metoda cea mai eficietă și este ideal și pentru prepararea unor gustări rapide sau a băuturilor calde. Este bine de știut că, pe lângă că este rapid, consumă și puțin curent, aproape jumătate din curentul folosit de un cuptor electric.

Și fierbător electric este de nelipsit într-o bucătărie modernă. Este eficient, rapid și foarte practic, mai ales pentru ceaiuri sau când e nevoie urgent de o cană cu apă fierbinte. Folosește foarte puțin curent electric, care ajută la economisirea banilor dați pe gaze.

La fel, cuptor electric va face viața mult mai ușoară în bucătărie, în jumătate din timpul clasic. Potrivit sursei citate, cuptoarele electrice moderne sunt extrem de eficiente și consuma puțin curent electric. De precizat că, atunci când se cumpără un astfel de aparat, e mai eficient să se aleagă un model care nu necesită preâncălzire.

Cum recunoașteți aparatele cu consum redus

Pentru a ajuta consumatorii să aleagă cele mai bune produse din punct de vedere al consumului energie, autoritățile au impus producătorilor să atașeze etichete energetice și, mai nou, privind designul energetic.

Astfel, etichete energetice sunt cel mai bun aliat, mai ales în cazul celor opt tipuri de aparate care au în mod tradițional cel mai mare consum:

  • frigidere si congelatoare
  • mașini de spălat
  • uscătoare
  • mașină de spălat cu uscător
  • mașină de spălat de vase
  • lămpi/becuri de interior
  • cuptor electric
  • aer condiționat