Marcel Ciolacu îi atacă pe liberali după ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți în Suceava: „PNL: Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu îi atacă pe liberali după ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți în Suceava: „PNL: Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu / Sursa: Facebook - Marcel Ciolacu
Publicat: 17/09/2021, 12:39

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, i-a criticat pe președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și pe ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru lipsa măsurilor de descurajare, respectiv de sancționare a mafiei pădurilor, în contextul în care o echipă de jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crut, joi după amiază, într-o pădure din județ, unde documentau tăierile ilegale.

Liderul social democrat a comentat, vineri, atacul din Suceava, lansând critici provind acțiunile liberalilor pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de copaci.

Mihai Dragolea, regizor și jurnalist, și realizatorul Radu Constantin Mocanu, care, împreună cu activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost atacați, joi după amiază, de 20 de indivizi în timp ce pregăteau filmările pentru un deocumentar internațional despre tăierile ilegale de păduri de păduri din România, după cum a anunțat Greenpeace România, joi seara.

„Infractorii au, probabil, garanția că sunt protejați de la cel mai înalt nivel”

„În județul patronat de baronul liberal Flutur, mafia pădurilor terorizează oamenii și acționează ca un stat în stat! Infractorii au, probabil, garanția că sunt protejați de la cel mai înalt nivel, și dau în cap oricui îndrăznește să-i deranjeze. Iar colegul lui Flutur, ministrul Bode se face că nu vede agresiunile tot mai violente ale celor care taie sistematic pădurile țării”, a comentat liderul PSD, pe contul de Facebook.

„În guvernarea Cîțu, o gașcă fără scrupule a ajuns la putere pentru a se îmbogăți jefuind țara, în vreme ce românii care caută dreptatea sunt secerați fără milă de interlopi.  Acesta este, azi, PNL: Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”, a conchis Marcel Ciolacu.

Polițiștii au deschis o anchetă din oficiu în acest caz. Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, a declarat pentru Digi24 că la sediul Poliției din Vatra Dornei au fost duse la audieri cinci persoane implicate în aceste violențe.

Oficialul a spus că nu a fost depusă încă o plângere penală pentru violențe, loviri și distrugere, dar că polițiștii s-au sesizat din oficiu și au început cercetare penală pentru aceste fapte. „Aceste documente și acte procedurale (plângeri – n.r.) trebuie îndeplinite pentru că e vorba de infracțiuni pentru care ele sunt necesare. Noi ne-am sesizat din oficiu”, a spus Ionuț Epureanu. Ulterior, după audieri și după studierea altor probe existente la dosar se vor lua măsurile procesuale care se impun, a adăugat reprezentantul polițiștilor suceveni.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a condamnat, vineri dimineață, atacul din Suceava și a spus că dacă se dovedește că agresorii fac parte din personalul silvic, atunci ei trebuie să fie excluși imediat din breaslă.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom