Un PREOT din Vaslui cere în instanță un TEST DE PATERNITATE pentru copilul său. Umblă zvonuri că preoteasa L-AR FI ÎNȘELAT

Redactor:
Sorin Bogdan
Cele mai importante știri ale serii

Un preot din județul Vaslui a cerut magistraților Judecătoriei Huși să dispună un test de paternitate pentru a afla dacă băiatul său, acum în vârstă de opt luni este copilul său. Popa bănuiește că preoteasa l-a înșelat.

Ștefan Șălaru, preot în parohia Stănilești, județul Vaslui, a introdus în instanță o acțiune de tăgadă de paternitate, bănuind că soția sa, care este secretară în cadrul Primăriei, ar fi făcut copilul cu alt bărbat. Preoteasadă vina pe niște zvonuri răspândite de un prieten și coleg de breaslă de-al soțului.

„Soțul meu a depus o acțiune pe rolul Judecătoriei Huși. Au existat probleme de natură familială, pe baza unor conflicte care au izbucnit de la anumite afirmații ale unor prieteni ai soțului meu. Este o situație destul de gravă. Conflictele dintre noi datau cu mai mult timp în urmă. Relația dintre noi se deteriorase. Am încercat să soluționăm. Aceste conflicte nu priveau sub nicio formă paternitatea fiului meu, ci țineau de legăturile personale dintre noi doi, de natură sentimentală, să spunem”, a declarat joi, Mihaela Șălaru, soția preotului.

Ea adaugă că zvonurile au fost aduse la cunoștință soțului de către un alt preot, pe care refuzase să îl ajute cu chestiuni ce țin de munca ei.

„Îmi desfășor activitatea la Primărie. Acolo este angajată și soția unui alt preot, prieten al soțului meu. Ca în orice mediu rural, se discută anumite zvonuri. Eu avusesem diverse conflicte în Primărie. Am avut un conflict și cu soțul colegei, am refuzat să îl ajut cu anumite aspecte. Așadar, totul a izbucnit în urma unui zvon adus la cunoștință de către acest prieten de-al soțului, tot preot și care locuiește în aceeași comună”, a precizat Mihaela Șălaru.

Preoteasa nu a divorțat de soțul ei, deoarece acesta este preot, dar și pentru că au împreună copilul. Mai mult, femeia a fost de acord cu testul de paternitate la o clinică privată, dar soțul i-a replicat că, oriunde ar fi făcut acel test, există șanse „ca el să fie trucat”.

„Inițial, aș fi vrut să evit un asemenea proces și i-am propus să efectuăm analiza respectivă la un cabinet privat, unde să nu ne știe nimeni, dar am fost refuzată. El a solicitat acordul superiorilor ierarhici pentru a introduce respectiva acțiune în instanță și a obținut acel acord. Dacă ar fi existat semne de întrebare vizavi de tatăl copilului, probabil că ele ar fi trebuit să apară când am rămas însărcinată, pe parcursul sarcinii sau în cele opt luni, nu în clipa în care au apărut zvonurile comunicate de colega mea, prin soțul ei”, a mai spus Mihaela Șălaru.

La rândul lor, reprezentanții Eparhiei Hușilor analizează situația.

„Deocamdată analizăm acest caz, pentru a vedea exact care este stadiul. Statutul prevede ca, în momentul în care este o acțiune în instanță, se cere în prealabil acordul și binecuvântarea superiorilor ierarhici. Vom vedea și, dacă vom avea noutăți, vom reveni cu precizări”, a transmis, corespondentului Mediafax, Cosmin Gubernat, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor.

Contactat telefonic, primarul comunei Stănilești, Liviu Zaharia, nu a vrut să comenteze conflictul dintre preot și soția sa, angajată a Primăriei.

„Nu pot comenta nimic despre viața particulară a fiecăruia. Pe mine mă interesează angajații și funcționarii doar din punct de vedere profesional și al experiențelor care pot să îmi aducă un aport în bunul mers al bunurilor obștei. Eu am doar cuvinte de laudă la adresa funcționarilor, în rest viața lor particulară nu este problema mea. Dacă ar fi fost vreo abatere disciplinară, am fi putut să discutăm”, a declarat primarul Liviu Zaharia.

Pe de altă parte, preotul Ștefan Șălaru nu a putut fi contactat, pentru a-și exprima opinia cu privire la această situație.

Judecătoria Huși urmează să stabilească un prim termen când va fi analizat dosarul.

Inchide