Postul Paștelui. 5 idei pentru un mic dejun copios

Postul Paștelui. 5 idei pentru un mic dejun copios
Publicat: 31/03/2016, 17:13

Pentru ce să optezi dacă vrei să ai o alimentație sănătoasă și fără multă pâine atunci când nu vrei să mănânci de dulce?

Iată cinci idei pentru a avea un mic dejun de post care să-ți țină de foame:

1. Toast cu pastă de năut și avocado

Două felii de pâine integrală prăjită și unsă cu hummus este o variantă excelentă pentru micul dejun, năutul conținând proteine, iar pâinea asigurând fibre și carbohidrați. Dacă adaugi și câteva felii de avocado, vei beneficia din plin de grăsimile sănătoase de care creierul și inima au nevoie pentru o funcționare armonioasă.

2. Cereale integrale cu lapte vegetal

Poți să optezi pentru un terci din fulgi de ovăz fiert în apă pe care să-l combini cu diverse semințe, nuci, fructe proaspete sau uscate. Fulgii de ovăz îi poți combina cu semințe de chia, semințe de dovleac, stafide, goji, peste care torni puțin lapte vegetal, ornând totul cu câteva felii de fructe proaspete.

3. Sandviș cu tofu, salată verde și ridichi

O altă opțiune este o chiflă integrală pe care poți să o umpli cu tofu, hummus, salată verde, ridichi și pastă de susan (tahina).

4. Salată din fasole boabe cu pătrunjel și ardei

O alegere delicioasă și ușor de preparat este salata din boabe de fasole, care pot fi din conservă, pe care le amesteci cu mult pătrunjel, ardei roșu, ulei de măsline, zeamă de lămâie și alte legume preferate.

5. Budincă de chia

Semințele de chia conțin proteine și sunt perfecte pentru prepararea unei budinci hrănitoare. Este de ajuns să lași la frigider cu o seară înainte semințele într-un bol cu lapte vegetal, iar dimineața poți savura budinca, scrie eva.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase