Filmul strategilor PSD pentru lansarea candidaturii lui Ponta la Craiova pe 29 iulie. Vicepreședinte PSD: „Nu are emoții, nu are cine să-l bată la prezidențiale”

Filmul strategilor PSD pentru lansarea candidaturii lui Ponta la Craiova pe 29 iulie. Vicepreședinte PSD: „Nu are emoții, nu are cine să-l bată la prezidențiale
Publicat: 28/07/2014, 20:20
Actualizat: 19/05/2015, 19:26

Planul conceput inițial de social-democrați a fost ca lansarea lui Victor Ponta să aibă loc la Brașov, în cadrul Consiliului Național, pe 1 august. Strategii premierului nu au fost de acord și au mutat evenimentul pe 29 iulie, o dată mult mai importantă pentru electoratul prezidențiabilului Victor Ponta – pe 29 iulie 2012 a fost organizat referendumul pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. De aceea, social-democrații se așteaptă ca o parte importantă a discursului prezidențiabilului Ponta să fie legată de lupta cu regimul Băsescu și cele 7,4 milioane de voturi obținute la referendumul din 2012.

Brașovul a fost înlocuit cu Craiova datorită sălii mai încăpătoare și faptului că organizația Dolj s-a clasat pe primul loc la europarlamentare. Gazda evenimentului, Lia Olguța Vasilescu, a declarat pentru gândul că „nu are cine să-l bată pe Ponta la prezidențiale” și că oltenii nu îl vor vota pe Iohannis din cauza modului în care vorbește.

Din Bănie, un fief roșu, Ponta se va lansa spre Cotroceni în uralele a șase mii de pesediști, aduși din toată țara pentru a-și proclama liderul. Norma de reprezentare per județ este de aproximativ o sută de persoane, grosul pesediștilor venind din Oltenia, Teleorman și București. Cu toții vor lua cu asalt Sala Polivalentă din Craiova pentru a asista la un moment istoric pentru partid: lansarea candidaturii celui care poate deveni primul președinte social-democrat după Ion Iliescu.

În deschiderea Consiliului Național, o fetiță de la ansamblul Maria Tănase, îmbrăcată în costum popular, va intona imnul național.

Gazda evenimentului va fi Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova și parte a tinerei generații de pesediști promovată de premierul Victor Ponta.

Aceasta va fi prima care va vorbi de la tribuna scenei amplasată în Sala Polivalentă. Printre cei care vor ține discursuri la Consiliul Național se numără Claudiu Manda – președintele PSD Dolj, Liviu Dragnea – președintele executiv al PSD, iar în final Victor Ponta își va prezenta programul de prezidențiabil. Printre invitații care vor lua cuvântul se numără Daniel Constantin – președintele PC și Gabriel Oprea – UNPR. Uneperiștii au demarat deja o amplă campanie de strângere de semnături pentru candidatura lui Ponta la prezidențiale, corturile UNPR în care se ia tensiunea și glicemia în schimbul unei semnături fiind prezente în Capitală, dar și în alte orașe ale țării.

Organizatorii au dorit ca evenimentul să fie condimentat cu un spectacol popular sau cu un moment artistic oferit de mai mulți tenori, dar oferta a fost respinsă de strategii lui Victor Ponta. Pentru că la mesajele din campania prezidențială se lucrează încă, în sală vor fi puse „motivele populare” folosite în campania de la europarlamentare.

Imediat după terminarea Consiliului Național, liderii vor pleca spre București, unde premierul Ponta a fost deja anunțat drept invitat la un post de televiziune prieten. Organizatorii au planificat ca evenimentul din Craiova să dureze între o oră și jumătate și două ore.

Olguța: Nu are cine să-l bată pe Ponta la prezidențiale, nu are emoții

„Nu are cine să-l bată pe Victor Ponta din niciun punct de vedere”, spune sigură pe ea Lia Olguța Vasilescu. Explică și de ce: niciun contracandidat, cu excepția lui Iohannis nu a câștigat vreo bătălie electorală importantă.

Îi ia la rând pe fiecare. Antonescu, Predoiu și Udrea nu și-au câștigat nici măcar colegiile la parlamentare, la Antonescu precizând că în 2012 s-a clasat pe primul loc doar pentru că a fost protejat de Liviu Dragnea în Teleorman.

Despre eventuala candidatură a Monicăi Macovei spune că „românii nu au un umor atât de negru”.

Pe Iohannis îl ironizează care „până se termină alegerile prezidențiale bănuiesc va termina și dumnealui discursul de anunț”.

Întrebată care este percepția oltenilor asupra lui Klaus Iohannis, posibil candidat al PNL – PDL, primăriția Craiovei îl taxează pe „neamț”.

„Iohannis este totalmente necunoscut în Craiova și în Dolj și sunt absolut convinsă că nici măcar toată organizația PNL, nu vorbesc de aripa Tăriceanu, nu îl susține, pentru că sunt încă mulți simpatizanți ai lui Crin Antonescu care nu uită faptul că acesta i-a dat brânci pe scări lui Crin Antonescu, cel care îl adusese în partid”, susține pentru gândul pesedista.

Adaugă că nu dorește să pară arogantă, dar că toate partidele de dreapta nu au luat împreună în Craiova și în Dolj cât a luat PSD.

„E destul de complicat să fie cineva care să-l bată pe Victor Ponta la Craiova, iar toate partidele de dreapta la un loc nu a obținut cât scorul PSD. Victor Ponta va lua în municipiu și în județ la prezidențiale peste 50%, fără discuție. Nu ne hazardăm cu cifrele și la europarlamentare am spus că vom obține cel mai mare număr de voturi. Nu vrem să fim aroganți, ci doar să fim foarte siguri că nu vom face niciun fel de greșeală din punct de vedere administrativ pentru ca Victor Ponta să piardă voturi”, subliniază ea.

Verdictul e unul mobilizator: „Victor Ponta nu ar trebui să aibă emoții la prezidențiale”.

Continuă însă atacul la adresa lui Iohannis, când este întrebată despre șansele acestuia de a lua voturi în Bănie.
„Iohannis nu poate convinge electoratul din Craiova. Tipul de discurs al lui Klaus Iohannis la olteni nu are nicio șansă. Oltenii sunt oameni mai iuți. Vorbește foarte rar, oltenii nu au răbdare să asculte discursuri care încep azi și se termină peste trei luni”, răspunde Lia Olguța Vasilescu.

Și faptul că Iohannis nu este ortodox îi conferă prima șansă lui Victor Ponta, potrivit vicepreședintei PSD.

„În Oltenia sunt numai ortodocși, sunt foarte puțini de alte confesiuni. În mod normal nu ar trebui să aibă niciun fel de influență (faptul că Iohannis este luteran ), fiecare este liber să-și aleagă religia, dar în mediul rural va conta foarte mult. Nu o să marșăm pe acest lucru, în România dreptul de a-ți alege confesiunea este liber și nu vrem să deranjăm anumite sentimente ale electorilor, indiferent către cine ar merge”, afirmă Olguța Vasilescu.

Nu uită să spună că în spatele noii drepte stă tot Traian Băsescu. În schimb, laudă performanțele guvernamentale ale premierului Ponta, menționând că acesta a „satisfăcut doleanțele oamenilor”, printre care reîntregierea salariilor, creșterea economică și absorbția fondurilor europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern