Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, candidatul PRO România la PMB: „Vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic”

Redactor:
Madalina Prundea
Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, candidatul PRO România la PMB: „Vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic”
Generalul Ioan Sîrbu

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, a fost anunțat de liderul PRO România, Victor Ponta, drept candidatul Alianței PRO București 2020 pentru Primăria Capitalei.

Președintele PRO România, Victor Ponta, a anunțat, miercuri, alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, candidații Alianței PRO București 2020 la Primăria Municipiului București și primăriile de sector.

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este propus la alegerile locale din 27 septembrie septembrie pentru funcția de Primar General.

Ponta: Bucureștenii nu vor să fie obligați să fie prizonieri: dacă nu votezi cu Nicușor, iese Firea, dacă nu votezi cu Firea, iese Nicușor

„Candidatul nostru la Primăria Capitalei este generalul Ioan Sîrbu. Este poate mai mult ca niciodată nevoie de cineva în București care să nu facă politică, o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România, Spitalul Militar Central. Are o experiență medicală și administrativă importantă și e o persoană cu care Alianța PRO București 2020 încearcă să creeze o alternativă. Sunt bucureștean și bucureștenii nu vor să fie obligați să fie prizonieri, dacă nu votezi cu Nicușor, iese Firea, dacă nu votezi cu Firea, iese Nicușor. Cred că obligația noastră a fost să creem o alternativă pentru municipiul București, pentru sectoarele Capitalei, pentru echipa de consilieri geenrali și locali”, a anunțat Victor Ponta, în cadrul declarației de presă de miercuri.

Potrivit lui Victor Ponta, candidatul formațiunii la sectorul 1 candidat va fi doctorul Adina Alberts, la sectorul 2 Florin Manea, la sectorul 3 în susține pe Robert Negoiță, spunând că „sper ca Robert să accepte să candideze”, la sectorul 4 pe Gabriel Ispas, la sectorul 5 pe Ștefan Pirpiliu, iar la sectorul 6 pe Anca Bălășoiu.

„De 40 de ani ofer sănătate și în ultima perioadă am administrat sănătatea”

„Sunt onorat să mă aflu aici și vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic. Este nevoie de sănătate, în primul rând, pentru că sănătatea este cea mai zdruncinată astăzi în București și nu doar în București, ci în toată țara”, a declarat Generalul Ioan Sîrbu, candidatul la fotoliu de Primar General al Capitalei din partea Alianței PRO București 2020.

„Sunt medic, am fost medic militar, am trecut în rezervă din Armată, cu gradul de general maior, am condus Spitalul Militar Central, luându-l ca pe un spital cu rang de spital orășenesc, așa cum arăta el atunci, și pe care l-am predat la finele mandatului meu cu rangul de spital universitar, cu tot ceea ce presupune aceasta: medici instruiți, clinici universitare, echipamente medicale adecvate, pentru că e bine știut că medicul nu face minuni doar cu brațele și cu mintea sa, medicul are nevoie de mijloace. Și, din nefericire, acest eveniment nefericit prin care trece toată lumea, Bucureștiul, întreaga țară, a fost prinsă pe picior greșit”, a spus Sîrbu, făcând referire la reacția autorităților.

„Vin la Primăria nu numai pentru că primăria are nevoie de sănătate astăzi, pentru că eu de 40 de ani ofer sănătate, ci în ultima perioadă am administrat sănătatea. Am condus, pe lângă Spitalul Militar Central, Direcția Medicală a Armatei, care admnistrează și gestionează întreg serviciu medical militar”, a precizat Sîrbu.

„Primăria are nevoi imperioase. Primăria astăzi am aflat că are conturile blocate. Și două zile dacă lucrurile astea dăinuiesc, consecințele le veți suporta și le veți suporta cu toții, noi, cetățenii Bucureștiului”, a afirmat Ioan Sîrbu, care promite, alături de echipa care îl susține, o capitală europeană, curată, în care să ne simțim securizați, în care sănătatea să le fie protejată cetățenilor.

Ce spun sondajele

Aproape 19 milioane de români sunt înscriși în Registrul Electoral, potrivit AEP, înaintea scrutinului din 27 septembrie.

Potrivit unui sondaj de opinie referitor la alegerile parlamentare, dat publicității la finalul lunii iulie, partidele PSD și PNL se află într-o creștere ușoară în preferințele alegătorilor, în timp ce PMP și Pro România, scad în ochii electoratului.

PSD este cotat de 23,4% din respondenți, iar PNL, de 33,4%. Alianța USR-PLUS a fost preferată de 17,2% dintre participanții la sondaj, iar Pro România, de 9,7%.

A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Șeful statului a decis
Investitorii germani atenţionează: România nu îşi permite să mărească pensiile cu 40% acum
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Schimbare importantă pentru români: Klaus Iohannis a promulgat legea!
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide