Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, candidatul PRO România la PMB: „Vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic”

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, candidatul PRO România la PMB: „Vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic”
Generalul Ioan Sîrbu
Publicat: 05/08/2020, 15:16

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, a fost anunțat de liderul PRO România, Victor Ponta, drept candidatul Alianței PRO București 2020 pentru Primăria Capitalei.

Președintele PRO România, Victor Ponta, a anunțat, miercuri, alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, candidații Alianței PRO București 2020 la Primăria Municipiului București și primăriile de sector.

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este propus la alegerile locale din 27 septembrie septembrie pentru funcția de Primar General.

Ponta: Bucureștenii nu vor să fie obligați să fie prizonieri: dacă nu votezi cu Nicușor, iese Firea, dacă nu votezi cu Firea, iese Nicușor

„Candidatul nostru la Primăria Capitalei este generalul Ioan Sîrbu. Este poate mai mult ca niciodată nevoie de cineva în București care să nu facă politică, o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România, Spitalul Militar Central. Are o experiență medicală și administrativă importantă și e o persoană cu care Alianța PRO București 2020 încearcă să creeze o alternativă. Sunt bucureștean și bucureștenii nu vor să fie obligați să fie prizonieri, dacă nu votezi cu Nicușor, iese Firea, dacă nu votezi cu Firea, iese Nicușor. Cred că obligația noastră a fost să creem o alternativă pentru municipiul București, pentru sectoarele Capitalei, pentru echipa de consilieri geenrali și locali”, a anunțat Victor Ponta, în cadrul declarației de presă de miercuri.

Potrivit lui Victor Ponta, candidatul formațiunii la sectorul 1 candidat va fi doctorul Adina Alberts, la sectorul 2 Florin Manea, la sectorul 3 în susține pe Robert Negoiță, spunând că „sper ca Robert să accepte să candideze”, la sectorul 4 pe Gabriel Ispas, la sectorul 5 pe Ștefan Pirpiliu, iar la sectorul 6 pe Anca Bălășoiu.

„De 40 de ani ofer sănătate și în ultima perioadă am administrat sănătatea”

„Sunt onorat să mă aflu aici și vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic. Este nevoie de sănătate, în primul rând, pentru că sănătatea este cea mai zdruncinată astăzi în București și nu doar în București, ci în toată țara”, a declarat Generalul Ioan Sîrbu, candidatul la fotoliu de Primar General al Capitalei din partea Alianței PRO București 2020.

„Sunt medic, am fost medic militar, am trecut în rezervă din Armată, cu gradul de general maior, am condus Spitalul Militar Central, luându-l ca pe un spital cu rang de spital orășenesc, așa cum arăta el atunci, și pe care l-am predat la finele mandatului meu cu rangul de spital universitar, cu tot ceea ce presupune aceasta: medici instruiți, clinici universitare, echipamente medicale adecvate, pentru că e bine știut că medicul nu face minuni doar cu brațele și cu mintea sa, medicul are nevoie de mijloace. Și, din nefericire, acest eveniment nefericit prin care trece toată lumea, Bucureștiul, întreaga țară, a fost prinsă pe picior greșit”, a spus Sîrbu, făcând referire la reacția autorităților.

„Vin la Primăria nu numai pentru că primăria are nevoie de sănătate astăzi, pentru că eu de 40 de ani ofer sănătate, ci în ultima perioadă am administrat sănătatea. Am condus, pe lângă Spitalul Militar Central, Direcția Medicală a Armatei, care admnistrează și gestionează întreg serviciu medical militar”, a precizat Sîrbu.

„Primăria are nevoi imperioase. Primăria astăzi am aflat că are conturile blocate. Și două zile dacă lucrurile astea dăinuiesc, consecințele le veți suporta și le veți suporta cu toții, noi, cetățenii Bucureștiului”, a afirmat Ioan Sîrbu, care promite, alături de echipa care îl susține, o capitală europeană, curată, în care să ne simțim securizați, în care sănătatea să le fie protejată cetățenilor.

Ce spun sondajele

Aproape 19 milioane de români sunt înscriși în Registrul Electoral, potrivit AEP, înaintea scrutinului din 27 septembrie.

Potrivit unui sondaj de opinie referitor la alegerile parlamentare, dat publicității la finalul lunii iulie, partidele PSD și PNL se află într-o creștere ușoară în preferințele alegătorilor, în timp ce PMP și Pro România, scad în ochii electoratului.

PSD este cotat de 23,4% din respondenți, iar PNL, de 33,4%. Alianța USR-PLUS a fost preferată de 17,2% dintre participanții la sondaj, iar Pro România, de 9,7%.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată